Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6871 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אחרי שפתחתי את הראש מנוע, עשיתי החלקה, החזרתי עם אטם חדש והכול,

לא סימנתי כמו שצריך את הרצועת טיימינג ,

אני רוצה לכוון אותה מחדש,

איך אני עושה את זה ?

תודה רבה

תמיר

פורסם

אני לא זוכר את הקוד מנוע, ואין לי אפשרות לבדוק אין לי ביידי את הרשיון רכב.

זה גולף דור 2 CL, 1990 מנוע 1300 40KW - 55HP

תודה תמיר

פורסם

תודה רבה, הקוד מנוע אכן NZ אני זוכר.

עכשיו אני צריך לסובב את הגלגלים שהסימונים שלהם יהיו בדיוק כמו בתמונה ? וככה מתבצע הכיוון ?

תודה רבה תמיר

פורסם

אחרי שהלכתי לרכב, יש לי כמה שאלות,

לפי הסרטוט, תמונה 2 מצאתי את הנקודה בגלגל CA וכיוונתי אותה למקום לפי הסרטוט,

תמונה 3, יש 2, העליון זה סימון כול שהוא, איפה אני לא יודע, התחתון לפי התמונה זה חריץ, אותו ראיתי על הגלגל CS(תמונה 6),

וכיוונתי אותו שיהיה במקביל לסימון בגלגל CA (תמונה 2).

יש לי כמה שאלות,

1, הגלגל שיניים של הטיימינג CA ו CS הם לא באותו קוטר, זאת אומרת אם כיוונתי לפי הסרטוט אחרי כמה סיבובי מנוע השתי נקודות כבר לא יהיו במקביל, זאת אומרת הכיוון טיימינג משתנה כול הזמן ? או שאני מפספס משהו.

2. כדי לכוון את החריצים שיהיו במקביל כמו בתמונה אני חייב לפרק את גלגל 6 (שיושב עליו הרצועות אלטרנטור ומדחס) כדי לחסוף את הגלגל שיניים הפנימי של הטיימינג ? או שיש גם סימון על גלגל 6 ואפשר בלי לפרק ?

לפי ההוראות אני מבין כך:

1.לכוון את הגלגלים לפי הסרטוט,

2.להכניס את רצועת התזמון *היא כבר בפנים לא רלוונטי.

3. לסובב את המשאבת מים בכיוון השעון כדי למתוח את הרצועה.

4. לחזק את בורג משאבת המים בכוח של 10 ניטון מטר.

5. לסובב את גל זיזים (העליון אני מניח - ראש מנוע) כ2 סיבובים מלאים (פעמיים 360 מעלות). * מה הסיבה ??

6. עוד פעם לוודא ששני הנקודות באותו מיקום. * אם רצועת תזמון כבר מחוברת אז אחרי 2 סיבובים הנקודות לא יהיו באותו מקום כי הקטרים של הגלגי שיניים שונים בגודל.

7. לבדוק את המתיחות של הרצועה.

8. לסגור את כול חלקי הפלסטיק.

תודה רבה

תמיר

פורסם

אתה מסובב את המנוע מהבורג של גל הארכובה ולא גל הזיזים, שתי סיבובים נועדו לוודא שהטיימינג נכון ואין מפגש בין בוכנה ושסתום.

בתום שני הסיבובים כל הנקודות שעל הגלגלות צריכות לעמוד בדיוק מול הסימנים על הבלוק.

מתיחת הרצועה גם חשוב, בקטע הארוך ביותר הרצועה אמורה להיות מתוכה כך שתוכל לסובב אותה 90 מעלות סביב הציר שלה.

פורסם

זה מה שאני מנסה להגיד, 2 הגלגלים לא באותו קוטר, לכן 2 סיבובים מוציאים מהכיוון , 2 סיבובים חזרה יחזירו לאותם נקודות.

זה ניראה כך (לפי התמונה)

אפשר לראות שהגלגל שיניים של התזמון של הראש מנוע הוא הוא גדול יותר ושל המנוע הוא קטן יותר, לכן 2 סיבובים יוציאו אותו מכיוון שוב. מה העניין ? משהו מבין מה אני מנסה להסביר?

דרך אגב כיוונתי לפי הנקודה של הגלגל שיניים של הראש מנוע.

ולפי החריץ שיש על הגלגל קוני של הבלוק המנוע, (שמתחבר לרצועות מדחס - אלטרנטור),

תמיר

פורסם

גלגל הקאמשאפט גדול בדיוק פי שתיים מגלגל הקרנק ולכן סיבוב אחד יוציא את העסק מאיפוס ועוד סיבוב אחד יחזיר את כל הסימנים בדיוק למקום הנכון.

זה בסוף דחיסה, עוד סיבוב זה סוף פליטה, עוד סיבוב וזה חוזר לסוף דחיסה.

פורסם

כרגע הוא לא מניע לי משום מה , אני מאמין שסדר ההצתה לא נכון, משום שהיה כמה פיצוצים קטנים בנסיונות הנעה

משום מה רשמתי לי 1243, לא יודע למה,

ובספר היינס רשום

Firing order . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 1-3-4-2 (No 1 cylinder at crankshaft pulley end)

וגם בפולקסווגן וונטו שיש לי בבית זה 1342

עכשיו מה הפרוש של זה ? מבחינה תכנית איך אני יודע איפה צריך להיות הראשון?

No 1 cylinder at crankshaft pulley end

תמיר

פורסם

כמו שרשם חנן ג'יפולוג,

יש לבדוק לאחר שני סיבובי המנוע.

כלומר לאחר 720 מעלות.

לאחר סיבוב אחד של 360 מעלות ,הכיוון של הסימנים לא יראה לך את המיקום הנון (כך זה צריך להיות).

אך אם תמשיך לסובב עוד סיבוב נוסף , אתה תגיע לסימון הראשוני הנכון.

בהצלחה.

ירון מאיר

פורסם

עכשיו מה הפרוש של זה ? מבחינה תכנית איך אני יודע איפה צריך להיות הראשון?

תמיר

בספר היינס אין לך איור או תמונה של המפלג עם חוטי ההצתה לכיוון הפלגים???

תביט בתמונה ותעקוב אחרי חוטי ההצתה ותראה לאן כל חוט מתחבר.

ירון מאיר

• תוכן חדש...