Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6899 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני צריך את עזרתכם:

אני מתקין את המערכת ברכבי, פונטו ספייס 2003, אך לא מוצא היכן נמצא המעבר בקיר האש

לתוך האוטו בשביל הכבל מתח למגבר.

אם תוכלו לציין ליד מה בדיוק הוא נמצא (צמות וכדומה) זה יהיה מצויין.

המון תודה.

פורסם

תסתכל לאן מתנקזים החוטים אל פנים הרכב או שתחפש פשוט גומייה

מגבר גנסיס ST60 ב1400 שקל בלבד כולל ניירת אריזה ומתלווה

0547379780 שלומי

פורסם

אתה בכיוון הנכון. ישנה גומיה הנמצאת בערך מעל דוושת המצמד (מפנים הרכב) הגומיה הזו בנויה בצורה כזו שיש לה 4 חורים מסביב למרכז בו עוברת צמה עבה. (קוטר הגומיה הינו סביב ה-8 ס"מ)

דרך אחד החורים האלה השחל "סטאלבנד" וכוון אותו מהצד השני בכדי שלא יתקע ב-abs. תזדקק לחבר בשביל שיהיה לך קל יותר.

את חוט המתח המבוקש קשור לסטאלבנד ומשוך אותו בעדינות פנימה. כדאי מאוד לרסס מעט "סקאי" על הכבל על-מנת שישתחל בקלות.

בהצלחה.

Morel Dotech + MT22 - JBL 75.4 - Hertz ES250

פורסם

אני לא ההיתי ממליץ לך לעשות את זה!

לחבר שלי שניסה גם הוא להעביר דרך שם נשרף מחשב רכב נזק כבד מאוד תאמין לי!(אל תשאל אותי איך כי אין לי מושג אבל זו הייתה התשובה של המוסכניך שלו)

מתוך ניסיון אישי שלי ושל חבר שלי הכי פשוט זה להעביר דרך הכנף השמאלית ומשם להתחבר לצינור הגומי שעוברים דרכו כל החוטים לדלת הנהג ומשמה לאחור

חבל שתהרוס את הרכב בשביל מערכת זה לא שווה את זה

אורן.

HU: DXZ785USB. FRONT: MW: A.A HAVOC. MR: HAT L3. TW: HAT L1PRO. SUB:DC AUDIO LEVEL 3F X2. FRONT AMPS:XETEC P-2+S.A SAX-50.4. SUB AMP:DC AUDIO 5K. POWERED BY 2 XS POWER 3100+3400

:twisted: DO YOU THINK YOU HAVE BASS? THINK AGAIN

פורסם

תודה.

כנראה שזה מה שאעשה.

ניסיתי היום להכנס דרך הגומיה וקיר האש ופשוט לא הצלחתי.

אעדכן כשאצליח למען "הדורות הבאים"...

תודה רבה לכולם ושבת שלום.

פורסם
אני לא ההיתי ממליץ לך לעשות את זה!

לחבר שלי שניסה גם הוא להעביר דרך שם נשרף מחשב רכב נזק כבד מאוד תאמין לי!(אל תשאל אותי איך כי אין לי מושג אבל זו הייתה התשובה של המוסכניך שלו)

מתוך ניסיון אישי שלי ושל חבר שלי הכי פשוט זה להעביר דרך הכנף השמאלית ומשם להתחבר לצינור הגומי שעוברים דרכו כל החוטים לדלת הנהג ומשמה לאחור

חבל שתהרוס את הרכב בשביל מערכת זה לא שווה את זה

אורן.

סביר להניח שהחבר שלך הריץ את הכבל בתוך הרכב כשהוא כבר מחובר בקצה השני שלו למצבר ויתרה מזאת לא הוציא את הפיוז - מה שקורה בדר"כ כשכונים כבל מקיט התקנה (הפיוז כבר בפנים) והקצה השני של הכבל גלוי ולא מבודד - ואז אתה נוגע לתומך בכל מיני מקומות בגוף הרכב ומקצר כל רכיב חשמלי שאתה נוגע בו ישירות.

אם השחלתם כבל חדש עם בידוד תקין ושרפתם מחשב רכב - עשיתם קצר.

מה לעשות - אם לא תיפול, איך תקום?

אין שום דבר רע בלעשות בעצמך - אבל בפעם או בפעמים הראשונות כדאי להעזר במישהו מנוסה או לפחות "להכין שיעורי בית" כמו שצריך - לקרוא בפורום, לדעת כללי בטיחות בחשמל, לדעת לעבוד נכון עם כלי עבודה.

ועד כמה שזה נשמע מצחיק - לשרטט על דף את ההתקנה, להחליט על סימוני החוטים ואיפה מעבירים אותם, איך להתחבר לציוד (רמקולים מגברים וכו') וללכת לפי "רשימת מכולת" של ההתקנה.

אני אתן לך דוגמא מאוד יפה - אם אתה חושב למשל שרוב אמני הפיברגלאס הטובים פשוט נכנסים לרכב ומתחילים לעשות בניות - אתה טועה בגדול.

האמנים האלה נעזרים בתוכנות כמו autocad שבה הם משרטטים בפרטי פרטים ובדיוק מילימטרי את ההתקנה ברכב משלב השלדה שלה ועד שלב הצביעה החיצונית.

תאמין או לו - שמעון קוסטיק (סאונדסטורם) בנה רכב אחד (גולף) עם נשר בתא המטען שלשם התכנון שלו הוא היה צריך להעזר בחבר שהוא אדריכל פנים בשביל לעשות את תכנון הבניה.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

היי,

אז נעדכן:

נציין שמדובר בספייס, 2003 דגם ELX.

בסוף החלטתי בכל זאת לעבור דרך קיר האש.

מאחורי יחידת ABS יש את הגומיית מעבר שדרכה עוברת צמה גדולה ועוד שני חוטים לא דקים פנימה.

מתחתיה ישנה גומיה נוספת שכל נסיון לחדור אליה לא צלח (אולי אם הייתי נעזר באדם נוסף איכשהו היינו מצליחים)

אז פשוט הסטתי את הגומיה בעדינות עם מברג שטוח כך שחלק קטן שלה בולט החוצה ומאפשר העברת הכבל.

לסיכום - בכל רכב אחר שהתקנתי מערכת, ההתקנה הלכה הרבה יותר קל.

הרכב הזה בעייתי, לפחות לי היה קשה איתו אך סוף טוב, הכל טוב.

המלצתי לעתיד - למי שחושש קצת מהתקנה לבד או מישהו שזו התקנה הראשונה שלו וההתקנה כוללת מגבר- שיילך למתקין ויסגור סיפור.

פורסם

עפ"י התיאור שלך כדאי שתבדוק טוב שלא יתגלשו לך מים על הכבל לתוך הרכב עצמו אם לא השחלת כמו שצריך

כדאי שתמצא דרך לאטום או להסית את הכבל בחלק שבתא המנוע כלפי מטה כדי למנוע גלישת מים עליו אל פנים הרכב.

ניסיון ניתן לרכוש, חוכמה לא.

• תוכן חדש...