Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6959 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מדובר בשני רכבים שונים

מונדאו 2 ליטר אוטומטית שנת 2004 שנרכשה לאחרונה

כריזמה 1.6 שנת 98 אוטומטית

אין לי מושג אם זה קשור למנוע , למשקל הרכב או לסוג הגיר , אבל בכריזמה התגובה ללחיצה בדוושת הגז , גם ללחיצות רכות מניבה תגובה ותנועה מיידית של הרכב .

במונדאו לעומת זאת לחיצה על הדוושה לא מניבה תגובה מיידית ( אע"פ שהמנוע נשמע ומרים טוריו ) , אלא אם כן הדוושה נלחצת עמוק יותר ו\ או מהיר יותר .

ההשהיה הזו מטריפה אותי , וממש לא בא לי להתחרע על הדוושה כדי שהאוטו יגיב אליי , יש למישהו מושג מה הסיבה שזה קורא או שזה אופייני לדגמים של גירים מסויימים .

אשמח לשמוע תובנות בעניין זה ,, תודה מראש למגיבים . :-P

SHIT אני כל כך מתגעגע לגולף הירוקה שהיתה לי . :mm_blush:

פורסם

בגדול - כל רכב והמנטליות שלו. אתה תתרגל לרכב החדש, גם אם זה יקח כמה חודשים.

בכריזמה, מנסיון אישי, הגיר 'מבין' מהר את סגנון הנהיגה ובמידה והנהיגה הופכת קצת 'ספורטיבית' הוא מוריד הילוכים בזמן בלימה או בעת נסיעה בירידה כדי לשמור על טורים גבוהים וזמינות כוח. לפחות ככה זה מרגיש לעומת רכבים אחרים שבהם זה פחות מורגש (גולף 2007)

פורסם

הייתי שמח לקבל תשובה יותר מפורטת אם יש בנמצא הסבר לתופעה .

בפורדים הבעייה ידועה, רכב עצלן,סרבני, כאילו עושה טובה שהוא זז.

אין מה לעשות,זה הרכב, וצריך לחיות עם זה.

ההכללה הזו לא מדוייקת , משום שלפני הרכישה של המונדאו נבדקו על ידי מספר רכבי פאסאט מדגמים שונים

2.0 ליטר היתה עצלה יותר מהמונדאו

V6 הגיבה קצת יותר טוב ..

1.8T היתה זריזה יותר , אבל גם בה היתה את התחושה המעצבנת של ההשהיה

ושוב להזכירכם מדובר בתגובת המנוע ממצב עמידה להתחלת נסיעה , ולא בתאוצות ביניים .

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם
בפורדים הבעייה ידועה, רכב עצלן,סרבני, כאילו עושה טובה שהוא זז.

אין מה לעשות,זה הרכב, וצריך לחיות עם זה.

קשקוש הפורד מונדאו היא מהזריזות בקבוצתה. ה"בעיה" היא ממיר מומנט שמכוייל טיפה איטי כדי לשמור על האמינות.

פורסם

יכול ליהיות פילטר אוויר יעזור קצת ...

לפי מה שהבנתי מהדיונים בפורום על פילטר אויר

הוא גורם ליניקה יותר חלקה ועל ידי כך הוא גורם לקצת יותר רגישות בגז (תקנו אותי אם אני טועה)

בהצלחה

שבת שלום

פורסם
קשקוש הפורד מונדאו היא מהזריזות בקבוצתה. ה"בעיה" היא ממיר מומנט שמכוייל טיפה איטי כדי לשמור על האמינות.

וואלה ג'וני העלתה את השרשור מהאוב :-D

ואני כבר שכחתי מהשאלה הזו שתליתי די מזמן .

בכל מקרה התגובה שלך ממש מעודדת , ואיך בכל זאת ( אם אפשר ) אפשר לגרום לרכב להגיב יותר בזריזות ?

ז"א אפשר לבצע כיול שונה לממיר המומנט ועדיין לשמור על אמינות הגיר ?

אשמח לתשובות רעיונות נוספים .

פורסם
וואלה ג'וני העלתה את השרשור מהאוב :-D

ואני כבר שכחתי מהשאלה הזו שתליתי די מזמן .

בכל מקרה התגובה שלך ממש מעודדת , ואיך בכל זאת ( אם אפשר ) אפשר לגרום לרכב להגיב יותר בזריזות ?

ז"א אפשר לבצע כיול שונה לממיר המומנט ועדיין לשמור על אמינות הגיר ?

אשמח לתשובות רעיונות נוספים .

הי,

נחמד לשמוע שגם אתה כשאר האדם "מתחרע" על הגז...

היתה לנו פעם פיאט מריאה, שהיתה חמודה ביותר אבל בחיפה עם כל העליות הורגש שהיא קצת איטית בסחיבה.

שלחנו את האוטו לחברה והם "שיחקו" ביחסי העברה של ההילוכים מה שהפך את הרכב לעצבני יותר ואותי למחייך יותר...

בכל מקרה אופציה נוספת עם עלות לא יקרה זה להוסיף צ'יפ, לדעתי ייתן לך בדיוק מה שאתה צריך- תגובת דוושה מהירה יותר, שיפור בהאצה ומומנט עדיף וכל זאת בהשקעה נמוכה יחסית. מרכיבי הצ'יפים נותנים לך נסיון חינם- ממליץ לך לנצל אותו ולראות בעצמך...

עידן

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

פורסם
הי,

נחמד לשמוע שגם אתה כשאר האדם "מתחרע" על הגז...

היתה לנו פעם פיאט מריאה, שהיתה חמודה ביותר אבל בחיפה עם כל העליות הורגש שהיא קצת איטית בסחיבה.

שלחנו את האוטו לחברה והם "שיחקו" ביחסי העברה של ההילוכים מה שהפך את הרכב לעצבני יותר ואותי למחייך יותר...

בכל מקרה אופציה נוספת עם עלות לא יקרה זה להוסיף צ'יפ, לדעתי ייתן לך בדיוק מה שאתה צריך- תגובת דוושה מהירה יותר, שיפור בהאצה ומומנט עדיף וכל זאת בהשקעה נמוכה יחסית. מרכיבי הצ'יפים נותנים לך נסיון חינם- ממליץ לך לנצל אותו ולראות בעצמך...

עידן

שלום עידן

נראה לי שהחתול השחור שעבר ביננו המשיך הלאה - כך אני מקווה :wink:

האמת היא שאני לא מתחרע על הגז בנהיגה ( כבר לא צעיר ) , ואם הייתי כן מתחרע אז לא היתה מורגשת לי ' הבעיה ' ותבין בהמשך את כוונתי .

ולגבי ההודעה שפתחתי בה את השרשור , כתבתי במפורש ( אולי לא הובנתי עד הסוף ) שהבעיה קיימת בתחיל נסיעה ולא בתאוצות ביניים , וכשאני מדבר על תחילת נסיעה אני ממש לא מדבר על ' פתיחות ' ברמזורים ( דווקא את זה המונדאו עושה לא רע עם 148 הסוסים שלה ) אני מדבר על לחיצה מתונה בדוושה שאמורה להניב תנועה מיידית אבל רגועה .

ודרך אגב - רציתי לחדד את העניין באותה הזדמנות ולציין דוגמה נוספת שקשורה לעניין זה , למשל כשאני מגיע לכיכר אני עוזב את דוושת הגז ומאט בהתאם לתנועה , אבל מרגע שאני לוחץ בדוושה שוב כדי לנוע ועד לתנועה ממש יש מן השהיה מעצבנת שהזכרתי קודם ( לוקח זמן להילוך להשתלב - זה גם נשמע כך - עליית הטורים נשמעת בבירור ) , כאילו לוקח לגיר או למחשב זמן להבין מה ביקש הנהג .

אם הלחיצה בדוושה תהיה חזקה , המנוע והגיר יגיבו מהר יותר .

הכאילו חוסר מומנט הזה בטורים נמוכים די מעצבן .

אסיים בתודה על ההמלצה בעניין הצ'יפ , האם זה יעיל בכל מקרה או שישנם מקרים שיכול להגרם נזק ? יש לך מושג לגבי עלויות , ואיפה באיזור המרכז אפשר למצוא בעלי מקצוע בתחום .

שבת שלום

פורסם

זה נובע מהכיול של המנוע, דוושת הגז, הגיר האוטומטי וממיר המומנט. יש מכוניות בהן הכל מכויל לתת תגובה מיידית וזריזה (נניח קורולה, מאזדה 3, והרבה יפניות), ויש מכוניות בהן יש השהייה מסוימת שאמורה לתת עידון גדול יותר להתנהלות על הכביש (הרבה אירופאיות). אולי (אולי) פילטר פתוח יתן תוספת קלילה, אבל זה בעיקר כיול של הגיר שבזה אני לא חושב שכדאי להתעסק.

בזמן נסיעה במכוניות אוטומטיות סטנדרטיות (לא ב.מ.וו 6 הילוכים או גירים מתוחכמים למיניהם), תגובה הדוושה ללחיצה היא לא מיידית. ככה זה, וזהו אחד מהחסרונות של התיבה האוטומטית. בהרבה מקרים אחרי שעזבת גז התיבה מעלה הילוך, ואז כשחזרת לגז היא מורידה, וזה מוסיף להשהייה.

צ'יפ לא יעזור לך הרבה כי זה רכב אטמוספרי, ללא טורבו. התרומה תהיה שולית עד נמוכה, במקרה הטוב.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
זה נובע מהכיול של המנוע, דוושת הגז, הגיר האוטומטי וממיר המומנט. יש מכוניות בהן הכל מכויל לתת תגובה מיידית וזריזה (נניח קורולה, מאזדה 3, והרבה יפניות), ויש מכוניות בהן יש השהייה מסוימת שאמורה לתת עידון גדול יותר להתנהלות על הכביש (הרבה אירופאיות). אולי (אולי) פילטר פתוח יתן תוספת קלילה, אבל זה בעיקר כיול של הגיר שבזה אני לא חושב שכדאי להתעסק.

בזמן נסיעה במכוניות אוטומטיות סטנדרטיות (לא ב.מ.וו 6 הילוכים או גירים מתוחכמים למיניהם), תגובה הדוושה ללחיצה היא לא מיידית. ככה זה, וזהו אחד מהחסרונות של התיבה האוטומטית. בהרבה מקרים אחרי שעזבת גז התיבה מעלה הילוך, ואז כשחזרת לגז היא מורידה, וזה מוסיף להשהייה.

צ'יפ לא יעזור לך הרבה כי זה רכב אטמוספרי, ללא טורבו. התרומה תהיה שולית עד נמוכה, במקרה הטוב.

רוני

רוני הי

:-D))) אתה יכול לתאר לעצמך את המונדאו ( קטגוריית מנהלים :wink: ואני לא מנהל ) עם פתח \ כונס אימתני על מכסה המנוע :?::lol:

בכל מקרה השכלתי להבין שהעידון האירופאי הטמון בכיול המערכות ברכבים מסויימים , לא כל כך מתאים למי שרכב על גולפים ידניות במשך 20 שנה .

לפעמי זה ממש עולה על עצבים שהמחשבים והמערכות המתוחכמות מתחילות לחשוב במקומך .

כמה טעיתי שלא התעקשתי בקנייה האחרונה על רכב ידני :cry:

שבת שלום

פורסם
יתכן והמונדאו מצויידת במצערת אלקטרונית, בעוד שהכריזמה מצויידת בכבל גז, ועקב כך נוצר "דיליי" בתגובת הדוושה?

להערכתי זה בדיוק להפך. מצערת אלקטרונית מזהה מידית את דרישת הנהג (עובדה שהמנוע מגיב) מכאן שלא צריך להיות קושי להודיע מיידית למחשב הגיר שהגיע הזמן לזוז.

פורסם

אולי בית מצערת גדול יותר,פילטר פתוח וצ'יפ ייתנו לך תגובה טובה יותר.

אני מציע לך להתרגל למצב ולבדוק שהמצב הנוכחי באמת תקין..

• תוכן חדש...