Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7048 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כיוונתי את ה VEGA ל 31 הרצ,

כשסאב מיחוץ לרכב/באגז-פתוח נירשמות תזוזות בשבר הסורי אפריקאי

כשהסאב בתוך הבאגז והוא סגור פיתאום הבאס הנמוך נעלם (ניבלע) בתוך הרכב, אני מיתכון שהמאזין נימצא ברכב

(פונטו דור 1, אין כלום בבאגז והמגש המקורי ללא חורים ואין רמקולים מאחור)

אם ממש מיתקרבים לסאב שומעים ממנו את התדרים הנמוכים (אפילו מרגישים את הנזק לעור התוף) אבל ככל שמיתרחקים מהמוקד שלו יוצא ששומעים תדרים גבוהים.

הרצתי טראק לבדיקה 20-360 הרצ, זה יורד מ 360, ב 240 לפי הטראק מתחילים להיות הבאסים החזקים והם נימשכים עד 140 וככל שזה יורד זה ניראה כאילו הרכב בולע הכל.

מיקודם היה מכוון ל 35 אז תדרים נמוכים היו נישמעים יותר טוב

אז רציתי להבין את הסוגיה של איך תדרים ניבלעים ברכב (בעבר היה לי ווגה על אופל והיה מכוון ל 26 הרץ והתדרים הנמוכים היו חוגגים ברכב)

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

שמעתי על זה כמה מילים באחד ממפגשי מרכז מעופר רוטמן.

מה שהבנתי מכל הקללות שהלכו שם, זה, פשוט תנסה להפוך את הסאב. קח אותו וסובב 180 מעלות. ותשמע את אותו הטראק במצב כזה. תגיד עם המצב השתפר.

פורסם

ניסיתי , אין שינוי

פורסם

ניסיתי את כל הכיוונים,

אפילו כשהכיסא האחורי פתוח שמתי אותו על הצד , ניבלעים פחות תדרים נמוכים אבל עדיין זה לא זה הרכב ממש בולע הכל

הסוגיה הזו מעניינת כי אם התדרים הנמוכים שנימשעים ביותר ברכב הם 140-240 אז למה שאני לא יכוון את התיבה לתדר יותר גבוהה וגם במגבר אני יחתוך יותר גבוהה , לא יהיה יותר אפקטיבי מיבחינת באס ?

פורסם

האם יצא לך לשמוע סאב אחר ברכב שלך ?

אם כן, האם גם שם הרגשת שנעלמים לך תדרים ?

תומר

💡אמרת? אל תבטיח;  הבטחת? אל תכתוב;  כתבת? אל תחתום;  חתמת? אל תתפלא 😏

פורסם

יצא לי לישמוע סאבים בתיבות אטומות, הם לא ממש יורדים לתדרים כאלו כמו הווגה

פורסם

יתכנו 2 סברות עיקריות לכך , הראשונה היא סופרפוזיציה מסוג התאבכות הורסת והשנייה היא "פתיחת גל" במונח לא מקצועי .

במקרה הראשון , סה"כ מדובר בכך שגלי הקול נתקלים בעצמם באזורים מסוימים במופעים (פאזות) שאינם תואמים זה את זה , כתוצאה מכך עוצמתם (סכום האמפליטודות הכולל) עלולה להיות פחותה ואף הם עלולים להרוס זה את זה לחלוטין למצב שבו לא נותר גל קול כלל בתדירויות מסוימות (על אף שכן היו גלים באותה התדירות לפני הסופרפוזיציה) .

המקרה השני מסובך להסבר במונחים מקצועיים , בוא ננסה להבינו במונחים לא מקצועיים , אני מניח שאתה מודע לכך שלגלי הקול יש אורך .

אורכו של גל קול , הוא המרחק אותו עובר גל הקול עד שהוא משלים מחזור אחד שלם (360 מעלות) .

לעתים , כתוצאה מתופעות מסוימות , עוצמתו של גל הקול תשמע פחותה עד אפסית אם תמצא בתוך אזורים מסוימים במחזור שלו .

נהוג לכנות את התופעה הזו במונח לא מקצועי כ-"נקודת הפתיחה של הגל" .

ככל שתדירות הגל נמוכה יותר ולכן אורך הגל גדול יותר , קיימים יותר סיכויים לתופעה הזו .

מפתיע , על אף שאת התופעה הזו ניתן לנטר ואף לשמוע , קיים חילוק דעות אם היא נכונה או לא ויתכן שמדובר בתופעה אחרת שמפרשים לא נכון .

בכל מקרה , לפני שתרוץ לשחק עם ה-Time Delay היות וסביר להניח שימליצו לך כך , כמו שהומלץ נכון על ידי שאר חברי הפורום , קודם כל תנסה מיקומים שונים ובזויות שונות .

בנוסף , תנסה למקם את עצמך שונה בתוך הרכב ומחוץ לרכב (התרחק ממנו עד למרחק של כ-11.2 מטרים , אם בשלב מסוים תתגבר העוצמה , זה סימן ראשון לתופעה השנייה) .

כמו כן , רצוי לנסות לבדוק עם גנרטור טון\דיסק עליו רצועות שונות בתדרים שונים (לדוגמא 25Hz , 31.5Hz , 40Hz ומעלה עד לתדר העליון ביותר אותו מפיק הסאב-וופר שברשותך) אילו תדרים ניתן לשמוע ואילו לא .

הערה : נשמע שאתה מבין היטב , לכן לא התייחסתי לכך , אך קיימת חשיבות עליונה לכיוון נכון של המפלג (קרוס-אובר) ובנייה נכונה של תיבת התהודה .

בברכה ,

גלעד מאנע .

MX-5T 05>911 S 08>S2000 07>S2000 06>S2000 08>Mazda 6 05+Z800 14+Polo 98>Suzuki Splash 09 :cry:

פורסם

את רוב מה שרשמת לעשות כבר עשיתי:

יש לי רצועה בדיסק שיורדת 10 הרצ בכל פעם והיא מתחילה מ 360 ויורדת עד 10 בסופו של דבר.

הבאסים החזקים שנימעים היטב ברכב מתחיל להיות פאנצ ב 270 ומ 240 (סדר יורד כן..) עד ל 140 יש ממש באסים חזקים

ואז ככל שזה עוד יורד מתחיל לרדת הבאס בצורה משמעותית וגם הרעידות באוטו וב 50 כימעת ואין סאוד ביכלל אלא רק הוופר זז (כלו מר לא שומעים כימעת באס)

40 - 10 הרצ לא נישמעים ביכלל רק מורגש שהאויר זז.

במיקומים שונים ברכב שומעים דיי באופן שווה.

מחוץ לרכב יש הבדל משמעותי אם יש רק חלון פתוח אז לא שומעים חזק ולעומת זאת עם דלת פתוחה (אחת) שומעים חזק משמעותית וכמובן שמיתרחקים מהרכב זה נחלש.

במגבר (היפוניקס Z700) הקרוס מכוןן לטיפה מעל 65 , כלומר: הסקאלה שם היא 40 - 65 -150 -270 -400 , ה 150 זה למעשה אמצע הסקאלה ו 65 זה שליש , אז כיוונתי ממש מילימטר מעל ה 65 (ככה שזה יוצא לא יותר מ 80.)

שמתי לב שאם אני מוריד ל 65 או מיתחת לזה אז זה מוריד משמעותית את הבאסים, ואם אני שם יותר מ 80 אז כבר מתחילים לישמוע שהסאב "מנגן"

התיבה בנויה 1:1 ע'פ הגדרות היצרן, אורך הפורט היה גם כמו שמומלץ , כעת הוא ארוך ב 3 ס'מ כי רציתי לכוון ליותר נמוך מ 35 הרץ.

אין לי בעיה להחזיר לכיוון האורגינל וליסגור עניין, אבל הייתי רוצה להוציא יותר באסים נמוכים ועמוקים שנימעים מצויים מהניסיון שיש לי עם הסאב הזה.

פורסם

מסכים עם הסיקור המקצועי של חברי, בתוספות קלות.

מבנה הרכב והנפח הפנימי של חלל הרכב הם בעלי חשיבות מכרעת לגוון הבאס בתוך הרכב. הרכב שלך סובל מנחיתות בשני הפרמטרים. 1. הוא קצר יחסית. 2. הוא בעל נפח קטן.

כל תדר (אשר בעצם הוא סוג של אוויר שנדחף במחזוריות קבועה ומסוימת) חייב נפח אוויר כלשהו בכדי להיווצר.

תדר נמוך חייב נפח מינימאלי בכדי להיווצר. ככל שהוא נמוך יותר, כך הוא חייב נפח גדול יותר ואורך ארוך יותר בכדי להגיע לשיא העוצמה שלו (במחזור הראשון, לפני שהוא מאבד אנרגיה בשאר המחזורים). הסיבה שאתה מרגיש פחות נמוכים היא פשוט חוסר הווצרותם בתוך תנאי הרכב, וזוהי בעיה שאין לה פתרון! זו גם הסיבה שכשאתה עולה לתדר גבוה יותר אתה מרגיש את הבאס יותר, מכיוון שהוא צריך פחות מקום ופחות אורך להיווצר (למרות שההבדלים בין 35 ל 31 הם זניחים)

ברשותי יונדאי קופה ובה מותקנים 4 סאבים בתיבות אטומות מדגם CVR. קודם לכך הייתה לי גולף. גוון הבאס בגולף היה שונה מהותית מזה הקיים ביונדאי, למרות שמדובר באותם הסאבים ובאותו המגבר. הסיבה לכך היא נפח חופשי קטן מאוד בינדאי בשילוב עם אורך קצר בין הסאבים לבין השמשה הקדמית, וסביר להניח שישנם גם ביטולי תדר שקשורים בתופעה שהסביר קודמי.

לתדרים הנמוכים והאהובים - דרוש רכב של מעל ל 10 סאבים כדי לקבל את שיא העוצמה שלו...

בקיצור, באסה.

יתכנו 2 סברות עיקריות לכך , הראשונה היא סופרפוזיציה מסוג התאבכות הורסת והשנייה היא "פתיחת גל" במונח לא מקצועי .

במקרה הראשון , סה"כ מדובר בכך שגלי הקול נתקלים בעצמם באזורים מסוימים במופעים (פאזות) שאינם תואמים זה את זה , כתוצאה מכך עוצמתם (סכום האמפליטודות הכולל) עלולה להיות פחותה ואף הם עלולים להרוס זה את זה לחלוטין למצב שבו לא נותר גל קול כלל בתדירויות מסוימות (על אף שכן היו גלים באותה התדירות לפני הסופרפוזיציה) .

המקרה השני מסובך להסבר במונחים מקצועיים , בוא ננסה להבינו במונחים לא מקצועיים , אני מניח שאתה מודע לכך שלגלי הקול יש אורך .

אורכו של גל קול , הוא המרחק אותו עובר גל הקול עד שהוא משלים מחזור אחד שלם (360 מעלות) .

לעתים , כתוצאה מתופעות מסוימות , עוצמתו של גל הקול תשמע פחותה עד אפסית אם תמצא בתוך אזורים מסוימים במחזור שלו .

נהוג לכנות את התופעה הזו במונח לא מקצועי כ-"נקודת הפתיחה של הגל" .

ככל שתדירות הגל נמוכה יותר ולכן אורך הגל גדול יותר , קיימים יותר סיכויים לתופעה הזו .

מפתיע , על אף שאת התופעה הזו ניתן לנטר ואף לשמוע , קיים חילוק דעות אם היא נכונה או לא ויתכן שמדובר בתופעה אחרת שמפרשים לא נכון .

בכל מקרה , לפני שתרוץ לשחק עם ה-Time Delay היות וסביר להניח שימליצו לך כך , כמו שהומלץ נכון על ידי שאר חברי הפורום , קודם כל תנסה מיקומים שונים ובזויות שונות .

בנוסף , תנסה למקם את עצמך שונה בתוך הרכב ומחוץ לרכב (התרחק ממנו עד למרחק של כ-11.2 מטרים , אם בשלב מסוים תתגבר העוצמה , זה סימן ראשון לתופעה השנייה) .

כמו כן , רצוי לנסות לבדוק עם גנרטור טון\דיסק עליו רצועות שונות בתדרים שונים (לדוגמא 25Hz , 31.5Hz , 40Hz ומעלה עד לתדר העליון ביותר אותו מפיק הסאב-וופר שברשותך) אילו תדרים ניתן לשמוע ואילו לא .

הערה : נשמע שאתה מבין היטב , לכן לא התייחסתי לכך , אך קיימת חשיבות עליונה לכיוון נכון של המפלג (קרוס-אובר) ובנייה נכונה של תיבת התהודה .

בברכה ,

גלעד מאנע .

SPL - 143.6DB

"

פורסם

אז לפי מה שאתה אומר לגבי גודל הרכב זה מעלה לי סוגיות של רכבים שבהם יצא לי לישמוע VEGA והם קליאו, הונדה האצבק ו 205.

כולם קטנות באותו סדר גודל כמו הפונטו ואפילו יש להם באגז יותר קטן.

שם לא היו ביטולים אבל היתה תופעה אחרת : שגם כשהרכב סגור היו מרגישים מיבחוץ את הסאב ממש חזק.

לדעתי ומסיבה שאין לי הסבר ואחרי ממה שהבנתי מכאן זה יכול להיות שבגלובלי מיבנה הרכב לא נענה לתדרים הנמוכים

וזה בעסה.

אני יחזיר ל 35 הרץ, ויש הבדל שמיים וארץ ב 3 ס'מ פורט האלו. אין כימעת שיר/טראק שזה לא מורגש בו אפילו בווליום נמוך.

פורסם

גודל הבאגאז' לא קובע במקרים של רכבי האצ'בק. הנפח הפנימי הפנוי הוא שקובע, והמרחק בינך לבין הסאבים, וכנראה שצורת הרכב גם משפיעה. נושא בידוד הרכב הוא משפיע קבוע והנחתי שאין צורך להזכיר אותו. אגב, תנסה להוריד את חלון הנוסע שלידך, ותראה אם אתה חש בהבדל...

SPL - 143.6DB

"

• תוכן חדש...