Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7120 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם :)

רכבי, אונו 70SL שנת 88 יש 2 בעיות.

(האוטו עם מעט קילומטרז' ונוסע כמו נמר, בלי הערות! :))

הראשונה היא החימום, מאז שהתחיל החורף שמתי לב שהחימום לא בדיוק עובד... ששמים את היד ממש ליד פתח יציאת האוויר מרגישים חום ממש חלש, אך עד שהאוויר "מספיק" להגיע יותר ממרחק של מילימטר מפתח היציאה הוא כבר מתקרר. בחורף שעבר, קפצתי אל המוסך והמוסכניק שלי הרים מכסה מנוע והושיט את היד שלו לאנשהו ואמר משהו על פתיחת ברז והחימום עבד. בקיץ כמובן נסעתי עם מזגן ולא השתמשתי בחימום ועכשיו נגזר דיני לקפוא מקור כל בוקר. איפה נמצא הברז הזה ומה אני יכול לעשות לפני פניה למוסך?

השאלה השניה היא בקשר לשעון הזמן הדיגיטלי (ממוקם מעל המראה המרכזית), הורדתי את מדריך Haynes מהאינטרנט וראיתי שכתוב שלשעון הזה יש תאורה (מסתבר!) אצלי אין שום זכר לתאורה שעובדת על השעון הזה. האם מישהו יודע איפה אפשר לבדוק אם באמת יש שם נורה בפנים? לא הצלחתי לפרק את כל הקונסולה הזאת של השעון (איפה שנמצאת גם המנורה הקטנה שמשמשת לקריאת מפות בד"כ)

אודה לעזרתכם.

עמית.

עריכה -

אחרי עוד קצת נבירות באוטו בקשר לברז, מצאתי אותו וראיתי שבורר החימום מזיז את הברז כמו שצריך. כמו כן, שמתי לב שמפתח הרגליים יוצא חימום כמו שצריך (כמעט והתחלתי להזיע שהראש שלי היה שם למטה icon_razz.gif) אך מהפתחים המרכזיים מלמעלה יוצא קור (או חום ממש ממש ממש חלש)

Skoda Fabia 1.2TSI 2011 "Sport" Manual gearbox

פורסם

במתקן הראי הפנימי, ע"י מברג דק אתה מוציא את כל הפנס קריאה העגול.

ע"י החדרת אצבע בחור שנוצר, לכוון שמאל לחץ כלפי מטה על לחצן המרובע להדלקת פנס הקריאה והלחצן ירד למטה ממקומו.

כעת תוכל לראות את 2 הברגים המחברים את כל בית המראה אל תקרת הגג ובעזרת מפתח צנור 8 מ"מ הסר הברגים והורד את כל בית המראה. מאחורי השעון זמן תראה בית נורה קטן, שברבע סבוב כנגד כוון השעון תוציאו ממקומו ואז תוכל להחליף בו את הנורה.

יש מעט דגמים עם שעון זמן שבהם לא ניתן להחליף נורה כי הוא במבנה סגור עם נורה פנימית.

בהצלחה ובברכה - רפי לין :-)

פורסם
במתקן הראי הפנימי, ע"י מברג דק אתה מוציא את כל הפנס קריאה העגול.

ע"י החדרת אצבע בחור שנוצר, לכוון שמאל לחץ כלפי מטה על לחצן המרובע להדלקת פנס הקריאה והלחצן ירד למטה ממקומו.

כעת תוכל לראות את 2 הברגים המחברים את כל בית המראה אל תקרת הגג ובעזרת מפתח צנור 8 מ"מ הסר הברגים והורד את כל בית המראה. מאחורי השעון זמן תראה בית נורה קטן, שברבע סבוב כנגד כוון השעון תוציאו ממקומו ואז תוכל להחליף בו את הנורה.

יש מעט דגמים עם שעון זמן שבהם לא ניתן להחליף נורה כי הוא במבנה סגור עם נורה פנימית.

בהצלחה ובברכה - רפי לין :-)

תודה רבה רבה על התגובה המפורטת! :)

אתה יודע גם במקרה איזו נורה תחכה לי בפנים כדי שאקנה מראש?

פורסם

לגבי בורר החימום:

אם אתה אומר שהחימום עובד ממש טוב ברגליים אך לכיוון הפנים הוא אינו עובד יכולות להיות לכך שתי סיבות עיקריות:

1. תעלות האיוורור סתומות.

2.הכפתור שבורר בין מצב רגליים למצב פנים/חלון... לא תקין לגמרי.

אין שכל-אין דאגות:יש רק הרבה הוצאות כספיות!:?

פורסם
לגבי בורר החימום:

אם אתה אומר שהחימום עובד ממש טוב ברגליים אך לכיוון הפנים הוא אינו עובד יכולות להיות לכך שתי סיבות עיקריות:

1. תעלות האיוורור סתומות.

2.הכפתור שבורר בין מצב רגליים למצב פנים/חלון... לא תקין לגמרי.

אז זה מה שמוזר פה, יוצא אחלה של קור מלמעלה... כאילו יוצא קור כמו שצריך, אין איזושהי אינדיקציה לסתימה. אני פשוט לא מבין את זה

פורסם

התופעה מוזרה מאוד ואני לא מכיר ברכב שלך את תעלות האיוורור.

עם טיפהשל חוש טכני וקצת סבלנות שב בשבת הקרובה על הרכב ופשוט תתחיל לפרק את הדשבורד.

אני יכול להגיד לך בוודאות שכל עוד יוצא לך אוויר חם מהרגליים הבעייה היא לא בתא המנוע!

מה גם שבכל רכב תעלות האיוורור שונות-חבל יש ללכת ולשלם כסף על משהו שיש סיכוי שתפתור לבד-וגם אם לא מקסימום למדת משהו חדש והכרת את הרכב שלך קצת יותר לעומק (תרתי משמע).

בהצלחה-תעדכן אותנו אם ואייך נפתר אשמח ללמוד משהו חדש:-) .

אין שכל-אין דאגות:יש רק הרבה הוצאות כספיות!:?

פורסם
זאת נורה ללא בסיס של 1.2W כמו של נורות לוח שעונים.

בברכה - רפי לין :-)

רפי שלום,

החלפתי את הנורה בהצלחה! זה לא היה קל (אותו כפתור שהיה אמור לצאת לא יצא, אז ישבתי במשך שעה וחצי (באמת) עד שמצאתי זווית להוציא את הבורג השני החוצה.

בנוסף, גיליתי מה הבעיה עם החימום, לא ברז ולא נעליים... פשוט ככל הנראה תעלות האיוורור המרכזיות מלאות בעלים וכולרה. מה אפשר לעשות? האם זרם אוויר בלחץ חזק אצל פאנצ'ר מאעכר יספיק? או שצריך יותר מזה..?

מודה, מודה מודה.

פורסם

אתה יכול להוציא בזהירות את תריסי האויר המרכזיים שבקונסולה ואז להפעיל את המאורר הפנימי המקורי ןלפתוח ולסגור מדי פעם את דלתית האויר כך העלים יעופו מתוך המע' אל תא הנוסעים. הפעל גם לפעמים את מאורר המזגן כדי להעיף גם בעזרתו את העלים החוצה.

את 2 התריסים יש לפרק בזהירות ע"י מברג דק בשחרור משני צידי כל תריס

(אזהרה- התריס עלול להשבר מיושן ולחץ המברג).

הצטברות של עלים יש, בדרך כלל, באמבטיה שבין קיר האש של תא המנוע וקדמת שמשה קדמית של הרכב ולאחר הרמת מכסה מנוע תוכל לשואבם ע"י צנור עם שואב אבק ביתי חזק או ידנית ע"י החדרת יד דקה וגמישה כלפי מטה. בתחתית אמבטיה זאת יש זרבובית גומי לניקוז מיים הנסתמת מעלים ובוץ ורצוי כבר לנקותה.

בהצלחה וברכה - רפי לין :-)

• תוכן חדש...