Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7295 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

טיפול+החלפת רפידות לוקח גג שעתיים, אני אף פעם לא משאיר את הרכב במוסך,וגם אף בוחן לא ינהג בו ללא ליווי שלי. לא חסרים עובדי מוסך צעירים ומתלהבים שקורעים לך את האוטו.

אל תשאיר רכב ספורט במוסך אף-פעם.

STI 2004

• תגובות 51
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

רק תוודא שבעל המוסך יקרא את השרשור הזה, ושהוא ידע איפה עוד אתה כותב. הכל יהיה בסדר (או שהוא ינתק לך לחלוטין את הבלמים). :wink:

פורסם

ממתי מחליפים רפידות בלי לעשות חריטה / בלי להחליף צלחות?

אם אתה שם רפידות חדשות על צלחות משומשות זה בדיוק מה שקורה.

אייל.

נ.ב. יש לי מוסך אמין לכל אסכולת הצרפתיות בפורום. מוסך ימית בת"א (רחוב ישראל ב"ק) אותו רכש לא מזמן חבר שלי.

כשהגולף היתה שם בטיפול שבוע שעבר, הצלחתי לארגן 10 אחוז הנחה לחברי הפורום אז לכל מי שצריך:

לפנות לחיים ולומר שבאתם דרכי/דרך הפורום.

(לי אישית לא יוצא מזה שומדבר. )

הגולף שלי טופלה שם בשבוע שעבר (עם חלקים מקוריים שנרכשו בצ'מפיון) ומבחינתי יש להם תו תקן באיכות וביושר בלי קשר להיכרותי עם הבעלים :-D

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם
ממתי מחליפים רפידות בלי לעשות חריטה / בלי להחליף צלחות?

אם מחליפים את הרפידות בזמן, לא בכל המקרים חייבים להחליף או לחרוט דיסקים.

אם מחכים עם ההחלפה עוד איזה אלף קילומטר אחרי שהבלמים מצייצים וצווחים ורק כשהרכב לא בולם אלא רץ פולט גיצים - אז כבר יש מצב לדיסקים...

פורסם

לדעתי (ולפי לא מעט דיסקים שיצא לי לראות) הסיכוי שפני הדיסק יישארו ישרים ויישחקו בצורה שווה וסימטרית אחרי שימוש של אי אלו אלפי ק"מ (כאשר הדיסק בטח התחמם בחלק מהמקרים) הוא דיי נמוך.

הסבירות שזה יקרה בדיסקים האחוריים היא יותר נמוכה מהקדמיים, אבל עדיין.

אני מוכן להתערב שהחזרת הרפידות הישנות תפתור את הבעיה....

נ.ב. מצטרף לקריאה לא להשאיר את הרכב במוסך, לא לדקה ובטח שלא ללילה...

אני הקרבתי בשבוע שעבר יום שלם מתקופת הבחינות כדי להיות ליד הרכב בזמן הטיפול הענק שבוצע לו.

(ועוד חצי יום כדי ללכת לקנות חלפים מקוריים בצ'מפיון ושמן אצל הפרסי)

GTI MK8

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

טוב, התקשרו מהמוסך והתברר שעשו היום בבוקר חריטת צלחות אחוריות (כנראה בתשלום). אני הולך לשם עכשיו לקחת את האוטו ולצעוק קצת, כיוון שלא נראה לי שאני צריך לשלם גם על חריטה כאשר הרפידות אפילו לא היו גמורות.

מצד שני, אולי אייל צודק ולא מחליפים רפידות מאחור בלי חריטה... לך תדע

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

העלות של חריטה ברוב המקרים (לא מכיר את עלות הדיסקים בקליאו) קרובה מאוד לעלות החלפת הדיסקים לכאלה איכותיים (אם זה ג'אנק סיני, אז יוצא יותר זול מחריטה), לכן ברוב המקרים שווה להחליף את הדיסק.

שווה בירור.

אני בשבוע שעבר החלפתי את הכל קומפלט ולא רציתי לשמוע בכלל על חריטה.

להבא גם תגיד להם שלא יבצעו פעולות ללא אישור טלפוני שלך , כי אתה עלול למצוא את עצמך עם חריטה שעלותה יותר יקרה מדיסק חדש מבלי שניתנה לך אפשרות להחליט.

GTI MK8

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם
חריטה שעלותה יותר יקרה מדיסק חדש מבלי שניתנה לך אפשרות להחליט.

מה האינטרס של המוסך לעשות כזה דבר? הרי האחוזים שהם מקבלים על חלפים גדולים יותר מהאחוזים על עבודות חוץ, ובנוסף, אם הם לוקחים חלקים חדשים הם מקצרים את הזמן שהרכב על הליפט. שלא לדבר על עבודות חוץ שלא יוצאות טוב, ואז המוסך משקיע פעמיים עבודה?

פורסם

אני מצתרף לדעתו של אייל, כי גם אני טוען (מנסיון) שלפעמים חריטה תעלה יותר מאשר החלפת דיסקים.

וכמובן שעדיף תמיד דיסק חדש, מאשר אחד שעבר חריטה.

וללא כל קשר, אין להם זכות לבצע כל תיקון ברכב שלא עפ"י הסכמתך.

אני הייתי פועל כך:

1.מברר כמה עולה לי החריטה(כולל מע"מ והכל).

2.מברר כמה היה עולה לי החלפת דיסקים באותו מוסך (כולל מע"מ+ עבודה).

3. אם יוצא יותר זול להחליף, הייית פשוט אומר לו "תחליף את הדיסקים לחדשים, ופעם הבא תשאל אותי לפני שאתם מבצעים תיקון כזה או אחר ברכבי".

גם לאחר ביצוע החריטה.

אגב, זה שהרפידות חדשות או במצב טוב לא אומר שהדיסקים אינם זקוקים לחריטה, תלוי האם בפעם הקודמת שהחולפו רפידות הדיסק עבר חריטה או שהוחלף בחדש, הכל יכול להיות.

אם כי,דיסק במצב לא טוב, מיד מורגש בבלימה, בד"כ רעידות.

ונראה לי שהיית מרגיש את זה:wink: .

under construction..

פורסם

אני לא רוצה להישמע פרנואיד.

אם מחליפים חלק ברכב אז על המוסך להראות (במקרים מסוימים גם להחזיר) את החלק הישן.

במקרה של "שיפוץ" (חריטה) ,בן אדם שלא מיומן ולא מבין אז אין לא יכולת או רצון לבדוק אם העבודה בוצעה באמת.

אני לא מאשים את המוסך הספציפי הזה בשום דבר (אני לא מכיר את המקום). אבל זאת הסיבה היחידה שאני יכול לחשוב עליה שמוסך יעדיף עבודות חוץ על חלפים.

אסף

פורסם

חריטה עולה 100 שקל. תראה לי איפה יש זוג דיסקים חדשים ב-100 שקל ואני קונה עשר חתיכות.

הדיסקים האחוריים לקליאו עולים (תחזיקו חזק... יותר חזק... מוכנים?) יותר מ-1000 ש"ח לפני מע"מ. כך שבמקרה הזה החלפה זה מיותר לחלוטין אם לא חייבים.

הסיבה לעלות של הדיסקים היא פשוט - תאוות בצע של קרסו. המידה שלהם מאוד לא סטנדרטית ואין תחליפיים בכלל, אז הם מרשים לעצמם לגבות מחיר היסטרי לחלוטין...

עוד כמה דקות - סיכום.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

טוב, לקחתי את הרכב ואפשר לומר שאני מרוצה ולא מרוצה (שזה, אם חושבים על זה, מה שכל הלקוחות של המוסכים מרגישים. הרי אפילו אם העבודה טובה תרגיש שדפקו אותך במחיר, לא?)

נתחיל מכך שמהרגע שנכנסתי למשרד המזכירה הפוצה עשתה הכל בשביל שאני אשלם ואעוף לה מהעיניים. וזה עוד לפני שפציתי פה. משם התנהל הדיון באופן זה:

אני (מביט בחשבון ורואה ספרה ראשונה מתחילה ב"2") - "סליחה, עם מי אפשר לדבר בקשר לטיפול?"

מזכירה פוצה - "איתי"

אני - "דיברתי עם מנהל העבודה אתמול בקשר להנחה"

מזכירה פוצה - "הנחה בסוף"

אני - "ואני לא מבין למה אני צריך לשלם על חריטה"

מזכירה פוצה (צורחת מספר פעמים בשמו של המכונאי שנמצא בחדר הסמוך)

מכונאי - "מה הבעיה?"

אני - "למה צריך לשלם על החריטה? מנהל העבודה התקשר אלי אתמול ואמר..."

מכונאי (מוחק בעצבנות את החריטה מהחשבון) - "אני לא אתווכח איתך, אני לא יודע מה עשו, אני לא צריך את זה על הראש"

מזכירה - "אבל הוא לא מקבל הנחה אם אתה מוחק את זה מהחשבון" (כאילו שזה קשור, חתיכת מפגרת, ומי את בכלל שתגידי איזו הנחה אני מקבל?)

אני (ברוגע ובנימוס) - "דבר ראשון, אני לא חושב שיש קשר בין ההנחה לחריטה. דבר שני, בסך הכל שאלתי למה אני צריך לשלם על זה, כאשר מנהל העבודה אמר לי אתמול... (וכאן סיפרתי את השתלשלות האירועים)"

מכונאי (מסביר לי למה צריך לעשות חריטה כשמחליפים מיסב ורפידות)

אני - "בסדר, שכנעת אותי, אני אשמח לקבל בכל זאת הנחה כמו שקיבלתי פעם קודמת, 15% על עבודה ו-10% על חלפים"

מזכירה (בעצבנות מגעילה) - "לא, אין דבר כזה הנחה של 15%"

מכונאי (יוצא מהחדר)

אני - (נעשה כבר אדיש לגמרי, אני לא אתווכח על עשרות שקלים הרי, זה מגוחך)

אז מה הסיכום שלי?

1. מוסכניקים הם בטח אנשים מתוסכלים מאוד. הם כל היום רבים עם לקוחות, כך שברגע שמגיע לקוח שטיפה מתעניין ושואל, ואפילו אם הוא עושה זאת ברוגע ובנעימות, הם מתנפלים עליו בצעקות. בסה"כ שאלתי, והוא כבר החליט שאנחנו מתווכחים בהיסטריה ושנמאס לו לריב.

2. מזכירות של מוסך הן פוצות לא נורמליות. אין לי מושג אם המזכירה הזאת היא בעלת הבית, אבל בהנחה ולא, מי היא לעזאזל שתקבע איזו הנחה אני מקבל ועל מה בדיוק אני אמור לשלם? זה ביני לבין המוסכניק, או בעל הבית.

3. מוסכים צריכים להפנים שהלקוח תמיד צודק וצריך לתת לו את הכבוד המגיע לו ואת היחס והשירות, פשוט מכיוון שהוא שופך סכומים לא קטנים בכלל של כסף על דברים שהוא בכלל לא יכול לראות!

4. ומהסעיף הקודם - בהנחה ואני לא עומד על האוטו בזמן הטיפול (כי אי אפשר ממש במוסך מורשה), איך אני יודע ששמו את השמן הספציפי שהבאתי? איך אני יודע שהחליפו פילטר אוויר? שלא קרעו לאוטו שלי את הצורה בנסיעת המבחן? כנראה באמת צריך להישאר ליד האוטו לכל אורך הטיפול, אחרת לעולם לא נהיה שקטים, גם לא במוסך מורשה.

5. מה הקטע של ההנחות האלו? למה חייבים לשחוט אותנו במחיר, רק בשביל לתת לכל אחד ששואל הנחה של 10%? אני לא צריך את ה"נעים בגב" הזה של 10% הנחה, אני רוצה מחירים סבירים. לא יעזור לי שיורידו 10%, אם המחיר של החלק יקר ב-40% ממחירו הריאלי. למה שעתון מוסך עולה 200 שקלים, אם כל אחד יכול לקבל הנחה של 10%? שהשעתון יהיה 180 וזהו.

אז הגעתי לאוטו, בדקתי שהכל תקין. כבר לא היה לי ראש לדבר עם המכונאי העצבני על מה שהוחלף/נבדק, אז פשוט נסעתי משם.

הסיכום הכספי:

טיפול (שמן שאני הבאתי, מסיר פיח, מסנן אוויר ומסנן שמן) - כ-650 ש"ח.

זוג מיסבים אחוריים - 600 שקלים. (כל מיסב כזה זה עיגול מתכת פצפון ועלוב למראה. 300 שקל בשביל זה? שוד לאור היום...)

החלפה - 280 שקלים.

זוג רפידות אחוריות - 350 שקלים. (יקר, אבל לא נורא ואיום)

החלפה - 120 שקלים.

סך הכל כ-2000 שקלים.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

חריטה ב100 ש"ח לזוג צלחות?

נשמע כאילו עברו 5 שניות עם נייר זכוכית :-D

המחירים יקרים , אבל אין מה לעשות.

בהנחה שהבאת חלקים מקוריים אז העלות סבירה.

אני יצאתי בשבוע שעבר ב1400 ש"ח על:

מסנן שמן מקורי

מסנן דלק מקורי

שמן LM 5W40

בורג + שייבה לקרטר (גם את זה קניתי מקורי)

נוזל קירור מקורי G12

מסנן אוויר

צלחות BREMBO (אין לי מושג מאיפה השיג כאלה) קדמיות + רפידות

גומיה לאנטנה פלוס כל הברגים

(המצתים שהיו במצב חדש לא הוחלפו למרות שתוכנן לכן לא נלקחו בחשבון)

עבודה. (ביצוע טיפול גדול, החלפת ברקסים)

סה"כ 1400 ש"ח אחרי עבודה ומע"מ כאשר כל החלקים נרכשו במחסן החלקים של צ'מפיון והשמן אצל הפרסי.

הטיפול בוצע במוסך ימית.

נ.ב. עלות הצלחות+רפידות הקדמיות שלי : 500 ש"ח לפני מע"מ. הלכתי על סוג יקר יחסית, אבל יש דברים שלא מתפשרים בהם..

GTI MK8

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

נשמע די דומה לסדר הגודל של המחירים ברכב שלי. כאשר אצלך הבלמים יותר זולים מהקדמיים שלי, והרבה הרבה יותר זולים מהאחוריים שלי :twisted::-P

ואני מסכים שלא מתפשרים על בלמים - אצלי הרפידות האחוריות גם לא זולות (350 ש"ח) אבל מערכת הבלימה המקורית של הקליאו מצוינת, ואני לא רוצה הרפתקאות בדמות כל מיני חלקים תחליפיים.

מה שיקר באופן מעצבן זה המיסבים, שעד שלא רואים אותם לא מבינים כמה זה חלק פצפון ופשוט. 300 שקל? נו באמת...

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

• תוכן חדש...