Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

הגה כוח פונטו 2001

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7312 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ההגה כוח לא עובד, נדלקת הנורה והוא כבד וקשה. במוסך המליצו לי להחליף מנוע של ההגה כוח. זה אחרי תקופה שההגה כוח לפעמים לא היה עובד וכבר שבוע רצוף הוא בכלל לא עובד.

האם כדאי להחליף? האם עדיף להחליף לחדש או שאפשר משומש? באיזה מוסך כדאי?

יש לי פונטו 2001 ידני מנוע 1250, אני גר בקריות.

תודה.

פורסם

היי,

ראשית מומלץ לפנות לבעל מקצוע נוסף לשם חוות דעת נוספת כי העסק לא זול.

שנית במידה והוחלט להחליף רק חדש, מכיוון שאת מצבו של המנוע החשמלאי לעולם לא תוכל לדעת מבלי לפרקו לגורמים או בעל מקצוע שיש ברשותו ציוד מתאים לבדיקת המנוע.

מומלץ לבצע חיפוש בפורום כי הבעיה מוכרת לפי מיטב זיכרוני מקריאת אשכולות בפורום בלבד.

איזה כייף לי :)

פורסם

התשובה של מרק10 נכונה.

אני מקווה שהאבחון היה במוסך מורשה של פיאט.

כדאי מאוד לגשת לעוד מוסך מורשה פיאט לבדיקה. יש בכלל בחיפה יותר מאחד?

האם נבדקה תקינות מערכת החשמל? האם יש בעיות אחרות ברכב?

לא מומלץ לקנות מפירוקים כי לא ניתן לדעת מה המצב המנוע.

צפה להוצאה של מעל 1500 או 2000 ש"ח במקרה של החלפת המנוע.

בתאריך 23.5.2021 בשעה 22:04, Shab00 כתב:

(פורד פיאסטהאוטו מצוין אבל למי שתכנן את בקרת האקלים בו מחכה מקום שמור בגהנום.

מדויק לחלוטין. 😂🤣.

עריכה: תודה על 6 שנות שירות פיאסטה יקרה. היי שלום!..... ולא להתראות🤪.

פורסם

להחליף לחדש כבר קיבלתי הצעות בין 1700-2500 שח.

היו בעיות אחרות בתחום החשמל: האוטו לא היה מניע אם לא נסעתי יום-יומיים, אז ניתקו לי את הסטרטר מהסוויץ', כלומר אחרי שאני סוגר את הסוויץ' אין שום זרם חשמלי שמגיע לשום חלק ברכב (אני לא לגמרי מתמצא במינוחים, סליחה...)

אח"כ הרכב לא הניע, אז המליצו לי להחליף סטרטר ובגלל שחדש עולה הרבה הרכבתי משופץ.

אח"כ עדיין לא תמיד הניע, אז הרכיבו לי עוד ריליי (בנוסף על המקורי) והחשמלאי גם אמר שכנראה הסוויץ' שלי נפגע ואני צריך להניע עם חצי סיבוב...

בקיצור בעיות...אשתי אומרת שצריך לזרוק את הרכב...

איתמר.

פורסם

דרך אגב, הבעיה בחוות הדעת של המומחים היא שצריך לשלם עליהן די הרבה. במוסך "הכוכב" בצ'ק פוסט (מוסך מורשה פיאט) גבו ממני 290 שח עבור הבדיקה (אם אני אעשה את החלפת המנוע אצלם אני אזוכה על יותר מחצי מהסכום). גם במוסך פיאט הראשי בשד' ההסתדרות צריך לשלם 150 שח על בדיקה במקרה שמבצעים את התיקון אצלהם, או 275 שח אם רק עושים בדיקה.

פורסם

קודם כל תמיד תקשיב לאישתך ! :-D

שנית, נשמע לי שאם כבר אולי להחליף את המוסך שלך!

אם יש בעיות בסוויץ', אז ממה שאני יודע יהיו בעיות בכל מיני מערכות חשמל במיוחד במשהו כמו ההגה החשמלי.

האם כל האבחונים וההחלפות נעשו במוסך מורשה פיאט?

אני לא יודע מה ניתקו לך אבל חשמלאי טוב אמור לדעת בקלות לבדוק מה צורך זרם שהאוטו כבוי וכמה זרם נצרך שהאוטו כבוי. אולי אתה מתאר לא נכון את מה שנעשה.

אם אתה רוצה יש את חבר הפורום "דני זומרשטיין" מחשמליית מצת-אור בחיפה שיכול אולי לעזור לך בנושא בעיות החשמל/סוויץ'. תנסה לפנות אליו.

עדיין, כל עסק הסוויץ' לא פוסל את העובדה שיכול להיות שבאמת מנוע ההגה הלך וצריך להחליף אותו. אין דרך אחרת כיום. קצת מוזר ההבדלים הגדולים בעלות שרשמת.

עריכה לאחר קריאת הודעה הנוספת שרשמת: אני במקומך הייתי קודם כל ניגש לחשמלאי רכב כמו דני ממצת אור, בודק את נושא החשמל/סוויץ' ורק אחר כך הולך למוסך מורשה פיאט לתקן את ההגה.

כל הכבוד שאתה מצליח לנהוג עם הגה לא מתפקד.

מדויק לחלוטין. 😂🤣.

פורסם
כמה זמן באמת אני יכול לנהוג בלי הגה כוח מתפקד?

ככל שיש לך כוח בידיים

מדויק לחלוטין. 😂🤣.

פורסם
אבל לא יקרה שום נזק למשהו ברכב בלי הגה כוח מתפקד?

השאלה צריכה להיות מופנת למוסך פיאט.

אני לא שמעתי על נזק אפשרי שכזה. מצד שני אני לא יודע כמה אנשים מסוגלים ליסוע במצב כזה, אתה אולי הולך לשבור שיא.

כפי שכתבתי - כבר קראתי על בעיות בסוויץ' (ספציפית בפונטו ספייס, זה היה) שגרמו לכל מיני בעיות באוטו.

אולי "רפי לין" חשמלאי מומחה פיאט יוכל להוסיף משהו חכם לשרשור הזה.

מדויק לחלוטין. 😂🤣.

פורסם

לא ברור מה זה "נותק זרם מהסביץ". יש תמיד קצת זליגת זרם לזכרונות של מחשבי הרכב, שעון הזמן, רדיו וכו'. חשמלאי טוב בודק את זליגת הזרם אם אינה גבוהה מעל הרצוי.

קומבינציות כהרכבת ממסר (ריליי), שלא ברור למה והיכן, איני תומך בהן (פתח לעוד צרות וגם מיותר).

את אבחון מנוע ההגה החשמלי אני מקווה שבצעת במוסך מורשה פיאט ויש 3 בחיפה כששניים מהם ציינת.

כפי שכתב קודמי, מנוע חשמלי להגה הכח משומש, כדאי יהיה להרכיב רק אם מחירו זול מאוד כי לא ברור מה יהיה אורך חייו.

בברכה - רפי לין :-)

פורסם

רפי, בנוגע למה שנעשה עם הסוויץ':

קודם, גם כשסגרתי את הסוויץ' אפשר היה להפעיל את הרדיו. אחרי הניתוק אי אפשר, צריך לסובב את המפתח ולהפעיל את החשמל.

גם אני לא כ"כ אהבתי את הטיפול של החשמלאי האחרון. זה היה פאוד איסחאק מרח' אלנבי.

יצרתי כבר קשר עם דני ממצת אור.

אגב, כשנסעתי הביתה היום ההגה כוח כן עבד...

פורסם

לא נשמע לי בריא בכלל לנתק את כל אספקת החשמל של הרכב עם כיבוי הרכב. זה גורם לאיפוס הנתונים במחשב הרכב, והוא צריך "ללמוד" מחדש את מצב הרכב בכל הנעה.

גש לדני - תבקש שיכבד אותך באחד מהקבבים שלו ויעיף מבט.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

איתמר שלום:

ברכות שהחלטת ללכת לחשמלאי מומחה אמיתי.

לגבי הרדיו - אתה עדיין לא מתאר במדוייק מה עשו לרכב. רדיו יכול להיות מחובר לפני הסוויץ' (פועל גם שהאוטו כבוי) או אחרי הסוויץ' (פועל אך ורק שהמפתח במצב ON או שהמנוע מונע). יכול להיות שכל מה שהחשמלאי ההוא עשה זה העביר את הרדיו למצב של "אחרי הסוויץ'".

בלי קשר, לא מומלץ ברכב שלך להשאיר את המפתח במצב ON שהמנוע לא מונע.

איך שלא יהיה, הבעיה בהגה אצלך היא בטיחותית מכיוון שעכשיו הוא פועל אבל תחשוב מה יקרה אם באמצע סיבוב פתאום ההגה יפסיק לפעול - אתה עלול לאבד שליטה.

נא עדכן בתוצאות הטיפול.

מדויק לחלוטין. 😂🤣.

• תוכן חדש...