Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

יישור קו בZX

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7196 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

זיו שלום רב!

קיבלת הדרכה אצלי לאחר הטיפול בקרבורטור,כיצד להניע אוטו קר, ואני אחזור לטובת כל חברי הפורום:

ראשית העובדה שניסת להניע את הרכב בירושלים, בשעה 2 לפנות בוקר אינה מעלה או מורידה, ואינה

אמורה להשפיע על קשיי ההתנעה , אם בכלל.

יש למשוך את כבל הצוק עד לשלוש רבעים ממהלכו, מצב זה כבר גורם להתזת דלק לעבר סעפת היניקה, ולכן אין צורך לפמפם שוב, זה מיותר, ברכבים מסוימים ,יש למצוא את הנקודה האופטימלית של משיכת כבל הצוק, ויש להשתמש ולהניע בנקודה זאת ,כל פעם כשמניעים רכב קר, עם הנעת הרכב, ניתן לנסוע מיד עם הרכב, תוך החזרה הדרגתית, של כבל הצוק.

האם כשהמנוע חם הרכב מניע בקלות?

בדוק אפשרות שלא קיים ברכב טרמוסטט, שבוטל על ידי בעלין הקודמים.

המשך לעדכן בקשר לטמפרטורת המנוע, תצרוכת הדלק, וניסיונות התנעה של מנוע קר.

בברכה

ותמיד לשרותך

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

• תגובות 43
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

עדכון:

1. אמנם נתון זה לא נבדק אך יחס מחוג מד הדלק / מס' הקילומטרים שחלפו, לפי נסיוני עד כה מורה על "ללא שינוי" מהמצב שהיה בטרם הטיפול.

2. במרוצת 15 דק' היום, הרכב כבה תוך כדי נסיעה פעמיים. במצב כזה ישנו ריח של בנזין סביב הרכב.

מטרידה אותי העובדה שהבעיה חוזרת על עצמה.

----------------------

Peugeot 308
SW
1.2
T

:lol::twisted::lol:
!Family man

פורסם

עדכון:

הרכב חזר אל צביקה ביום שישי ונעשו בו הדברים הבאים:

1. העלאת הטורים כשהמזגן פועל (היו נמוכים קצת)

2. ניתוק צינור מחזיר אוויר מבית שסתומים לפילטר אוויר וקרבורטור. -> שינוי משמעותי לטובה ביציבות הרכב, האצה ומסתבר חסכון בדלק.

בנסיעה לאחר מכן הורגש שיפור ניכר (כמה פעמים נאלתי להאיט כי הגעתי בלי משים ל120)

האצה טובה יותר (פחות בנזין לתנועה ראשונית)

חסכון מסוים בדלק, נסיעה משולבת: 11.8 ק"מ לליטר. (טורים יחסית גבוהים יותר מבדיקות קודמות +מזגן)

שזה עדיין בזבזני לדעתי ל1.4,אבל שיפור מ10.5 לליטר.

----------------------

Peugeot 308
SW
1.2
T

!Family man

פורסם

צביקה -

ניתוק צינור מחזיר אוויר מבית שסתומים לפילטר אוויר וקרבורטור. -> שינוי משמעותי לטובה ביציבות הרכב, האצה ומסתבר חסכון בדלק.

למה לנתק את הצינור? הוא מפרוע לביצועים?

לאחר ניתוקו השארת אותו פתוח "באוויר"?

פורסם
צביקה -

ניתוק צינור מחזיר אוויר מבית שסתומים לפילטר אוויר וקרבורטור. -> שינוי משמעותי לטובה ביציבות הרכב, האצה ומסתבר חסכון בדלק.

למה לנתק את הצינור? הוא מפריע לביצועים?

אכן כן!( הצינור נותק זמנית , ויורכב בעתיד צינור ארוך יותר, למניעת ריחות בתא הנהג, הומלץ לפרק את מכסה השסתומים, ולנקות מעברים כדי למנוע את התופעה של חנק מנוע, וירידה בביצועים)

ניתוק הצינור נשם המחובר ממכסה השסתומים לבית מסנן האוויר, העלה את הסלד בצורה ניכרת,

גרם לסלד יותר יציב, ולטענת זיו גם לשיפור בהאצה בכל הילוך, ולטענתו הוא הדגיש שזה לא בצורה פסיכלוגית, ונגד שיפור והרגשה טובה של לקוח, ובחור רציני, משכמו ומעלה, אין לי וויכוח, והעיקר

שלקוח שלי יוצא מרוצה!

נמרות שלדעתו תצרוכת הדלק בנסיעה משולבת+מזגן לא מספקת , אני טוען שהיא סבירה בהחלט,

ובתנאים אופטמילים בנסיעה ללא מזגןבבמהירות של 90-100 קמ"ש , הוא יוכל להגיע גם ל14/15 ק"מ לליטר!

בברכה

צביקה

פורסם

משהו לא מסתדר לי משום מה.

אתה ,צביקה שתמיד טוען שיצרני הרכב ומהנדסיו, תכננו בצורה הטובה ביותר את הרכב, למה לשנות ולשחרר את הצינור שזורק גזים רעילים לכיוון האטמוספרה.

ויסלח לי צביקה.

פורסם

GL 10 שלום רב!

אכן אני מסכים עם קביעתך שיצרני הרכב בנו מערכת נשם, ומחזור עשן הנפלט מהמנוע דרך המכסה שסתומים, ולשרוף אותו שוב במנוע, על מנת שיפלט דרך צינור הפליטה, אך מהנדסי הרכב, נתנו הוראה לדאוג מדי מספר אלפי קילומטרים, לנקות מעברים סתומים במכסה שסתומים, ובמנוע מעט שחוק, ( מה שלא מבוצע)

הלחצים גורמים בלי שנירצה שנפלוט את הגזים לאטמוספירה, ונפגע באיכות הסביבה, ולמרות שאני חסיד איכות הסביבה, לא מצאתי מנוס, עד שיטופל מערכת הנשם הסתומה במכסה השסתומים, להורות לזיו, לנסוע עם הצינור נשם פתוח , ואני חייב לציין שהוא אינו פולט עשן, ולא ריחות שאני רגיל לראות ולהריח ברכב ישן שחוק!

הייתי רוצה לקבל את התיחסותך, לעובדה בשיפור הסחיבה ותגובת הרכב , וחיסכון בדלק, לאחר פירוק הצינור.

בברכה

צביקה

פורסם

תגובתי לעניין חיובית.

גם אצלי בסובארו שני הנשמים בחוץ, בנוסף גם הצינור שמגיע מתחתית הקרבורטור, גם הוא בחוץ,אצלי ייצרתי 3 פילטרים ,צד יונק וצד זורק ואחד לצינור שיוצא מהקרבורטור.

ישנו שיפור בסחיבה אין ספק, שיפור קל ברעש מנוע, בית הפילטר אויר שעבר שינוי, (פתוח אינבוקס) נשאר תמיד נקי ומבריק.

לגבי חיסכון בדלק, אין לי מושג, היות וזה רק דבר אחד שמייעל בתא המנוע, אולי בתוספת דברים נוספים אכן זה מהווה שיפור מסויים, אך כמו שאמרתי , אין לי מושג היות ואצלי ברכב,זה רק דבר אחד מתוך מכלול שלם שעבר שידרוגים כאלה ואחרים.

פורסם

GL10 שלום רב!

קראתי את תגובתך העינינית, ואני מודה לך על תגובת העינינית,ובעיקר משום שהיא חיובית!

מיותר לציין ששחררתי את הלקוח בהרגשה לא טובה, אך בגלל שזה היה ביום שישי והשעה היתה מאוחרת, שלחתי אותו לדרכו עם המלצות לדרך, וגבוי ועזרה מובטחת בעתיד, במקרה הצורך.

בברכה

צביקה

• חודשיים מאוחר יותר...
פורסם

שלום לכם רבותיי,

מהי המשמעות של פתחית מכסה שסתומים וניקוי מעברים שכזה?

בנוסף שאלת צמיגים: האם יש יתרון אמיתי במעבר בין המידה המקורית של הרכב 13/70/165 ל14/60/185?

----------------------

Peugeot 308
SW
1.2
T

!Family man

פורסם

זיו, בזמנו שקלתי את האופציה של מעבר במידת הצמיגים כאשר הרכבתי את הצמיגים החדשים

הסיבות שלא הרכבתי:

1. אין לך הגה כוח, זה יהיה מוות, פשוט מוות בחניות

2. ההאצות יפגעו קשות, גם ככה יש לך מנוע 1400 עצל משהו (הסיבה שבגללה הרכב אצלך כיום)

מעבר לזה, יש לך עכשיו צמיגים די חדשים על הרכב, אז עזוב...

אור מעבר לדלת, שירותי פריצה לבית ולרכב 24/7

• תוכן חדש...