לא בטוח שזה המקום הנכון לדיון הזה, אבל כמו שאמרתי זכרתי שקראתי על זה. בכל מקרה, זה אנקדוטלי ונאמר בהומור, אבל בכל הומור יש גרעין אמת כידוע..
https://www.ynetnews.com/magazine/article/hjcg09ud11l
ממליץ לקרוא את הערך על הסטטוס קוו בהר הבית שיש בויקיפדיה. הוא מכיל ציר זמנים די טוב לגבי מה שקרה וקורה על ההר. יכול להיות שאותו בחור ביקר אצלך בין 2000 ל-2004, שאז באמת אסרו על לא מוסלמים לעלות בגלל האינטיפאדה השנייה, אבל מאז ניתן לעלות בתור תיירים די בלי הגבלה.
בנוסף, איזה מין מוסלמי בלאי שלא יודע אפילו כמה פסוקים מהקוראן. אפילו אני, חילוני בולס פרות נמוכות שכמוני, יודע שמע ישראל..
מה שכתבת די לא מדויק. יש הרבה הסכמים לגבי המקומות הקדושים בירושלים, חלקם חוזרים מאות שנים אחורה. גם ליהודים מותר להכנס להר הבית בתור תיירים בלי בעיה. עשיתי את זה בעצמי לפני הרבה שנים, היה מאוד מעניין.
לא נוסטלגי, אבל אחת הקניות הכי מוצלחות שלי בשנים האחרונות:
מקלדת Keychron K10 HE. זה מקלדת מגנטית האל אפקט. ההקלדה על הדבר הזה כל כך כיפית, כל כך נעימה, שנאלצתי לקנות תיק מיוחד למקלדת וסוחב אותה איתי למשרד בימים שבהם אני עובד משם.
https://www.amazon.com/Keychron-Swappable-Adjustable-Actuation-Full-Size/dp/B0DXZ97PCG
כן, יחסית לישראל נוהגים פה יותר רגוע. בנוסף, אין כזה דבר תחנת אוטובוס תפוסה על ידי משהו שהוא לא אוטובוס, או אוטובוס שלא נכנס לתחנה. וכשהאוטובוס רוצה לצאת מהתחנה הוא מתחיל לאותת ליציאה והרכבים מאחוריו עוצרים ונותנים לו להשתלב בתנועה. כשאתה לא צריך לריב על המקום שלך בכביש, הנסיעה בדרך כלל תיהיה הרבה יותר רגועה.
אני יודע שכולם אוהבים לדבר על גזענות, אבל זה לדעתי תאור לא מדויק של המצב. מדובר באליטיזם תרבותי, שקיים בכל חברה בעולם. אני זוכר איך עולים חדשים מלנינגרד הסתכלו גבוהה גבוהה מלמעלה על כל מיני צברים פאפואסים בבת ים.
שנה אחרי ונראה שהתקיפות האוקראיניות על הדלק והאנרגיה הרוסיים באמת התחילו להשפיע. משיחות עם משפחה רחוקה שנמצאת שם, אי אפשר להשיג דלק. המצב מאוד מאוד בעייתי.
בינתיים האיראנים הבינו שעם הטכנולוגיה של היום הם יכולים לחסום את המצרים מתי שבא להם, וכך לחסום 20-30% מהנפט/גז העולמי. פתרון מהיר לזה אין, וזה אחלה כלי לדרוש לעצמך דברים. זה מנוף לחץ שעובד בצורה נהדרת. אז האיראנים יצאו עם נשק חדש מהמלחמה הזאת. מאחל לישראל בהצלחה, אבל נראה שנכונו כמה שנים קשות מאוד, בלי קשר למי יבחר עוד כמה חודשים…
התחלתי עם הזריקות בפברואר. בינתיים ירדתי 14 קילו. יש עוד לאן לרדת, אבל זה בהחלט עובד. מה שמדהים זה השקט בראש. להבדיל מכל דיאטה אחרת שעשיתי כל החיים. אתה פשוט מפסיק לחשוב על אוכל. זה עולם אחר.
ה-z40 נשברה לי אחרי שנה וחצי של שימוש. והרכב חונה בחניון תת קרקעי, לא בשמש. למישהו יש המלצה למצלמה אחרת? מעוניין רק בקדמית. ראיתי שמוכרים z60 תמורת 290 שח. יש למישהו המלצה למשהו טוב יותר? בנוסף, המלצה לכרטיס זכרון טוב למצלמה.
תודה רבה מראש!
מעניין האם ומתי משרד התחבורה יבטל את כל תהליך ההפרדה בין רכב אוטומטי לידני כחלק מהוצאת הרשיון, כך שאדם יוכל לנהוג בכל רכב פרטי בלי קשר לסוג ההילוכים שיש בו.
הבעיה העיקרית זה ביוב. מים, חשמל וכל השאר זה יחסית פשוט. ביוב ומים משומשים דורשים פתרון. ייתכן ויהיה פשוט יותר להריץ צינור ביוב חדש לאורך הקיר החיצוני של הבניין ולחבר אליו את השירותים החדשים של כל השכנים מעליכם ומתחתיכם שכנראה נמצאים באותה הסירה כמוכם.
עד היום סטייפל של המטבח הסובייטי זה שימורי spam, נקרא טושונקה ברוסית. נחשב למעדן 🤣.
עזבו, זה סוג מסויים של ״רוסים״. שום עובדה היסטורית לא באמת תשנה את הדרך בה הם מסתכלים על העולם, ועל ההיסטוריה.
מעניין מה קרה לכל הנערות הסובייטיות מארכנגלסק שברה״מ השתמשה בהן בתור זונות בתקופת השיירות הארקטיות, ואחר כך זרקה לגולאג ושכחה מהן…