Jump to content
  • ליפמוטור - השקת המותג וה T03


    מטרו מוטור שנוסדה בשנת 1981, היא יבואנית כלי רכב דו גלגליים, טרקטורונים, אופנועי ים וסירות מוכרת וותיקה.

     

    החברה זיהתה את התפתחות כלי הרכב החשמליים כמנוע צמיחה הכרחי להתפתחות טבעית של החברה, וכך נוצר הקשר לייבוא ליפמוטור Leapmotor, כמו גם מותגים סופר מעניינים כמו Voyah  ו Karma.

     

    אנחנו כאן היום להשקת ליפמוטור, עם דגם עירוני קטן ומקסים העונה לשם T03.

     

    ה T03 הוא כאמור רכב עירוני קטן חשמלי מלא, בעל ארבעה מקומות ישיבה, ומרווח פנימי ראוי.

     

    ה T03 פותח מראש על פלטפורמה חשמלית ייעודית ולא הסבה של רכב קיים, דבר שמאפשר תכנון נכון יותר של חלל תא הנוסעים, ומבנה הרכב. העיצוב החיצוני 'מתוקי'. חזית מחייכת משהו, יחידות תאורה ראשיות כמעט עגולות לחלוטין ושקע טעינה נסתר במרכז חזית הרכב. פרופיל הצד מזכיר קצת את הדיהטסו קורה של תחילת שנות ה 2000, ניצב, שטח חלונות גדול, ודלת אחורית אנכית.

     

    1512362860_.thumb.jpg.f4526c137048803eef780de07c165527.jpg

     

    בסיס הגלגלים של הממתק עומד על 2.4 מטר,  זהה על הסנטימטר לזה של קיה פיקנטו, וגדול בשמונה סמ' מזה של הפיאט 500E, נתון המסביר את המרחב הפנימי הנאה לקטגוריה.

     

    על ההנעה אחראי מנוע חשמלי בהספק של 108 כ"ס ומומנט של 16.1 קג"מ, המניעים את ה T03 ששוקלת 1203 ק"ג. הסוללה בקיבולת של 41.3Kwh והיא בעלת יכולת טעינה איטית של עד 7Kw או טעינה מהירה של עד 50Kw. הטווח הרשמי עומד על 280 ק"מ מכובדים מאוד עבור רכב עירוני שיוכל לקחת אתכם מתל אביב לנהריה וחזרה ללא צורך בטעינה בדרך.

     

    ה T03 מצויידת במסך מולטימדיה בגודל 10.1'', עם קישוריות מלאה לאנדרואיד אוטו ואפל קארפליי, גג פנורמי עם וילון חשמלי, שלושה מצבי נהיגה (המשפיעים על הבלימה הרגנרטיבית) ושלושה מצבי היגוי כך שהנהג יכול לבחור מה שמתאים לו באותו הרגע.

     

    ה T03 נהנה מאחריות של שלוש שנים ו 120,000 ק"מ, כאשר על כל המערכת החשמלית החל בסוללה וכלה במנוע האחריות ארוכה משמעותית.

     

    מרווח הטיפולים / בדיקות הוא כל 10,000 ק"מ, כאשר בתום ה 3000 ק"מ הראשונים, יגיע נציג של היבואנית לבית הלקוח לבחון את הרכב. עלות כל הטיפולים בשלוש השנים הראשונות עומד על 900 ₪ בלבד.

     

    243865635_.jpg.ac847cc4250514ebf09b5a7af87ff1ec.jpg

     

    מחיר ה T03 הוא 99,900 ₪, ולקוחות שיזמינו את הרכב עוד ב 2022 וירתו לשחרר אותו ב 2023 לא יידרשו לשלם את עליית המס הצפויה. נציגי מטרו מוטור מבטיחים כי אם יעלה המס, מחיר הרכב יעלה רק בהפרש של המס, והם לא ינצלו את ההזדמנות להעלות את הרווחיות.

     

    עד כאן הדברים הטובים מאוד, ועכשיו מגיעות המגבלות. ה T03 שמגיעה עכשיו לארץ מגיעה ללא מערכות בטיחות אקטיביות, אלא רק עם התקנת מובילאיי מקומי, ואתם כבר יודעים את דעתי בנושא. בנוסף, הרכב מצוייד רק בשתי כריות אוויר, נתון פשוט לא מספק בשלהי 2022 בואכה 2023.

     

    על פי נציגי מטרו מוטור, כבר במאי תגיע ה T03 עם תקינה אירופאית, ומערכות בטיחות מתקדמות, אולם אם היא תישאר עם שתי כריות אוויר, היא תמשיך לקבל ציון 0 במפרט הבטיחות של משרד התחבורה, הדורש מינימום שש כריות אוויר על מנת לקבל דירוג.

     

    עקב העדר התקינה האירופאית, ב 2022 ישווקו 400 יחידות, ועד מאי 23 עוד 400 יחידות, כלומר כרגע ללא תקינה יכולה היבואנית למכור בארץ לא יותר מ 800 כלי רכב בחודשים הקרובים.

     

    החדשות המעניינות שהוצגו היום אבל ללא הרבה מידע היו הג'יפון הבאמת מרשים C11 (אנחנו צריכים לעבוד על השמות) שעמד באולם ההשקה, ונראה 'סוף הדרך', עם סוללה של 90Kwh, הספק של 536 כ"ס ונתון תאוצה מ 0 ל 100 ב 4.5 שניות, ורכב סדאן מרשים שעונה לשם C01 Performance עם אותה סוללה ואותו מנוע של ה C11 רק שאת ה 0 ל 100 הוא מסיים ב 3.6 שניות. דגמים אלו צפויים להגיע בהמשך. 

     

    20221122_094241.jpg.daa1221fa87e442a20c6e9528dd83014.jpg

     

    20221122_094322.jpg.ac9243f6cebbf0718bec079d907fbfb2.jpg

     

    מה אני אומר?

    באתי להשקה ערוך ומוכן להתאהב בדרדס החדש, אבל כמו בבליינד דייט, שהתמונה נראית נפלא, אבל במציאות הנתונים קצת פחות, התאכזבתי. אתם מכירים את דעתי על מערכות בטיחות מקוריות ועל צפצפת מובילאיי שלא עושה דבר חוץ מרעש לבן. ההמלצה שלי היא לנהוג ברכב, להכיר אותו ולבין אם הוא מתאים לכם. אם מצאתם שכן, תמתינו לאמצע 2023 ותזמינו את הרכב עם מערכות בטיחות מקוריות. רכב ללא מערכות בטיחות אקטיביות ב 2023 אינו ראוי לרכישה. אם הוא יישאר עם שתי כריות אוויר גם במאי, אני חושש שזה כבר לא מספיק היום.

     

    על אף האמור, אין לי ספק שכל 800 היחידות שמטרו מוטור ישווקו ייחטפו כמו לחמניות טריות.

     

    הסקירה הובאה עם ההשקה באתר CAR-PAD אתר הרכב של יואב פולס


    User Feedback

    Recommended Comments



    vadim6385

    פורסם

    לפני 18 דקות, discoTD5 כתב:

    אבל כמו בבליינד דייט, שהתמונה נראית נפלא, אבל במציאות הנתונים קצת פחות

    פה גם בתמונה זה נראה רע.

    זה כמו להתכתב בטינדר עם בחורה שכל התמונות שלה זה כלבים, לבוא לדייט ולפגוש כלבה.

    • מצחיק 1
    davemustaine87

    פורסם

    אני מאוכזב מאוד.  מהמאמר.  

     

    לפני שעה, discoTD5 כתב:

    ה T03 שמגיעה עכשיו לארץ מגיעה ללא מערכות בטיחות אקטיביות, אלא רק עם התקנת מובילאיי מקומי, ואתם כבר יודעים את דעתי בנושא. בנוסף, הרכב מצוייד רק בשתי כריות אוויר, נתון פשוט לא מספק בשלהי 2022 בואכה 2023.

    ואם מישהו לא יודע את דעתך בנושא? מה עם פירוט  ? מה המשמעות של  2 כריות אוויר? האם הרכב נבחן באיזה שהם מבחני בטיחות מלבד "מפרט בטיחות של משרד התעבורה" ? 

    מאמר שלם, והנתון הפעוט הזה , די מוחלק דרך הדלת האחורית. 

     

    ומה לגבי המחיר? עזוב מוצדק, לא מוצדק,  רווחים של היבואן ובלה בלה.שים את זה בצד.  שום דיעה לגביו? אפילו לא מילה? 

     

    מבאס. מאוד. וחבל, כי אני מאוד אוהב את המאמרים והכתיבה שלך. 

     

     

    discoTD5

    פורסם

    לפני שעתיים, discoTD5 כתב:

    רכב ללא מערכות בטיחות אקטיביות ב 2023 אינו ראוי לרכישה.

    נראה לי די חד משמעי. 

    מחיר? אני בכלל לא מגיע לנושא המחיר. אני פוסל אותו על ח'תכת בצל. 

    הלכאורה דילמה תהיה כשהוא יגיע עם מערכות בטיחות ועדיין עם שתי כריות אוויר. 

    וזה כאמור רק מאמר על ההשקה. טרם נהגתי בו. 

    • אהבתי 1
    yulianx

    פורסם

    מילא אין מערכות בטיחות, אבל הרכב זה כניראה סכנת חיים במקרה של תאונת צד. מצד אחד חשמלי, מצד שני בטיחות של תחילת שנות ה90.

    orankohn

    פורסם

    גם התמחור שלו בארץ נראה מוגזם. 

    המחיר שלו בחו"ל מתחיל ב- 10,000 דולר. בעלי באבא זה המחיר בקניית 5 יחידות. 

    https://www.alibaba.com/product-detail/China-electric-car-high-speed-vehicle_1600302604436.html

    אנו רגילים למחיר כפול מחו"ל לרכבים שאינם חשמליים עקב 83% מס קנייה ועוד תוספות אבל  למה רכב חשמלי עם 10% מס   עולה בארץ יותר מכפול מאשר בשאר ארצות העולם ? 

    • אהבתי 1
    vadim6385

    פורסם

    השאר זה בטח עלות ההתקנה של מובילאיי

    • מצחיק 5
    dkn1

    פורסם (נערך)

    יבואן שמנסה את מזלו עם מחיר מפורז ולא באמת מנסה למכור כי את הכסף הוא עושה במקום אחר .

    עריכה אחרונה על ידי dkn1
    איציק נ.

    פורסם

    לפני 6 שעות, discoTD5 כתב:

    אני פוסל אותו על ח'תכת בצל. 

    אלו חוקי הפורמט חביבי. 

    redroze

    פורסם

    קרוב משפחה רכש את הרכב היום 🤦‍♂️

    תוסיפו לרשימת הריג'קטים מחסור בכבל טעינה.

    יש המלצות מנהגי הדממה (נהגי חשמלטורים) היכן לרכוש כבל שיתאים לצעצוע הזה?

    yulianx

    פורסם

    לא הפריע לו שיש רק שני כריות?

    discoTD5

    פורסם

    לפני 48 דקות, redroze כתב:

    🤦‍♂️

    היכן לרכוש כבל שיתאים לצעצוע הזה?

     

    הזמנתי כבלים מחברת ג'ינרג'י. 

    הגיע עם שליח כמובן. 

    • רעיון טוב! 1
    vadim6385

    פורסם

    לפני כשעה, redroze כתב:

    תוסיפו לרשימת הריג'קטים מחסור בכבל טעינה

    גם באיוניק 5 יש את הבעיה הזאת.

    אני עוד יכול להבין את זה בליפמוטור, אבל למה אין כבל טעינה ברכב של 200 אש"ח זה נשכב מבינתי.

    redroze

    פורסם

    לפני כשעה, yulianx כתב:

    לא הפריע לו שיש רק שני כריות?

    לא, רכב שלישי בבית. משמש לנסיעות לעבודה וחזרה.

    discoTD5

    פורסם

    נושא כבל טעינה - מגיע עם הרכב או לא,

    כאשר יש לך עמדת טעינה ביתית - היא עם כבל מובנה. לא צריך כבל נוסף.

    כאשר אתה מגיע לעמדה ציבורית מהירה - היא עם כבל מובנה, לא צריך את הכבל שלך.

    רק כאשר אתה מגיע לעמדה ציבורית איטית AC, רק אז אתה נדרש לכבל טעינה.

     

    מכאן, כל אחד יעשה את השיקולים שלו. 

     

    המכוניות שלנו - האיוניק הגיעה ללא כבל טעינה, הפיאט 500 הגיעה עם כבל מקורי לטעינה משקע ביתי. 

    הזמנתי מג'ינרג'י שני כבלים לטעינה מעמדות ציבוריות איטיות. הנחתי כבל בתוך כל רכב. 

    עד היום, אף לא אחד מהכבלים יצא מהרכב לטובת שימוש. האיוניק עם מעל 10,000 ק"מ, הפיאט עם 4500 ק"מ. 

     

    להבנתי - רחוק מלהיות 'אירוע'. 

    Uri-G

    פורסם

    קיבלתי כבל ac עם הטסלה ויצא לי להשתמש בו הרבה. בנסיעות לצפון להשלמות טווח לרוב מספיק עמדות איטיות שקיימות בהרבה יותר מקומות ויותר פנויות, וגם במלונות עם עמדות ac. לפי דעתי חובה ברכב טווח ארוך ראשי בבית. ברכבים עם טווח קצר כמו הליפ או פיאט 500 בהחלט מיותר. אם הגעת לשלב שצריך להטעין רכב כזה סביר להניח שתצטרך עמדה מהירה לכל הטווח.




    הצטרף לדיון

    ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

    Guest
    הוסף תגובה...

    ×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

      Only 75 emoji are allowed.

    ×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

    ×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

    ×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • תוכן חדש...