Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7543 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן חבר'ה!

לאחרונה יש אצלי נזילת מים מה"בקבוק" (מיכל?) שליד הרדיאטור. הבקבוק מתרוקן, אך הראדיאטור נשאר מלא (עפ"י פתיחת הפקק שבראש הרדיאטור) עד הסוף.

האם ניתן לנסוע כך באופן זמני? (אני מעריך שהבקבוק נועד לשמור על מפלס גבוה ברדיאטור לפי "חוק כלים שלובים" ולכן כל עוד יש מים ברדיטור ניתו לנסוע - תקנו אותי אם אני טועה). יש לציין חום מנוע תקין.

פורסם

גש למוסך לתקן את התקלה.

1.בלי נוזל במיכל העיבוי יש לך פחות ליטר נוזל במערכת הקירור שזה 1/4 (בערך) מהקיבולת כללית.לא טוב.

2.אין לך אינדקציה ברורה כמה נוזל יש לך במערכת.

3.לפתוח את פקק המילוי ברדיאטור זה מסוכן כאשר החום גבוה.

ייתכן שהפקק במיכל העיבוי לא תקין ,השסתום פורק נוזל לאטמוספירה.

איזה כייף לי :)

פורסם

אם כבר, שאלה נוספת (עד שאחליף את המיכל):

אצלי ברדיאטור יש נוזל קירור ממש עד הקצה. כידוע, בחום מים מתפשטים. האם זה תקין שהרדיאטור מלא עד הסוף, או שצריך לרוקן טיפה מים. אציין שנסעתי מאז הטיפול 1300 ק"מ והכל פיקס עם הרדיאטור.

פורסם

לא לא... תמלא עד הסוף!

בקשר למיכל עיבוי (בקבוק) חחח... תקנה אחד חדש בחנות חלפים או במוסך. מומלץ מאוד לעשות זאת בהקדם אם כי לא חובה. אם אתה לא מתכוון לעשות זאת בהקדם תבדוק כל הזמן כמה מים יש ברדיאטור ואחרי כל נסיעה (שהמנוע קר) אתה תצטרך למלא קצת מים כי שהמנוע חם יש לחץ ואז המפלס עולה והנוזל המיותר הולך למיכל העיבוי (זה ששבור) ואז בעצם בורח לך מים. זאת תכלס הסיבה העיקרית שכן מומלץ להחליף בזריז...

בהצלחה

פורסם

התאוריה שלך נכונה חלקית מים בטמפרטורה גבוהה רותחים ומתעבים, הופכים לאדים, העוברים

למיכל העבוי, לאחר שמכסה הלחץ משחרר לחץ , המעביר את האדים למיכל העבוי, שם הם חוזרים

שוב למצב הצבירה שלהם, והופכים לטיפות כשהם מתקררים במיכל העבוי, בעת התקררות הרכב

הם חוזרים לרדיאטור וחוזר חלילה, לכן מיכל העבוי חשוב, על מנת לאפשר למים לגלוש,

וגם על מנת לשמש מאגר רזרבי, בעת חוסר מים במערכת הקרור, בגלל נזילה ברדיאטור[וגם אם אין חוסר מים]

או במנוע , צנרת וכדומה, ביטול מיכל העבוי , יגרום לשחרור מים מהיציאה עלידי מכסה הלחץ מחוץ לרכב, ולגרימת חוסר בנוזל הקירור, מיכל עבוי נוזל יש להחליף בהקדם האפשרי!

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

תודה רבה חבר'ה!! (ותודה צביקה... שכבר זוכר אותי ואת היטוריית הרכבים שלי.. ;-)

הכל בדסר ברדיאטור, מלא ממש עד הסוף כבר 1300 ק"מ ואין בעיות.

• תוכן חדש...