Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום,

ברשותי רכב מסחרי מעל 3.5 טון, הרכב אובחן ע"י כמה בעלי מקצוע שונים עם בעיית אלטרנטור.

עד לאותו רגע מיותר לציין שהרכב נסע בצורה מצוינת ולא הייתה שום נורה דלוקה \ בעיה \ הרגשה מוזרה ברכב.

הרכב נכנס למוסך, הוחלף אלטרנטור.

יצאתי מהמוסך ומיד כשעליתי על הכביש המהיר נדלקה נורת מנוע והרכב לא סחב. הוא כן נסע, אבל הרגיש כאילו הטורבו כבוי, היה מאוד קשה לנסוע על הילוך 1 ו 3 והייתי צריך המון המון גז כדי שהרכב לא יכבה בהילוך ראשון.

חזרתי למוסך, הוא טען ש"אולי שכחו לחבר איזה כבל בדרך, אולי איזה חיישן נותק בטעות.

הריצו בדיקה, בדקו את העבודה בדרך לאלטרנטור - מבחינתם הכל היה נראה טוב.

לאחר שביצעו ניקוי ל DPF, מחקו את התקלה והרכב חזר לסחוב

נסעתי מאז ב-100 קמ כולל כבישים מהירים,  הרכב חזר להתנהג רגיל.

שאלות:

1. האם נורת המנוע שנדלקה, הקושי בסחיבה קשור בהכרח לטיפול האלטרנטור במוסך ? אני יכול להעיד בוודאות שלא הייתה שום בעית סחיבה כשנכנסתי למוסך, הגעתי לשם עם רכב שנוסע מצוין (למעט אלטרנטור) ומיותר לציין שאם בעל המוסך היה רואה נורת מנוע הוא לא היה אומר לי שרק צריך להחליף אלטרנטור ובטח לא היה משחרר לי את הרכב ואומר שהכל בסדר.

2. בהנחה שאחרי הכל נסעתי 100 קמ בדרכים בין עירוניות והרכב נוסע מעולה, אפשר לקבוע שמה שזה לא יהיה - הבעיה נפתרה?

תודה

עריכה אחרונה על ידי Guyziv
פורסם

הוא נכנס ל  Limp ,mode, "מצב בטוח" שמגביל את ההספק  בתקלות מסויימת בשביל לאלץ את בעל הרכב או הנהג לתקן מיד ולא למשוך עם התיקן.

מצב זה מופעל לרוב בתקלות שקשרות לזיהום אויר כי אלו דרישות הרגולציה, שלא יסעו ברכב מזהם.

אני מניח שכן שכחו לבחור משהו ובבדיקה חוזרת מצאו את זה וחיברו.

חבל שלא שאלת איזה קוד תקלה היה. 

אם בפעם הקודמת המחשב זיהה את התקלה מיד ביציאה מהמוסך אז ב 100 ק"מ שנסעת הוא כבר היה אמור לזהות אותה אם היא הייתה עדיין קיימת. 

פורסם

1. לדעתי, סיכוי גבוה מאוד בגלל הקירבה לתיקון האלטרנטור.

2. קשה לדעת מכיוון שזה יכול לחזור בזמן הקרוב יחסית או שלא. מה שחשוב זה שיהיה תיעוד לנושא, ואפילו כאן בפורום. מוסך מחויב, לדעתי, לחשבונית או משהו דומה על דבר כזה, כי הכנסת שוב את הרכב למוסך.

פורסם (נערך)
לפני כשעה, Buki כתב:

הוא נכנס ל  Limp ,mode, "מצב בטוח" שמגביל את ההספק  בתקלות מסויימת בשביל לאלץ את בעל הרכב או הנהג לתקן מיד ולא למשוך עם התיקן.

מצב זה מופעל לרוב בתקלות שקשרות לזיהום אויר כי אלו דרישות הרגולציה, שלא יסעו ברכב מזהם.

אני מניח שכן שכחו לבחור משהו ובבדיקה חוזרת מצאו את זה וחיברו.

חבל שלא שאלת איזה קוד תקלה היה. 

אם בפעם הקודמת המחשב זיהה את התקלה מיד ביציאה מהמוסך אז ב 100 ק"מ שנסעת הוא כבר היה אמור לזהות אותה אם היא הייתה עדיין קיימת. 

הוא ציין בפני שהוא לא מצא שום דבר מנותק \ לא תקין כשבדק אחורה את כל השקעים והחיבורים.
בוא נגיד שאני נוסע עוד 300-400 קמ
אפשר לסכם שאם לא נדלקת נורת מנוע, זה נפתר ומאחורי ?

לפני כשעה, mcaspi כתב:

2. קשה לדעת מכיוון שזה יכול לחזור בזמן הקרוב יחסית או שלא. מה שחשוב זה שיהיה תיעוד לנושא, ואפילו כאן בפורום. מוסך מחויב, לדעתי, לחשבונית או משהו דומה על דבר כזה, כי הכנסת שוב את הרכב למוסך.

יש תיעוד עם בעל המוסך בהודעות בוואטסאפ + שיחות מוקלטות שהוא אומר לבוא לקחת את הרכב וכו'
כולל סרטונים שאני שולח לו עם מכסה מנוע פתוח (הוא חשב שיזהה בסרטון צינור קרוע, משהו מנותק)
ואחריהם הודעות כמו "הגעתי מחכה לעובד שלך"

--
אגב בלי קשר לתגובות שלכם
כל הסיפור הזה קרה בגלל שהמוסך המורשה שהייתי מטפל בו החליט (בהחלטה הזויה מהיום למחר) שהוא סוגר את העסק.

ביום בהיר אחד קבלנו הודעת אסמס שהמוסך מחליט לסגור, ולמחרת כבר לא ענו לטלפון.
לא מבין למה לא מחייבים עסק כזה לתת התראה של X זמן כדי שאנשים יוכלו להתארגן, להקדים טיפולים אצלו ולהרוויח זמן עד שימצאו מורשה חדש. בכל זאת מדובר בעסק מאוד חיוני, לא חנות בגדים

עריכה אחרונה על ידי Guyziv
פורסם

עסק פרטי זה מעצם ההגדרה עסק לא חיוני...

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

מוסך שמשון ביהוד היה מטפל בהרבה מאוד דוקאטו והכיר את המכוניות האלו הייטב. 

לא רק אתה הופתעת מזה שהוא סגר את המוסך.

לגבי התקלה. קרה לי כמה פעמים אחרי טיפול כלשהו (שאני בעצמי עשיתי) וכלל ניתוק וחיבור קונקטורים שהאוטו הדליק נורת Check כבר בהתנעה הראשונה אחרי הטיפול. 

מה שעשיתי זה פשוט איפסתי את התקלות ורשמתי איזה קוד תקלה היה, שיהיה למעקב. 

בקיצור, תסע. אם הריצו רגנרציה יזומה ל DPF אני מניח שהיה משהו שקשור ל DPF.

בשביל להיות רגוע  הייתי ממתין לראות שהרכב מפעל רגנרציה בעצמו אבל ללא סורק תקלות קשה לשים לב לזה, זה כל מכה מאות ק"מב תלוי אם נוסעים בעיר או מחוץ לעיר. 

• אהבתי 1

פורסם
לפני 3 שעות, Buki כתב:

מוסך שמשון ביהוד היה מטפל בהרבה מאוד דוקאטו והכיר את המכוניות האלו הייטב. 

לא רק אתה הופתעת מזה שהוא סגר את המוסך.

לגבי התקלה. קרה לי כמה פעמים אחרי טיפול כלשהו (שאני בעצמי עשיתי) וכלל ניתוק וחיבור קונקטורים שהאוטו הדליק נורת Check כבר בהתנעה הראשונה אחרי הטיפול. 

מה שעשיתי זה פשוט איפסתי את התקלות ורשמתי איזה קוד תקלה היה, שיהיה למעקב. 

בקיצור, תסע. אם הריצו רגנרציה יזומה ל DPF אני מניח שהיה משהו שקשור ל DPF.

בשביל להיות רגוע  הייתי ממתין לראות שהרכב מפעל רגנרציה בעצמו אבל ללא סורק תקלות קשה לשים לב לזה, זה כל מכה מאות ק"מב תלוי אם נוסעים בעיר או מחוץ לעיר. 

אז מה בשורה התחתונה?
אם אני נוסע 200-300 קמ  (גם בבין עירוני) ולא נדלקת נורה אני יכול להיות רגוע ?

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...