Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

אשמח אם תוכלו להסתכל בתמונות ולתת לי חוות דעת על הבנייה נעזרתי קצת בצ'אט ואשמח שאנשים מהתחום יוכלו לעזור לתקן מה שצריך במידת הצורך

לא פירטתי דגמים מדויקים של כל החלקים אבל כתבתי את השינויים שאני רוצה לעשות הרכב במצב טוב 120 אלף קילומטר שזה לא הרבה בכלל ביחס לשנה ובחרתי דווקא אותו מסיבה אישית אז אשמח שתעזרו בקשר לבנייה בלי להציע אופציות אחרות לרכבים תודה רבה לכולכם מראש 

IMG_20260424_212905.jpg

IMG_20260424_212841.jpg

IMG_20260424_204018.jpg

IMG_20260424_204005.jpg

IMG_20260424_203946.jpg

עריכה אחרונה על ידי Amit10_2
  • מצחיק 3
פורסם

מה מטרת השיפור? 

שיפור עמידות?

שיפור יכולת פנייה?

שיפור תאוצה וביצועי מנוע?

שיפור חשבון הבנק של משטרת ישראל?

STI 2004

פורסם
לפני 7 שעות, mh53 כתב:

מה מטרת השיפור? 

שיפור עמידות?

שיפור יכולת פנייה?

שיפור תאוצה וביצועי מנוע?

שיפור חשבון הבנק של משטרת ישראל?

אני רוצה להפוך את הרכב למיוחד מהיר יותר חד יותר כיף יותר לנהיגה יש גם כמה סיבות אישיות מאחורי ההחלטה של לשפר אותו ועם משטרה אסתדר אל תדאג לא אתרום להם כסף 

לפני 4 שעות, ArikC כתב:

אתה מודע לעלויות?
יש פה כמה עשרות אלפי שקלים בחלקים ועבודה.

כן אני מודע לזה אני רק רוצה לדעת שאני עושה את זה כמו שצריך שהפרויקט יצליח 

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם
בתאריך 26.4.2026 בשעה 05:40, PASHUT כתב:

הייתי בודק שהרדיאטור יעמוד בהספק, ולשקול רדיאטור מוגדל אם אפשרי. [כגון בשן ודומיהם]

הרדיאטור יהיה הבעיה האחרונה פה ברשימה של החלקים. כנראה גם עדיף ללכת על Crossflow כלשהוא

המגבלה היותר גדולה יהיה הגירים + הפלטפורמה וכו שדיי יגבילו את זה ריאלית לסביבות ה200 כ״ס.

בתאריך 26.4.2026 בשעה 08:30, ArikC כתב:

יש פה כמה עשרות אלפי שקלים בחלקים ועבודה.

אם עושים את כל מה שהוא כתב כראוי - כל מה שצריך מהרכב המקורי זה שילדה וניירות וזה יצטבר לדעתי בקלות לעוד אפס אחד מצד ימין.

בתאריך 26.4.2026 בשעה 12:58, Amit10_2 כתב:

כן אני מודע לזה אני רק רוצה לדעת שאני עושה את זה כמו שצריך שהפרויקט יצליח 

מה שאתה צריך זה לא רשימת חלקים רנדומלית של Everything and the. kitchen sink כמו שכתבת אלא למצא סדנא שעשתה פרוייקט דומה או למצא פרוייקט דומה בחו״ל שעשה משהו דומה.

כן כל מה שרשמת אפשרי , האם זה מה שהייתי מתחיל איתו ? הכל בבת אחת ? לא ממש. במיוחד אם אתה רוצה שהרכב יהיה לנסיעה יומיומית וגם אם אתה מצפה שהתקציב לא יהיה במאות אלפים אלא בעשרות אלפים - ללא תמורה אמיתית.

מה שהייתי מתחיל איתו זה הבסיס - לראות שאתה באמת יכול להשיג בארץ מנוע , גיר , ציריות ו(עדיף) ניהול מנוע מקורי / צמה מלאה + יש לך סדנא שתלווה אותך עד הסיום של זה.

כל השאר יחסית פתיר אחרי שיש לך את זה ורכב שעובד.

סט הבא שהייתי מסתכל עליו ישר אחרי יהיה גלגלים וצמיגים , בלמים וקוילאוברים (האחרון כנראה יצטרך הזמנה מיוחדת אבל זה לפחות חלק מקטלוג שאפשר בתיאוריה להשיג חדש).

כל שיפור הלאה מהרשימה שלך זה או רשימת מכולת מהקטלוג או לא נחוץ (אלא אם יש לך מטרה מאוד מסוימת בראש לאיפה אתה רוצה לסיים את הפרוייקט ולא סתם

בתאריך 26.4.2026 בשעה 12:58, Amit10_2 כתב:

מהיר יותר חד יותר כיף יותר לנהיגה

מה זה אומר ? אתה רוצה לגרזן בנס הרים בסופ״ש ? ימי מסלול ? תחרויות דראג ?

בסופו של יום זה יהיה פרוייקט מאוד יקר עם תמורה דיי בינונית (רגע של ריאליזם לגבי מה שתקבל בסוף) אבל יחודי בנוף הישראלי.

• רעיון טוב! 1

If living is for learning

Then dying is forgetting

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

הכי עדיף שתמכור את הקורולה, תוסיף את תקציב השיפורים ותקנה רכב מהיר יותר חד יותר כיף יותר לנהיגה.

סיכוי הרבה יותר טוב שתצליח. בקורולה המטרה היא לא רכב לנהיגת מסלולים.

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

פורסם (נערך)

מצטרף לנאמר מעלי. רשימת המכולת מרשימה בהחלט, לא בטוח מה ישים לגבי הרכב הספציפי שלך.

אני מניח שיש לך איזה סנטימנט לקורולה הזו במיוחד, אבל כמו שכתבו כאן, חוץ משילדה אתה צריך הכל , בנייה מחדש של המנוע (120000 קילומטרים עם הבלוק המקורי זה כבר עם לא מעט שחיקה) וכמובן מתלים, קפיצים, בולמים, בלמים, וכמובן מערכת קירור ראויה.

אם זו מכונית שהיגיעה ארצה על ידי היבואן הרשמי בשנת 1999 אני בספק שהמנוע והגיר תואמים למה שמצאת ברשת. (לארץ הגיעו כל מיני שיקוצים משיקולי מיסוי) בדוק הייטב איזה מנוע יש לך היום ואם בכלל ניתן להסתמך עליו . 

וכן, סדנה צמודה וכיסים עמוקים. 

בהצלחה.

https://diversityengines.com/why-the-4afe-engine-refuses-to-die-the-secret-behind-its-legendary-reliability/

https://apps.techcollege.dk/autoqr/vhb/Motor/Toyota 4A-FE Værkstedshåndbog.pdf

תתחיל לקרוא כאן לפני הכל.

עריכה אחרונה על ידי zaf

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...