Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לחברי הפורום,

אשמח להתייעץ איתכם בנוגע לרכישת רכב.

כיום אני נוהג ביונדאי i10 ידנית, שנת 2015. לפני כשלוש שנים התלבטתי בין כמה רכבים – מיצובישי ספייס סטאר (אוטומטית), ניסאן מיקרה, קיה פיקנטו ו-i10 (כולן ידניות פרט למיצובישי). בסופו של דבר בחרתי ב-i10, בעיקר כי היא הרגישה “הרבה יותר מהנה” מבין כולם – שקטה יותר, איכותית יותר בבידוד רעשים, מושב נוח יותר, הרכבה פנימית טובה, וחוויית נסיעה כללית נוחה יותר (ביחס לשלושת המתחרות). 

החיסרון העיקרי היה מנוע קצת חלש, אבל בחרתי בגרסה הידנית מהסיבה הזו, וזה עונה גם על הצורך שלי בצריכת דלק חסכונית. אני גם נהנה לנהוג על רכב ידני, אז זו הייתה בחירה טבעית מבחינתי.

הנסיעות שלי הן יומיומיות, בעיקר מחוץ לעיר, לעיתים עם פקקים – אבל לא בתנועה קיצונית. מה שחשוב לי זה נוחות המושב, בידוד רעשים טוב, ואמינות.

כעת אני שוב מתלבט בין שני רכבים חדשים, שניהם ידניים –

יונדאי i10 שנת 2023 מול סוזוקי סוויפט 2023.

הסוויפט מעט יקרה יותר, אבל לשניהם מנועים דומים פחות או יותר מבחינת הספק המנוע (83–84 כ”ס). נסעתי על שניהם – הסוויפט הרגישה טיפה יותר זריזה, אבל לא באופן משמעותי.

עם זאת, כמו בעבר – ה-i10 שוב הרגישה לי יותר “רכב” מהסוויפט:

המושבים שלה הרבה יותר נוחים, הבידוד הרבה יותר טוב, התחושה הכללית בפנים יותר מוצקה – אין רעשים או תזוזות פלסטיק כמו שחוויתי בסוויפט, במיוחד באזור הדשבורד וההילוכים.

הסוויפט מאובזרת ומרשימה, אולי אף יותר מה-i10 בכמה תחומים – אבל תחושת האיכות והנוחות הכללית ב-i10 פשוט טובה יותר בעיניי.

חשוב לי לציין שזה רכב שני במשפחה – יש לנו רכב משפחתי גדול יותר, והרכב הזה ישמש אותי לנסיעות היומיומיות לעבודה.

ברשותכם שאלה נוספת, חבר מהעבודה סיפר לי שבשנת 2020 הוא רכש יונדאי i10 חדשה לאישתו ולאחר זמן התחילה תופעה של ריח של גומי חזק מאוד בתוך הרכב, ברמה שהוא טוען שאישתו הייתה נכנסת הביתה הריח היה נדבק אליה, אני לא יכנס יותר מידי לעניין ולבסוף הם הגיעו להסדר איתם והרכב הוחלף למיטב הבנתי. האם מישהו מכיר את התופעה הזאת ביונדאי i10 והאם היא טופלה בשנתונים החדשים?

אשמח לשמוע מכם – מה דעתכם על שתי האפשרויות?

האם לדעתכם כדאי לשלם יותר ולקבל אבזור בסוויפט, או להישאר עם מה שמרגיש לי נכון ונוח יותר – ה-i10 הידנית?

תודה רבה מראש!

פורסם

אם אתה מחפש שידרוג בביצועים משמעותי, הייתי מחפש רנו קליאו ידנית, תרגיש לך הרבה יותר רכב מהיונדאי. אם כי אין הרבה כאלו.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
לפני שעתיים, ישראל 42 כתב:

אשמח לשמוע מכם – מה דעתכם על שתי האפשרויות?

שתיהן מצויינות ושתיהן מהטובות בקטגוריה.

לא מכיר לא את זו ולא את ההיא, אבל הייתי רוכש את זאת שלא מזבלת אותי ב- Start&Stop מעיק או שאפשר לנתק אותו.

בדקת מחירי ביטוח מקיף? אצל מי הולך לכאוב לך יותר? ועל כמה ההפרש עומד בשנה?

בדקת מחירים של טיפולים תקופתיים במוסך מורשה יבואן?

כל כמה זמן היונדאי נכנסת למוסך? כל 15K ק"מ?

כל כמה זמן הסוזוקי? גם כל 15K ק"מ?

פורסם

אם מבין השתיים, אז הסוויפט עדיפה. זה סופר-מיני , ויותר מתאים לנהיגה מחוץ לעיר (יציבות/התנהגות).

מה שכן, היו לו תביעות לגבי תקלות: פה ופה

אם אתה מעוניין בשיפור ביצועים, רכב נוסף שיכול להתאים,  זה סיאט איביזה ידנית.

פורסם

דווקא הדור האחרון של היונדאי מרגישה מעולה מחוץ

לעיר, לא חושב שמישהו ירגיש הבדל.

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

@ntd התביעה לגבי ההגה היא תקלה מוכרת בבאלנו, לא שמעתי עליה לגבי סויפט מהשנים האמורות. לגבי התביעה השניה (מדחס מזגן) - לא זכור לי ששמעתי על הבעיה, לא שזה אומר שאינה קיימת. מכל מקום, התביעה נסמכת על ריקול בהודו, שבה מדובר ברכב שונה. בכלל, בכתבות האלה יש סמטוכה שלמה ומערבבים תקלות שונות בדגמים שונים.

אז, כן, בהחלט כדאי לחקור את הנושא ברשת או לברר במוסכים, אבל שתי הכתבות שקישרת בעייתיות. מזכיר לי את הכתבות על תביעות רשלנות רפואית  שמופיעות בבאתרי החדשות לפחות ק פעמים בשבוע - תמיד סיפורי זוועה על ״רשלנות״ רפואית לכאורה, לעולם לא פסקי דין שבהם נקבע האם אכן היתה רשלנות.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

תודה לכל העונים 🙏

אז ככה, לגבי ההצעה לרנו קליאו אף פעם לא הייתי חסיד של צרפתיות, מעולם לא הייתה לי וזה לא אומר שאני פוסל, פשוט אני מעדיף אמינות גבוהה ולאור כל העניין של הרצועה שנמתחת אז אני פחות מעוניין. 

אם כבר הזכרתם את הבעיה של ההגה אני מכיר שהייתה בעיה במסרק הגה בשנת 2018 בדגמי סוזוקי סוויפט, הייתה אצל קרובת משפחה אחת חדשה כזאת אוטומטית שאחרי שנה וחצי התחילו רעשים מוזרים ובמסגרת האחריות הוחלף לה מסרק הגה במרכזי בתל אביב (לא זול בכלל הבעיה הזאת אם נגמרת האחריות). 

מבחינת נוחות מחוץ לעיר, כפי שציינתי בפוסט שלי אני נוהג על i10 כבר 3 שנים ולמעט המנוע החלש היא סבבה לגמרי מחוץ לעיר, בנוסף לפני מספר חודשים נסענו לגיבוש מהעבודה ואני הייתי נהג תורן על i10 חדשה מהניילון (רכב ליסינג) לכיוון הצפון ובהחלט היה נוח מאוד, רק מה שכן לא התחברתי לתיבה האוטומטית הרובוטית שלה. 

לגבי טיפולים, לא בדקתי, כנ״ל גם לביטוח, שמח שהעלתם את זה, אני יתחיל בבירורים. 

רק אם מישהו יודע לגבי הריח של הגומי החזק ב i10 בשנת 2020 האם זה עדיין קיים או שזה נפתר, במידה וזה יהיה הכיוון לא הכי בא לי להרעיל את עצמי בכל יום מחדש (כתבתי את זה בפוסט). 

אני יודע שזה נשמע כאילו אני מנסה להכריח את עצמי לכיוון ה i10 שוב, אבל פשוט כבר 3 שנים עם אחת כזאת, טיפולים זולים מאוד (לא במורשה) ואמינות נהדרת 😊

לא אכפת לי לגוון, אבל נושא האמינות הוא בעל ערך עליון, אני נוסע כל יום מאשדוד לרחובות ואני תופר קילומטראז׳ רציני בשנה אז חשוב לי השקט הנפשי. 

תודה מראש. 

פורסם

בעיית הרצועה זה בפיגו וסיטרואן.

פורסם

אם אתה לא פוסל אוטומט, מציע שתשקול לבצע נסיעת מבחן גם על מאזדה 2.

הפקקים רק מחמירים ולדעתי האישית התשלום הנוסף על דלק שווה את הנוחות.

פורסם
לפני 7 שעות, ישראל 42 כתב:

אבל פשוט כבר 3 שנים עם אחת כזאת, טיפולים זולים מאוד (לא במורשה) ואמינות נהדרת 😊

תשמע... ענית לעצמך מבלי לשים לב... אני מבין שאתה מתלבט, אבל הנה אני רושם לך שההתלבטות שלך פחות או יותר הסתיימה.

תקנה בראש שקט ותהנה מהרכב ותתקדם הלאה למה שחשוב.

אם ככה אתה רושם, ויש דגם חדש מאותו הטוב, אז מה יש לחפש הלאה?...

אני לא הייתי מחפש אם הייתי מרוצה בידיעה שבדגם המחליף והחדיש והמודרני יותר אין תקלות ידועות ומחלות מוכרות.

עוד מימי היונדאי גטס והיונדאי אתוס והקיה פרייד הקטנות הקוריאניות מאוד אמינות ומוצלחות לאנשים עם טעם פשוט מאוד במכוניות (וכל כך חבל שדייהטסו כבר לא מיובאת לארץ).

אני כמוך ב-ד-י-ו-ק רק מהצד הצרפתי של המפה ולא מהצד שלעולם יקנה רכב חדש מהיבואן (אבל לעולם), והנה כל חיי אני אך ורק עם צרפתיות ידניות (כבר עם החמישית שלי) ואוהב אותן אהבה עזה מאוד ומרוצה מהן מאוד מאוד.

אגב, רצועת הטיימינג המתפוררת היא בפיג'ו (מנועי PureTech בנפח 1.2L שהם 3 צילינדרים ובעיקר באלו שעם טורבו, אז גם באופל וכו' וכו'), כמו שציינו מעליי ולא ברנו.

פורסם
בתאריך 5.6.2025 בשעה 10:36, sperial כתב:

@ntd התביעה לגבי ההגה היא תקלה מוכרת בבאלנו, לא שמעתי עליה לגבי סויפט מהשנים האמורות. לגבי התביעה השניה (מדחס מזגן) - לא זכור לי ששמעתי על הבעיה, לא שזה אומר שאינה קיימת. מכל מקום, התביעה נסמכת על ריקול בהודו, שבה מדובר ברכב שונה. בכלל, בכתבות האלה יש סמטוכה שלמה ומערבבים תקלות שונות בדגמים שונים.

אז, כן, בהחלט כדאי לחקור את הנושא ברשת או לברר במוסכים, אבל שתי הכתבות שקישרת בעייתיות. מזכיר לי את הכתבות על תביעות רשלנות רפואית  שמופיעות בבאתרי החדשות לפחות ק פעמים בשבוע - תמיד סיפורי זוועה על ״רשלנות״ רפואית לכאורה, לעולם לא פסקי דין שבהם נקבע האם אכן היתה רשלנות.

לגבי הכתבה על ההגה - תעשה בדף חיפוש של המלה "סוויפט" ותראה שיש שם התייחסות גם לדגם הזה.

לגבי הבעייתיות של הכתבה - זה אם אתה סומך על מה שהכתב כתב.

במקרה הזה, אני כן מחזיק מגיל מלמד, וחושב שהוא לא סתם כתב את זה, ונתקל במקרים דומים בארץ לגבי זה.

כמובן, אתה יכול לבחור שלא להאמין לו.

פורסם (נערך)

קרא את הכתבה ותראה שגם הכותב מסתייג מהתביעה שמתבססת על תלונות מהודו בעוד שחוץ מהבאלנו מדובר בדגמים המגיעים לישראל מהונגריה, ומדובר ברכבים שונים.

חוץ מזה, מאז הכתבה חלפו 4 שנים. הייתי מצפה להתקדמות בתיק, אבל איני יודע לחפש באתרים המשפטיים.

עריכה אחרונה על ידי sperial

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

זה נכון, והכתב מסתייג, אבל היו מקרים כאלה ולכן זה קשור.

סטטיסטית קונה יכול ליפול על אחת מהמחלות שמוזכרות בכתבות, ולכן אני מציין את זה שהמתייעץ ייקח בחשבון בשיקולים שלו.

לגבי הזמן - אני מעריך שככל הנראה פתרו את זה בדגמים החדשים. פה הוא מחפש משומשת, כך שהוא עלול "ליפול" על אחת כזאת.

ולפי איך שדברים מתנהלים בארץ, עדיף לרוכש להמנע, מאשר לקחת סיכון לתיקון יקר, ואם זה יקרה לו, להתחיל לרדוף אחרי ייבואנים כדי שיממשו אחריות.

מסכים לגבי התיק - אפשר לפנות אל גיל מלמד במייל , ולבקש ממנו עדכון.

פורסם

תראה, אני נפלתי על סובארו אימפרזה לימון. 

כשאתה בודק תלונות בדוק האם הן רלוונטיות לרכב המבוקש. וחוץ מסיפור ההגה בבאלנו הן לא יותר רלוונטיות מסיפור הפיורטק למנועי 1600 של PSA. 

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...