Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

תקן שמן מנוע לסאניאנג רודיוס 2004-2012

מעבר לפיתרון נפתר ע"י Tom_22,

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם

אני מעוניין להתחיל לעשות בעצמי טיפולי 10000 לרכב ולא מצאתי בספר רכב את התקן הדרוש למנוע שלי (2.7 טורבו דיזל).

בספר רכב יש רק פרסומת של שמן קסטרול שפז משווקים.

צ'אט gpt  אומר שהתקן הדרוש הוא 229.5/229.3

רציתי בבקשה לאמת את המידע הזה.

ואם יש המלצות לחברה מסויימת או חנות (אפשרי מקוונת) לרכישת כמות של כ10 ליטר (זה מה שמוחלף בכל טיפול) במחיר טוב, הציעו לי שמן בתקן במחיר 200 שקל לג'ריקן של 5 ליטר (נשמע לי יקר), אם יש מחיר טוב לשמן טוב אז אשמח לרכוש כמות לכמה טיפולים.

Screenshot_2025-05-05-08-34-38-979_com.openai.chatgpt.jpg

Screenshot_2025-05-05-08-34-20-882_com.openai.chatgpt.jpg

Screenshot_2025-05-05-08-33-45-725_com.openai.chatgpt.jpg

פורסם

איזה שמן שמו עד כה במוסך? מה כתוב בחשבוניות?

בשרשור מלפני כמה שנים, נאמר לפותה"ש שם במוסך המרכזי, ששמן בצמיגות 5W40 גם מתאים ומומלץ.

בספר רכב שמצאתי ברשת, למנוע אצלך רשום תקנים 229.1 או 229.3 במגוון צמיגויות אפשריות. לא חסרות אפשרויות שעונות על כך באתרי חלפים כמו אבי חלפים, אוטוסטור, אוטו נהריה ועוד.

השמן של קסטרול שהוזכר בספר, עומד בתקן 228.3 הישן, שהוחלף בתקן DTFR 15B110 שמיועד לקטגורית הרכבים המסחריים.

איזה שמן בדיוק הציעו לך?

• רעיון טוב! 1
פורסם

תודה על המענה!

הרכב אצלי מעט יותר משנה, לפני כחצי שנה אם אני לא טועה עשיתי את הטיפול הראשון (או שאולי הראשון היה עם הקנייה, לא זוכר)

בוצע במוסך אך לא בדקתי את סוג השמן והתקן לצערי.

לדעתי אני לא אקבל מהמוסכניק תשובה חד משמעית לגבי סוג השמן בו הוא השתמש, מהיכרותי עם המוסכים הם משתמשים בשמן הזול ביותר שתואם.

אני התחלתי לטפל ברכב בעצמי ואינני מעוניין להשתמש במוצר הזול בהכרח אלא במוצר איכותי.

יש את קסטרול אדג' שראיתי שתואם לתקנים הנ"ל והוא גם במחיר זהה (4 ליטר ב160, לפני עלות משלוח)

השמן שהוצע לי ב200 מצורף בתמונה.

Screenshot_2025-05-05-16-39-47-517_com.whatsapp.jpg

אגב הרכב עשה רק 155 אלף ק"מ (אם זה מעניין לגבי צורך בצמיגות השמן, היה כמעט ללא שימוש אצל הבעלים המקורי, -רכב שני)

פורסם (נערך)

200 שקל ל 5 ליטר מחיר סביר. לשמן איכותי. (או שאתה רוצה להיות כמו המוסך שטיפל לך ברכב).

אם החלטת לטפל בעצמך, תדאג לארגן לך מראש מקום מסודר שיסכים לקבל את ה10 ליטר שמן משומש.

(וקערת ניקוז גדולה).

(*)  אם היית שואל את צ'ט GPT כמה שמן צריך לשים במנוע?

ככל הנראה היית מקבל את התשובה:

8 ליטר.

לגבי איכויות וצמיגיות,

אין לי מה להוסיף מעבר למה ש תום22 רשם.

עריכה אחרונה על ידי IsraCar
  • אהבתי 1
פורסם

לגבי התקנים, שים לב לתיאורים כאן. ראה אם רלוונטים אליך בבחירה, בדגש להתייחסות שם לקיומו של מסנן DPF וסוג התווך של פילטר השמן בשימוש.

מוטול נחשב לשמן איכותי. הבחירה בינו לבין קסטרול שעונה על התקן הנדרש אינה חד משמעית. שניהם טובים.

• אהבתי 1
פורסם (נערך)

תודה רבה!
לגבי בורג וטבעת אטימה (לאגן שמן כמובן) איך אני יכול למצוא את המידע באיזה מידה מדובר?

עריכה אחרונה על ידי דניאל.
  • פיתרון
פורסם

תוכל למצוא מק"טים מקוריים כאן למשל.

עדיף למצוא משהו מבוסס על קוד שלדה, אבל גם זה כנראה יספק בינתיים (מה שמצאתי בחיפוש קל דרך הטלפון). 

אגב, לא בטוח שיהיה קל למצוא חלקים באתרים בחו"ל ששולחים לארץ. Sparekorea למשל הפסיק לשלוח די מזמן לארץ. 

מצד שני בורג ריקון שתואם כנראה אצלך עולה 14 ש"ח בחברה וטבעת אטימה 5 ש"ח. אז ממש לא נורא. מחירון שלהם

• אהבתי 1

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...