Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 991 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום,

אופנוע נתקע בחלק האחורי של הרכב שלנו,

התנפץ הפנס וחלק מהפח האחורי יצא מהמקום, 

נראה שהנהג אמור לשלם כיוון שהוא היה אשם,

מיד בשעת התאונה ביקש לסגור ביננו ולא דרך הביטוח וכעת לא עונה להודעות ולטלפונים.

פנינו לביטוח שלנו(יש לנו מקיף), אמרו לנו ללכת למוסך,

ושיפגע בעבר ביטוחי רק אם הנזק הוא מעל 5000 שח,

ובנוסף סכום השתתפות עצמית 900 שח.

העובד במוסך בהערכה גסה אמר שהתיקון יותר מ3000 ובתוספת הוצאות שמאי יש סיכוי להגיע ל5000 (מחר יגיע שמאי).

מה האפשרויות שלנו לעשות כרגע?

כדאי לתבוע את הביטוח? או ללכת למוסך עם קבלות ולתבוע את הנהג משפטית?

ממה שהבנתי שמצב רגיל בכזה סכום לא שווה תביעה מהביטוח כיוון שפוגע בעבר הביטוחי,

השאלה במקרה שלנו- במידה ואח"כ נתבע את הנהג וישלם, אם יפגע לנו בעבר הביטוחי? או שאם מוכיחים שהוא אשם זה לא פוגע?

הבנתי שלנהג האופנוע יש ביטוח חובה בלבד כך שלא יהיה אפשרי לתבוע את הביטוח שלו.

תודה מראש :)

עריכה אחרונה על ידי Heidi
פורסם

ברגע שהביטוח המקיף שלך משלם לך על התיקון, הפרמיה עולה כי תבעת אותו - לא מעניין אותו מי אשם*. אחר כך אתה יכול לתבוע פרטית את הצד הפוגע, ולדרוש פיצוי על התייקרות הפרמיה וההשתתפות העצמית - אם השופט ישתכנע שהאשמה עליו, אין סיבה שלא יפסוק לך את כל התשלומים האלה (כולל ריבית).

*הביטוח שלך לא פראייר. אם הוא חושב שהוא יכול להוציא מהצד הפוגע את הכסף שהוא שילם לך על התיקון, הוא יתבע אותו בעצמו - אם כי אני לא בטוח עד כמה זה קורה מול אנשים פרטיים... חברות ביטוח בהחלט עושות את זה אחת לשניה (כלומר, אם היה לו ביטוח צד ג' - החברה שלך הייתה תובעת את החברה שלו). אבל לא בטוח שחברת הביטוח שלך הייתה ממהרת להחזיר לך את ההוצאות הנוספות שלך (השתתפות עצמית + תוספת לפרמיה) גם אם הייתה זוכה, כי מבחינתה היא קיבלה את הכסף הזה באופן הוגן (היא שילמה לך על התיקון לפני שהלכה למשפט), ואז זה שוב חוזר ללתבוע את הצד הפוגע שיפצה אותך על הוצאות אלה.

בשורה התחתונה - תבדוק בכמה תעלה הפרמיה, תכפיל ב-3, תוסיף השתתפות עצמית, ותראה אם יוצא לך מעל 5000 ש"ח... אם כן, עדיף כבר לתקן לבד. קח בחשבון שאולי תוכל למצוא מוסך פחחות שיעשה את העבודה בפחות (וגם תחסוך את עלות השמאי). מנגד, כשתמכור את הרכב, זה יעלה בבדיקה ותצטרך להתגמש במחיר (לעומת זאת, בתיקון עם שמאי, תוכל פשוט לרשום ירידת ערך ותקבל אותה מהביטוח).

ובכל מקרה (בין אם תתקן דרך הביטוח, ובין אם לא) - תתבע את הפוגע אם יש לך כוח. קח בחשבון שזה סיפור שיימשך הרבה זמן, ולא ייסגר תוך כמה ימים.

• רעיון טוב! 1
פורסם

יש לך פרטים של בעל האופנוע?

יש לך שתי אפשרויות:

1. לתקן על חשבונך ולתבוע את כל העלותֶ(כולל שכ״ט שמאי) מבעל האופנוע בתביעות קטנות.

החסרון: התביעה אורכת זמן, גוזלת זמן (הופעה בבית המשפט) וגם אם תזכי עלול להיות קושי לגבות את הכסף מהפוגע.

2. לתבוע את הביטוח שלך ולתבוע מבעל האופנוע את ההשתתפות העצמית ואת עליית הפרמיה, אם תהיה. הבעיה היא שכך ״תזהמי״ את ההעבר הביטוחי שלך, ואם תהיה לך תביעה נוספת ב-2-3 השנים הקרובות עלול להיות לך קושי לבטח את רכבך.

אישית, בסכומים כאלה, כנראה שהייתי בוחר באפשרות הראשונה, אבל זה תלוי ביכולתך לספוג את מחיר התיקון עד המשפט וגביית החוב.

• רעיון טוב! 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

לצערי להרבה מבעלי האופנועים אין צד ג',

ולכן קודם כל תברר אם יש לפוגע צד ג', אחרת זה מרדף בבתי משפט, (בכיף שנים)

באם אין לו צד ג' ההמלצה שלי,

להפעיל ביטוח פנסים באם יש (זה לא פוגע בפרמיה),

ולתקן את הנזק בפח פרטי,

זה יצא יותר זול ופחות עוגמת נפש,

באם יש לו צד ג' דבר ראשון היתי מתחיל לבדוק אם הוא מודה, באם הוא לא מודה זה כבר שיקול מידי גדול.

• רעיון טוב! 1
אל תגיד אין לי כוח, תגיד תן לי כוח! 
ואם התחלת ב"אין" תמשיך אין עוד מלבדו.
פורסם
לפני שעתיים, chrono כתב:

בשורה התחתונה - תבדוק בכמה תעלה הפרמיה, תכפיל ב-3, תוסיף השתתפות עצמית, ותראה אם יוצא לך מעל 5000 ש"ח... אם כן, עדיף כבר לתקן לבד. קח בחשבון שאולי תוכל למצוא מוסך פחחות שיעשה את העבודה בפחות (וגם תחסוך את עלות השמאי). מנגד, כשתמכור את הרכב, זה יעלה בבדיקה ותצטרך להתגמש במחיר (לעומת זאת, בתיקון עם שמאי, תוכל פשוט לרשום ירידת ערך ותקבל אותה מהביטוח).

למה להכפיל ב3? ואיך אוכל לבדוק בכמה תעלה? זה רק אחרי הערכה של שמאי?

לפני 3 שעות, sperial כתב:

הבעיה היא שכך ״תזהמי״ את ההעבר הביטוחי שלך, ואם תהיה לך תביעה נוספת ב-2-3 השנים הקרובות עלול להיות לך קושי לבטח את רכבך.

ואוו זה לא ידעתי! תודה! חשבתי שהכי גרוע זה עבר ביטוחי

לפני שעתיים, WE988244 כתב:

באם אין לו צד ג' ההמלצה שלי,

להפעיל ביטוח פנסים באם יש (זה לא פוגע בפרמיה),

ולתקן את הנזק בפח פרטי,

זה יצא יותר זול ופחות עוגמת נפש,

אין לו צד ג לפי מה שהבנתי, ולא חושבת שהוא חושב להודות,

האוטו כבר במוסך ומחר יגיע שמאי להעריך, האם אני יכולה לחכות להערכת שמאי ורק אז להחליט אם אני רוצה ביטוח או פרטי?

לפני 4 שעות, sperial כתב:

אישית, בסכומים כאלה, כנראה שהייתי בוחר באפשרות הראשונה, אבל זה תלוי ביכולתך לספוג את מחיר התיקון עד המשפט וגביית החוב.

יכולה לספוג עד לתביעה אבל הבעיה היא שהרכב בינתיים במוסך עד שיבוא מחר שמאי, כדאי לי לקחת את הרכב חזרה לפני שמאי? או לחכות להערכה? אם אקח אחרי השמאי ולא ארצה לתבוע מהביטוח אצטרך לשלם את עלות השמאי?

פורסם
לפני שעתיים, Heidi כתב:

למה להכפיל ב3?

כי זה נשאר איתך 3 שנים (מכיוון שכשאת עושה ביטוח, מבקשים עבר ביטוחי 3 שנים אחורה). כלומר, התאונה תשפיע על עלות הפרמיה במשך 3 שנים, ולכן הכפלת התוספת לפרמיה השנתית ב-3.

ומתנצל על לשון זכר בהודעה הקודמת.

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 20 דקות, chrono כתב:

כי זה נשאר איתך 3 שנים (מכיוון שכשאת עושה ביטוח, מבקשים עבר ביטוחי 3 שנים אחורה). כלומר, התאונה תשפיע על עלות הפרמיה במשך 3 שנים, ולכן הכפלת התוספת לפרמיה השנתית ב-3.

אה תודה! לא ידעתי שמבקשים ל3 שנים, ואני יכולה לדעת בכמה תעלה רק אחרי הערכת שמאי?

פורסם

@chrono - בפעם האחרונה בדקתי את משמעות הה״ת היא היתה 22.5% בשנה הראשונה, 15% בשניה ו-7.5% בשלישית, מתוך מחיר הפוליסה המלא (השורה הראשונה, לפני הנחות) - סה״כ 45% מהפרמיה ברוטו של שנה אחת, פרושה על פני 3 שנים.

עם האומדן הזה יש שתי בעיות:

1. הוא לא מעודכן ובדקתי פוליסה מסויימת, ייתכן שבשנה/חברה/כיסוי אחר המספרים שונים.

2. עם עליית הפרמיה הרי שחישוב לפי הפרמיה של לפני שנתיים יהיה חישוב חסר, ההפסד יגדל עם הזמן (ולהפך כאשר יש ירידה במחירי הביטוח).

• אהבתי 1
  • מעניין 1
  • רעיון טוב! 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תוכן חדש...