Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1134 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום וברכה,

ברשותי סיריון 2007, (כמות הכאב ראש מהרכב הזה עלתה על גדותיה, אבל אופציה ב' יקרה יותר),

במשך ארבעה חודשים אחרונים, הרכב היה מאבד טיפה מים, הייתי מוסיף פקק,

מספר נתונים מעניינים:

1. חיברתי את הסורק תקלות לרכב במקביל לנסיעה ושמתי לב לנתון מעניין- כאשר אני מאיץ בכביש מהיר אז הטמפרטורה נשארת יציבה ואף יורדת, אבל ברגע שאני נאלץ לעצור ברמזור/פקק הטמפרטורה מתחילה לטפס באופן משמעותי.(עד שמגיע ל 110 ויותר ואז אני נאלץ לעצור בצד).

2. אם אני מדליק את המזגן, אז זה גורם למנוע להתחמם בצורה הרבה הרבה יותר מהירה.

3.ניסיתי לחפש נזילה מאזור המשאבת מים אבל אין נזילה.(שנראית בעין).

4. המכונאי טוען שיש סיכוי שהמשאבת מים חלשה/תקולה- האם כדאי לנסות להחליפה? 

5. יש לי מחשבה שמדובר בראש מנוע, אך היא לא מבוססת על שום דבר.

למסקנה, חבל לי להשקיע כסף על משאבת מים, שייתכן מאוד והראש מנוע גמור.

(חשוב לציין שאתמול המכונאי ניתק שני פלגים וביצע בדיקת קומפרסיה, ונראה על פניו תקין)

בברכה.

פורסם

תתחיל בבדיקת לחץ ותראה מאיפה יש נזילה.

רכב אמור להיות חם יותר בעמידה מאשר בנסיעה, האם שהאוטו מגיע לטמפרטורה הזאת המאוורר נדלק בכלל? 

פורסם
לפני 31 דקות, Shab00 כתב:

תתחיל בבדיקת לחץ ותראה מאיפה יש נזילה.

רכב אמור להיות חם יותר בעמידה מאשר בנסיעה, האם שהאוטו מגיע לטמפרטורה הזאת המאוורר נדלק בכלל? 

המאורר נדלק ותקין.

הרדיאטור בן שמונה חודשים בערך.

התרמוסטט מפורק.

פורסם

אפשר אולי לעשות ניסוי:

כשאתה עומד והחום מתחיל לעלות, תלחץ גז בהילוך סרק לטורים 3000 בערך ואז-

אם החום מנוע יורד ומתייצב כנראה שהמכונאי צודק בקשר למשאבה

אם החום לא מצליח להתייצב כנראה שהמאוורר לא עושה את העבודה

אני לא מכיר את הרכב הזה ספציפית, אבל אם יש שני מאווררים אולי אחד מהם לא עובד או מאוורר חלש

פורסם

יש המון סיבות להתחממות מנוע.

הבעיה היא שאתה לא רוצה "להשקיע" אפילו במשאבת מים אז תסביר מה אתה רוצה לעשות?

בשביל לדעת מה הבעיה צריך לבדוק את כל המערכת ולזהות מה לא תקין, רדיאטור סתום/תרמוסטט/משאבת מים/ כשל בראש מנוע וכו.

פורסם

איבוד מים = נזילה.

נזילה = איבוד לחץ.

איבוד לחץ = זרימה חלשה/לקויה.

בעמידה המנוע עובד בסל"ד נמוך והמשאבה מסתובבת בסיבובים נמוכים מה שמאט את זרימת המים באופן טבעי. תוסיף לזה איבוד לחץ או אוויר במערכת וכבר קיבלת קירור פחות יעיל. 

יתכן שגם המאוורר התעייף ולא עושה את העבודה. בזמן נסיעה האוויר שחודר מבחוץ עוזר לעסק להתקרר ומכאן הטמפרטורה תהיה יותר נמוכה.

אצלי בפיאסטה הייתה נזילה מינורית מבית טרמוסטט - אבל הדבר הוריד את לחץ המערכת והטמפרטורה טיפסה ב 5 מעלות לעומת הנורמה. לאחר החלפה העניין הסתדר.

תתחיל מבדיקת לחץ, לתקן אותה, ואז אם אין שיפור להעיף מאוורר. העניין לא אמור לעלות הרבה.

נ.ב. מקווה שאתה משתמש בנוזל קירור ייעודי ולא במי ברז.

Mazda CX5

Škoda FABIA

• תוכן חדש...