Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1317 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הרכב שבכותרת.

לא מניע, נגרר למוסך, המכונאי טוען שהלך מחשב ניהול מנוע שנמצא בתיבת הפיוזים. המוסכניק לא מצליח למצוא בארץ את החלק מק"ט 9661682980.

אני רואה שבאיביי האירופאי יש המון כאלה בטווח מחירים עצום. אני לא בטוח שהזולים כוללים את מחשב ניהול המנוע. 

חלק מציינים שזה כולל את המחשב ובצילום אף ניתן לראות מפתח התנעה עם צ'יפ.

זכור לי שקראתי בעבר בפורום סיפורים על תיבת הפיוזים במכוניות האלה אבל אני לא מצליח למצוא בחיפוש.

אודה לכל מידע שיכול להאיר את עיני, איפה כדאי לחפש בארץ? ניסינו 3 מקומות ואין.

ואם מזמינים מחו"ל, למה צריך לשים לב? האם ניתן להפריד את מחשב ניהול המנוע מתיבת הפיוזים או שזה בהכרח ביחד? משנה אם הרכב התורם ידני או אוטומטי? צריכים את המפתח המקורי?

https://www.ebay.de/sch/i.html?_from=R40&_trksid=p2334524.m570.l1313&_nkw=9661682980&_sacat=0&LH_TitleDesc=0&_odkw=9661682950&_osacat=0

WhatsApp Image 2022-11-28 at 14.02.50.jpeg

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם

1600 ידנית

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם

אתה לא צריך שום קידוד ושום מפתח. 

פלאג אנד פליי. 

כמו שאמרתי, זה לא מחשב הזרקה זו תיבת נתיכים. 

יש לך את המקט ממערכת היצרן לפי מספר שילדה של הרכב? 

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם (נערך)

image.thumb.jpeg.700b329893b99dc9e81793824a432989.jpeg

עריכה אחרונה על ידי amosbmw

עמוס

פורסם

המכונאי שבדק את הרכב יודע מה הבעיה ברכב (עזוב את זה שכנראה אנחנו יודעים מה הבעיה)? 

אותי קצת מטריד שהוא אומר לך שהבעיה במחשב מנוע שבתיבת פיוזים... 

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

אני אודה לך אם תוכל להסביר לי מה התקלה שאתה מכיר, כי אני לא מוצא את השירשור הישן שכתבת על הנושא (אני זוכר שקראתי).

את עזרתי ביקשו היום רק בלהשיג את החלק, לאחר שהרכב כבר נמצא כמה ימים במוסך.

אם אבין מה התקלה, אוכל אולי לדבר מחר עם המכונאי.

עמוס

פורסם

תודה בוקי.

אז סה"כ המכונאי צודק שצריך להחליף תיבת פיוזים. השפה של מכונאים לא תמיד מובנת במיוחד שהמידע עובר דרך גורם נוסף.

אז לפי מספר השילדה של הרכב המדובר, לאיזה פרטים צריך לשים לב כשמזמינים תיבת פיוזים מחו"ל?

עמוס

פורסם

במידה ולא הצלחת להתקדם עם פתרון:

שלב ראשון, קח את הרכב חזרה הביתה. כנראה שיקח זמן עד שתהיה תיבת נתיכים.

בתיבת נתיכים קיים פיוז 30 אמפר בצבע ירוק (צמוד אליו יש גם כתום של 40A - מצרף תמונה).

במידה ואתה נותן לו (+) מהמצבר והאוטו מניע (בתמונה שצירפתי תראה חוט בצבע תכלת מחובר עם הפיוז), סדר לעצמך מעקף עם פיוז שמעוגן היטב ובצורה בטוחה, וקח את הרכב הביתה (לאחר דימום מנוע, נתק את המעקף באופן מיידי).

סביר להניח שאם הייתי במצב שלך, לא הייתי זורק את האוטו בגלל חוסר באפשרות לקנות תיבת נתיכים. מרב הסיכויים שהייתי מתקין מעקף עם ממסר חיצוני והגנות מתאימות (סה"כ פיוז 30 אמפר) ומחבר אותו לפיקוד של הסוויץ או מוצא משהו בתיבה עצמה או ב BSI שיכול לעזור לי להפעיל את הממסר ברגע שאני נותן סוויץ' והרכב מניע.

בנוסף, כדאי לנסות לראות אם יש מק"טים אחרים שיכולים להתאים.
חשוב להסתכל טוב על כל השקעים\תקעים שיש בתיבה הנוכחית ביחס לאחת אחרת. בסופו של יום מדובר בתיבת נתיכים בתקשורת CAN CAN שזה בערך כל מכונית פרטית של PSA מ 2006 - ולא כמו הדגמים הישנים (טרום 2006)  או המסחריות ששם מדובר בתקשורת CAN-VAN וההתקדמות תמיד יותר איטית ביחס לפרטיות.

איציק

387452531_WhatsAppImage2020-10-14at19_35_47.thumb.jpeg.aa2578afe870449ac9db43d145b8d19f.jpeg

• אהבתי 1

1.6
HDi 100Hp Automatic

• תוכן חדש...