Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1462 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

לפני מספר ימים בחניון של קניון חניתי חנייה בנציב ש"האף" כלפי פנימה, כלומר לא חנייה ברוורס.

לאחר מכן הסתכלתי במראה השמאלית, הכל היה פנוי ובאותה שנייה כשפתחתי את הדלת נהג אחר, שנסע במהירות מוגזמת למדי נכנס לחנייה כך שהמראה שלו כנראה נשברה ועוד (שוב, המהירות הייתה מוגזמת למדי ברמה כזו שהיה פנוי והוא הגיע בפתאומיות).

חשוב לציין שהנהג הגיע ממקום שלחלוטין לא יכלתי לראות דרך המראה השמאלית, כלומר הוא נסע מהכיוון של המכוניות החונות מצד ימין שלי, ונכנס במהירות לחנייה שהייתה פנויה משמאלי עם "האף". ניתן לראות את זה בבירור במצלמות האבטחה.

מה החוק אומר בעניין? חס וחלילה במקרה והיה מדובר בילד שעומד שם, או עגלה עם תינוק ליד הרכב, חד משמעית אני לא רואה איך הנהג היה מספיק לראות אותו ולבלום בזמן. הטענה שלו היא ש"בגלל שפתחתי את הדלת אני אשם", לא הבנתי איך זה תירוץ להיכנס ב30 קמ"ש לחנייה בלי שדה ראיה, בלי עצירה מספקת ולוודא שהחנייה בטוחה ועוד? זה שונה בתכלית ממקרים אחרים שקראתי, לדוגמה פתיחת דלת כאשר יש רכבים נוסעים (ולא באים לחנות) כאשר החנייה היא במקביל (ובהחלט ניתן לראות את המכוניות המגיעות במראה).

תודה

פורסם (נערך)

אכן מצב בעייתי, אבל החוק לצד הנהג האחר:image.thumb.png.21497a7e7604eb71b2bfe2a81cfc6d76.png

אתה טוען כי נקטת בצעדים הנדרשים, הנהג האחר יטען שאתה אשם. אם אין לך מצלמה אחורית שצילמה באותו זמן אין לך שום דרך להוכיח את טענתך (וגם עם מצלמה זה לא יהיה פשוט).

לדעתי השאלה המרכזית היא מה גובה הנזק ועד כמה מצדיק מלחמה. 

ההמלצה הראשונה שלי היא להתייעץ עם סוכן הביטוח שלך. בשבילו זה ארוע די שגרתי, יש לו הידע והניסיון הנדרשים כדי לתת לך עצה טובה. 

אני מניח שבסופו של דבר תהיה איזו פשרה - אם במו"מ בינך לבין בעל הרכב האחר ואם באמצעות בית המשפט.

ושתי הערות:

1.קיימת שאלה של תביעת ביטוח מול תשלום מכיסך. אני מניח שגם הדלת של רכבך ניזוקה, השאלה היא מה הנזק.

2. אם לנהג האחר יש ביטוח שמשות ומראות תוכל לסגור אתו שתשלם את ההשתתפות העצמית שלו - בד"כ מדובר בסכום קטן, והתביעה לא גוררת עלית פרמיה בשנים הבאות, כך שבמצב כזה תוכל לסגור את הפרשה בסדר גודל של 200 ש"ח (כמובן, תלוי בהסכמת הנהג האחר ובתנאי הביטוח שלו, ובתקווה שלא תצטרך להדייןמאחר כך עםמחברת הביטוח שלו).

עריכה אחרונה על ידי sperial
  • רעיון טוב! 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תוכן חדש...