שלום לכולם,
לפני מספר ימים בחניון של קניון חניתי חנייה בנציב ש"האף" כלפי פנימה, כלומר לא חנייה ברוורס.
לאחר מכן הסתכלתי במראה השמאלית, הכל היה פנוי ובאותה שנייה כשפתחתי את הדלת נהג אחר, שנסע במהירות מוגזמת למדי נכנס לחנייה כך שהמראה שלו כנראה נשברה ועוד (שוב, המהירות הייתה מוגזמת למדי ברמה כזו שהיה פנוי והוא הגיע בפתאומיות).
חשוב לציין שהנהג הגיע ממקום שלחלוטין לא יכלתי לראות דרך המראה השמאלית, כלומר הוא נסע מהכיוון של המכוניות החונות מצד ימין שלי, ונכנס במהירות לחנייה שהייתה פנויה משמאלי עם "האף". ניתן לראות את זה בבירור במצלמות האבטחה.
מה החוק אומר בעניין? חס וחלילה במקרה והיה מדובר בילד שעומד שם, או עגלה עם תינוק ליד הרכב, חד משמעית אני לא רואה איך הנהג היה מספיק לראות אותו ולבלום בזמן. הטענה שלו היא ש"בגלל שפתחתי את הדלת אני אשם", לא הבנתי איך זה תירוץ להיכנס ב30 קמ"ש לחנייה בלי שדה ראיה, בלי עצירה מספקת ולוודא שהחנייה בטוחה ועוד? זה שונה בתכלית ממקרים אחרים שקראתי, לדוגמה פתיחת דלת כאשר יש רכבים נוסעים (ולא באים לחנות) כאשר החנייה היא במקביל (ובהחלט ניתן לראות את המכוניות המגיעות במראה).
תודה