Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2755 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי חברים - אשמח לעזרה בהתלבטות לרכישה

יש לי פורד פוקוס 2013, שאצלי כבר שנה וחצי, מושקעת מאוד (השקעתי בתיקונים בשנה האחרונה 8000 ש"ח לא כולל מחשב גיר שהוחלף באחריות) ואני מודה שנמאס לי, אז החלטתי לשדרג לאוטו אחר, אבל מסתבר שכל שידרוג עשוי להיות יקר ואני לא באמת יכול לעלות מדרגה, אשמח לעזרה, ולהלן הנתונים:

הפורד 2013 - 170Kק"מ, מעורכת בין 15000 ש"ח(במגרשים) ל25000 ש"ח בשוק החופשי (אם יימצא לקוח), יש לי עוד 15000 ש"ח במזומן ואם אני חייב לקחת עוד הלוואה כל שהיא, אז הלוואה של 500 ש"ח לחודש אפשרית (אם אין ברירה), במסגרת העבודה שלי אני נוסע בכל הארץ ועושה כ 22000 ק"מ בשנה ואני צריך דלת חמישית (עבור מסך ומקרן ומערכת הגברה קטנה), מה שבטוח אני צריך אוטו אמין (כמו ההונדות וסובארו של פעם) שיביא אותי להופעות שלי בלי תקלות ואם אפשר שגם יהיה סחיר בעוד כמה שנים שארצה להתחדש.

אפשרות אחת היא להישאר עם הפוקוס (שאיבדה בעיני את האמינות) ולחסוך כסף על השדרוג

אפשרות שניה לקחת אוטו גבוה ואמין יד שנייה (חושב על סובארו XV 1600 או הונדה CRV 2011 שהיתה לי ומאוד אהבתי , אבל זה רכב יקר)

או ללכת על חדש קטן עם הלוואה ( פיקנטו או מיקרה) שלא בטוח מתאים לצרכים שלי בעיקר לנסיעות ארוכות.

אלו כל הפרטים.

אם יש למי מכם להוסיף רעיונות שלא עליתי עליהם או מתוך האמור לתת כיוון יותר ברור, אני ממש אודה לכם, כי אני מודה שלא יודע מה להחליט

סליחה מראש על הפוסט החופר!

ותודה לעונים על ההשקעה ותשומת הלב ...

פורסם

לגבי הערכת המחיר במגרש, אלה הצעות שכבר קיבלת ממגרשים או שאתה מעריך שזה מה שיזכו אותך על הפוקוס בעסקת טרייד אין?

הלוואה עם תשלום של 500 ש"ח בחודש זה אומר בערך 6,000 ש"ח בשנה (ואל תשכח שיש גם ריבית), אז תחשוב איזה סכום אתה צריך ולכמה זמן אתה רוצה לפרוס את ההלוואה.

בעיקרון בתנאים האלה התקדמות משמעותית אתה לא תמצא וקח בחשבון שרכב משומש אחר יגיע עם בעיות ותקלות משלו שידרשו ממך יישור קו נוסף.

פורסם
לגבי הערכת המחיר במגרש, אלה הצעות שכבר קיבלת ממגרשים או שאתה מעריך שזה מה שיזכו אותך על הפוקוס בעסקת טרייד אין?

הלוואה עם תשלום של 500 ש"ח בחודש זה אומר בערך 6,000 ש"ח בשנה (ואל תשכח שיש גם ריבית), אז תחשוב איזה סכום אתה צריך ולכמה זמן אתה רוצה לפרוס את ההלוואה.

בעיקרון בתנאים האלה התקדמות משמעותית אתה לא תמצא וקח בחשבון שרכב משומש אחר יגיע עם בעיות ותקלות משלו שידרשו ממך יישור קו נוסף.

כן , זה המחיר שקיבלתי במגרשים, הלוואה מדובר על חמש שנים , לצורך העניין נניח 30000 ש"ח + 30000 ש"ח שיש לי במזומן יחד עם מכירת הפוקוס , זה עבור רכב יד שנייה

או לחילופין לקחת רכב 0 קילומטר בעסקת ליסינג ולהכנס למערכת החלפת הרכבים כל שלוש שנים ( למרות שאני עובר 20000 ש"מ בשנה)

או להישאר עם הפוקוס ... אם זו בכלל אופציה לגיטימית ?

פורסם

קח בחשבון שאם נותנים לך זיכוי גבוה יותר בטרייד אין אתה תשלם יותר על הרכב שאתה רוצה לרכוש ובכל מקרה עסקת טרייד אין עולה כסף.

מצד שני אין הרבה קופצים (אם בכלל) על הפוקוס בשוק החופשי ככה שאם אתה רוצה להחליף טרייד אין הוא בערך האופציה היחידה שלך.

בכל מקרה עדיף תמיד לגשת ולהתעניין ברכב שאתה רוצה לרכוש ולקבל מחיר סגירה בלי להזכיר את הטרייד אין, לאחר מכן תבקש לקבל הצעת מחיר עם טרייד אין ותראה בכמה מתייקרת העסקה.

לגבי עסקאות ליסינג פרטי, נסה לקבל הצעה לקילומטראז' השנתי שמתאים לך ותראה האם העסקה רלוונטית בכלל. בכל אופן קח בחשבון שבעסקאות האלה אתה משלם ירידת ערך שסופג רכב חדש ב-3 שנים כך שזה יהיה יקר יותר מהסכום החודשי שאתה מעוניין להשקיע.

אם התקציב המלא שלך הוא 60 אלף ש"ח אני ממליץ לחפש רכב שיעלה עד 55 אש"ח בכדי להשאיר בצד סכום לביטוח ויישור קו.

בגלל שנכווית מהאמינות של הפוקוס עדיף לחפש רכבים עם רקורד אמינות מוכח כמו קיה פורטה, יונדאי I30CW שמציעה תא מטען גדול כמו שאתה מחפש או טויוטה קורולה שעלויות האחזקה שלה נמוכות.

ג'יפונים יהיו יקרים יותר לרכישה וגם לאחזקה בגלל צמיגים יקרים יותר, אגרת רישוי גבוהה יותר, ביטוח יקר וצריכת דלק פחות חסכונית.

פורסם
מה היו התקלות? למה עלה כל כך הרבה תיקונים?

מעבר למחשב גיא שהוחלף במסגרת האחריות

החלפתי מעבה מזגן , שסתום VVT מקורי שדלף על הטימינג ובעקבותיו גם רצועת טיימינג , לוח שעונים שגרם לאיבוד חשמל באופן תמידי , ציגים חדשים (אחרי הצמיגים הלא זהים שהגיעו עם אחרי ליסינג), טיפול מקיף (ויקר) פלאגים ברקסים שמנים פילטרים (והשד יודע מה עוד )...בסה"כ 8000 ש"ח בפחות מחצי שנה

אבל עכשיו האוטו ...פיקס!

פורסם

אני מאמין כי תוכל למכור את הרכב שלך (גם במחיר מגרש) ולרכוש במקומו B3 2008. נכון, אתה יורד משמעותית בשנתון, אבל הסובארו היא רכב אשר המכלולים שבו די אמינים. אפשר למצוא כמה אקסמפלרים עם ק"מ סביר, כנראה פחות משלך. מבחינת איבוד ערך של הסובארו - אין עוד הרבה לרדת. מה שכן - הרכב ממש לא חסכוני בדלק, ובנסועה שלך זה יכול משמעותי.

כיוון קצת שונה (אם אתה לוקח ציוד ברכב) יונדאי I30CW - יהיה לך מספיק מקום מאחורה, ותוכל לבחור בין הדגם הראשון (עד 2012, אפשר למצוא סביב 18 אלף) ובין הדגם החדש יותר - שיעלה סביב ה35 (שוב, תלוי שנתון). מאוד ממליץ, בלי שום קשר, להימנע מרכבים בעלי ק"מ גבוה מהרגיל או עם עבר ליסינג / השכרה. רכבים כאלה ככל הנראה לא יעבירו אותך מרורים כמו שמה שחווית בשנה האחרונה.

ואולי בכלל לסחוב עוד עם הרכב אחרי שאתה טוען שעכשיו הוא 'פיקס'? השקעת כל כך הרבה. אני בטוח שהרגש אומר לך להפטר מהרכב כמה שיותר מהר - אבל לא בטוח שזה יצא משתלם.

היום: Fiat Bravo Tjet

בעבר: Ford Focus Mk3 2.0 Titanium, BMW Z4 E85 3.0, BMW 118i F20
בעבר הרחוק: האיטלקיה האדומה - Fiat Punto Evo MultiAir Turbo 135 HP

• תוכן חדש...