Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פג'ו 206XT או טויוטה יאריס 1300 ?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7769 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן כולם !

אני מחפש רכב בנפח מנוע בסביבות ה-1300\1400, בעל הילוכים ידניים, צריכת דלק נמוכה,

חסכוני, ובעל מראה צעיר משנים 2000 - 2002.

הרכב צריך להתאים לנהג גבוה (1.93), וצריך להיות מרווח ונוח.

אני מתלבט כרגע בין פג'ו 206XT לבין טויוטה יאריס 1300.

האם יש לכם העדפה מסויימת ? מהם השיקולים שלכם ?

אשמח לשמוע דעות והמלצות.

תודה, עומר.

פורסם

ליאריס ביצועים טובים יותר, מנוע שקט ונעים הרבה יותר, היא חסכונית יותר ומהנה יותר לנהיגה.

גם תנוחת הנהיגה בה טובה יותר (למרות שהיא לא מושלמת כלל בנושא זה).

המרווח בשתיהן דומה מאוד, אח שלי בגובה שלך (טיפונת יותר :wink:) ומסתדר היטב במושב הנהג ובמושב האחורי.

ה-206 נוחה יותר באופן מסוים (בעיקר תודות למושבים טובים יותר), אבל זה מתקזז עם תנוחת הישיבה.

ההיגוי בה מעט כבד שלא לצורך (בניגוד לכבד לצורך תקשורת טובה יותר).

היאריס מעט בטוחה יותר לפי EuroNCAP.

ה-206 מעט יפה יותר, למרות שבשני המקרים מדובר בעיצוב די לעוס ומאוס.

דעתי בקיצור? לך על היאריס, ואם לא תמצא (ואכן זה לא קל, הן נחטפות מהר), תשקול גם 206.

קח בחשבון שמדגמי 2003 היאריס מגיעה מצרפת (גם בדגמים לפני מתיחת הפנים), משמע שיש לה מנוע

מעט שונה (אותו נפח) והיגוי חשמלי לא מבריק, כך שהדגמים עד שנת דגם 2002 (כולל) עדיפים.

פורסם

אז רועי, קודם כל - תודה רבה על התשובה המעמיקה.

בתשובה שלך עזרת לי כמעט בכל נושא, ורק עניין המחיר ועניין הקנייה נשאר פתוח:

האם היאריס בין השנים 2000\2002 משתווה מבחינת המחיר לפג'ו 206XT מאותן השנים ?

וכמו שאמרת, קשה מאוד למצוא יאריס למכירה - ועוד יותר קשה למצוא אחת ידנית.

האם אתה (או קוראים אחרים) מכירים אנשים פרטיים או מקומות שבהם מוכרים יאריס ידנית ?

בכל מקרה,

נתת לי תשובה מצויינת.

תודה !

פורסם

יהיה לך קשה למצא יאריס ידנית. יותר קל יהיה לך למצוא 206 ידנית.

אם אני לא טועה רשמת בשרשור אחר שהתקציב שלך עומד על 55-60K.

דגמי 2002 (ואולי גם 2001) האוטו' (גם ה206 וגם היאריס) עוברים את התקציב שלך.

כדאי שתבדוק במחירון.

שתיהן מכוניות טובות שיכולות לספק את הצרכים שלך, קנה את הרכב שאתה "נמשך" אליו יותר, או לחילופין את הראשונה השמורה שמצאת.

יובל.

פורסם

טוב, מהיאריס החלטתי לרדת, מכיוון שאני לא מוצא באף מקום אחת ידנית למכירה.

החלטתי להתמקד בפג'ו 206, ולכן הייתי רוצה לדעת האם ישנם דברים מסויימים שלהם אני צריך לתת תשומת לב מירבית, בעת שאני בודק רכב פוטנציאלי לרכישה.

אגב, האם זה נכון שלדגם 3 דלתות יש פחות שוק מאשר 5 דלתות ?

האם עלי להעדיף לקחת את הרכב לבדיקה כאשר אני מעוניין לרכוש מחברת תיווך וטרייד אין ?

ושוב - האם ישנם דברים ספציפיים שעלי לבדוק בעת הבדיקה של הפג'ו 206 ?

תודה שוב.

עומר.

פורסם

היי,

אגב, האם זה נכון שלדגם 3 דלתות יש פחות שוק מאשר 5 דלתות ?

אם אתה הולך לכיוון הגיר הידני (מה שאני ממליץ לך - במיוחד כשמדובר במכונית אירופאית), אז לדעתי לא צריכה להיות לך בעייה עם ה"שוק" במידה ותבחר בדגם ה3 דלתות (שלדעתי נראית הרבה יותר טוב, ונותנת קצת ייחודיות), מכיוון שאנשים שמעוניינים בגיר ידני הם צעירים ברוב המקרים שלא יזדקקו לשימוש רב במושב האחורי, ואולי אפילו יעדיפו את גרסת ה3 דלתות מטעמי עיצוב.

האם עלי להעדיף לקחת את הרכב לבדיקה כאשר אני מעוניין לרכוש מחברת תיווך וטרייד אין ?

תמיד. אבל תמיד קח את הרכב לבדיקה. אפילו אם אתה קונה אותו מאחיך. (במיוחד בסכומים כאלו).

ושוב - האם ישנם דברים ספציפיים שעלי לבדוק בעת הבדיקה של הפג'ו 206 ?

לא יהיה קשה מאד למצוא אחת בשוק. לדעתי אין טעם לפנות למתווכים וחברות טרייד אין שגובים עמלה ומסתירים ליקויים בדרך כלל. לכן, חפש אחת מיד ראשונה (או שניה) שלא עברה הרבה ק"מ, בדוק שכל הטיפולים נעשו בזמן ובמוסך מורשה.

אין "מחלות" מיוחדות לדגם הזה. זה מנוע ש"רץ" בפיג'ו כבר מספיק זמן (עוד מתקופת ה205), שעם טיפול נכון יכול להגיע להרבה קילומטרים.

חשוב לבדוק שהוחלף נוזל קירור "לפי הספר" כל שנתיים, וששמו נוזל הממולץ ע"י היצרן (כמובן לא מים - אפילו אם זה מי עדן:-P ). רכב שלא עשו זאת, מנועו לא יזכה לחיים ארוכים.

בהצלחה, יובל.

פורסם
חשוב לבדוק שהוחלף נוזל קירור "לפי הספר" כל שנתיים, וששמו נוזל הממולץ ע"י היצרן (כמובן לא מים - אפילו אם זה מי עדן:-P ). רכב שלא עשו זאת, מנועו לא יזכה לחיים ארוכים.

איך בודקים זאת, גם במכונית מפרטי וגם מטרייד אין ותיווך ?

האם דרך מוסך מורשה, או שמא ישנה דרך לבדוק זאת עצמאית ?

תודה,

עומר.

פורסם

אני לא מבין למה אתה נמשך לכיוון של טרייד אין / תיווך.

ל206 יש שוק טוב מאד, ואחת שהגיעה למגרש רכב - כנראה שיש סיבה לך.

(כמובן שיש מקרים יוצאי דופן)

עם אדם פרטי אתה יכול לראות את הקבלות של הטיפולים, ולוודא שאכן הוחלף נוזל הקירור כל שנתיים.

אם הוא לא שמר על הקבלות, ניתן לקפוץ איתו למוסך מורשה ולראות במחשב מה נעשה לאוטו.

יובל.

פורסם

טרייד אין ותיווך הוא אינו הכיוון הכללי שלי, אלא כאמור - השוק הפרטי.

אני רשמתי שאלות לגבי הטרייד אין מכיוון שישנה מכונית מסויימת שעליה אני מנסה לברר (אשכול שפתחתי וכבר יצא לך להגיב בו), ורציתי לוודא שכל הפרטים בידי.

בכל מקרה,

אני מקבל את עצותיך בשמחה,

והמידע שאתה מוסר לי הוא מאוד שימושי עבורי.

תודה רבה,

עומר.

• תוכן חדש...