Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3558 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

קודם כל אני אציין שביום שישי ביצעתי תיקון של החלפת מדחס למזגן והחלפת איזשהי צינורית שקשורה גם למזגן (לא ממש יודע מה התפקיד שלה).

נסעתי לצפון בסוף השבוע והכל היה חלק - כולל המזגן שחזר לעבוד כמו שצריך אחרי החלפת המדחס.

בדרך חזרה לאחר עצירה התחלתי נסיעה וכשיצאתי לכביש המהיר פתאום הייתה איזה השתנקות של המנוע עד שהרכב כמעט נכבה תוך כדי נסיעה ונורית המנוע נדלקה.

עצרתי כדי לפתוח מכסה מנוע ולהסתכל מה קורה - לא זיהיתי שום בעיה רצינית (היה חסר מעט שמן - הוספתי, לא מרגיש לי כאילו זו הייתה הבעיה).

בגלל שהייתי עם תינוקת ברכב ולחכות לגרר כמה שעות לא הייתה האופציה הכי טובה החלטתי להתקדם לאט ובזהירות עם הרכב.

תוך כדי הנסיעה הרכב לא עבד כל כך יפה אבל הצלחתי לנסוע איתו - בעיקר הייתה בעייה לאחר עצירות שלקח לו כמה שניות עד שהצליח להגיע למהירות נורמאלית - הטורים לא התרוממו כל כך מהר.

הרכב דיי ישן, אני מתכנן לקנות בכל מקרה רכב חדש בקרוב (תכננתי להשאיר את הרכב הזה כרכב שני) אז בגדול אני לא רוצה להשקיע עכשיו אלפי שקלים בתיקון על הרכב הזה - השאלה היא מה יכולה להיות הבעיה לפי התיאור למעלה ומה כדאי לי לעשות.

אני משער שזו יכולה להיות בעיה של קומפרסיה איפשהו (אפילו באגזוז?), בעייה חשמלית (פלאגים? חוטים?) או בעיה בממיר בין המנוע לתיבת ההילוכים?

אני פשוט לא יודע מה הכי נכון לעשות כרגע ולאיזה מוסך כדאי לי לקחת אותו (מעדיף להימנע ממוסך מורשה מבחינת עלויות)

אם מכירים מוסך מתאים באיזור כפר סבא אני אשמח לקבל המלצה.

תודה מראש!

פורסם

לא בכפ0ר סבא,אבל לא ממש רחוק ממך בפ"ת, מומלץ בפורום, המוסך הירוק.

http://www.carsforum.co.il/cars/%D7%9E%D7%93%D7%A8%D7%99%D7%9A-%D7%A2%D7%A1%D7%A7%D7%99%D7%9D/1122/%D7%94%D7%9E%D7%95%D7%A1%D7%9A-%D7%94%D7%99%D7%A8%D7%95%D7%A7

הבעיה במערכת ההצתה/הדלק כנראה ולא משהו שעלול לעלות אלפים.(סליל/חוטי הצתה או חיישן כלשהו ששבק חיים)

במוסך יחברו את הרכב לסורק תקלות של פורד,יחלצו קרוד תקלה ומשם ידעו כיצד להתקדם.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

אז נפגשתי עם אסף התותח מהפורום, חיברנו את המחשב לבדיקה והוא הצביע על בעיה בסליל.

אז החלפנו קודם כל פלאגים כי הם היו דיי גמורים ואחר כך החלפנו גם את הסליל (חלופי) והאוטו ממשיך להשתנק, הנורית צ׳ק אנג׳יין ממשיכה להתריע על בעיה בסליל (יכול להיות שהסליל החלופי לא עושה את העבודה כמו שצריך?)

החוטי הצתה במצב טוב בוודאות, החיווט לסליל נראה תקין למרות שלא בדקנו עם רב מודד.

אז ככה זה נראה לפני החלפת הסליל:

IMG-20161009-WA0002.jpg

וככה זה נראה אחרי:

IMG-20161009-WA0001.jpg

כמו שמארתי - הבעיה עדיין קיימת, המנוע ממשיך להשתנק. אשמח לשמוע מה אתם חושבים שעוד אפשר לעשות.

תודה!

פורסם

לפי מצב ה"לפני" ניתנה הודעת שגיאה על שני סלילי ההצתה ו/או החיווט אליהם.

אם החלפתם רק סליל אחד אולי זה לא מספיק.

צריך לבדוק את החיווט לסלילים ואם תקין,להחליף את שני הסלילים למקוריים בלבד (או תחליפי OEM ולא דרעק סיני) ומצתים מקוריים בלבד.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

מדובר בגוש קויל אחד, COIL PACK שמשותף לארבעת חוטי ההצתה. כנראה שהוא מחולק ל-2 סלילים פנימיים.

על הקויל הישן זיהינו סדק בגוף.

מתן קנה חליפי של INTERMOTOR.

מצתים מקוריים.

נמשיך את בדיקות החיווט בערב, לצערי לא יכלתי להמשיך ולהעמיק.

Stay Dirty

פורסם

אסף התותח עבר שוב על מערכת החשמל ברכב, לא הצלחנו לזהות עוד בעיות חוץ מאותה הבעיה בסליל, ככל הנראה בוכנות 1+4 פשוט לא עובדות מאיזשהי סיבה.

יש סיכוי שהסליל החלופי פשוט לא מספיק איכותי ולא עושה את העבודה.

כנראה שאצטרך לחפש בפירוקיה סליל מקורי בתקווה שזה יפתור את הבעיה.

אם בכל זאת יש לכם איזה רעיון נוסף - אשמח אם תשתפו!

פורסם

אז החלפתי לסליל מקורי ואז לאחד אחר. בדיוק אותה בעיה, צילינדר 1 ו-4 כנראה לא עובדים ולען המנוע לא עובד עגול.

הבעיה היא שעכשיו החזרתי לחלופי שקניתי בהתחלה ועבד עם אותה הבעיה ועכשיו המנוע לא נדלק בכלל, יש לי עוד סליל שקיבלתי רגע לפני החג ולא הספקתי להרכיב - אני אנסה אותו מחר כשאחזור מהעבודה ונראה איך הוא יגיב...

בעיה מאתגרת...

פורסם

אחרי יום ארוך ו-3 מוסכים שונים:

הייתי במוסך אחד שאמר שהבעיה היא סטיילינג - בעיה שאני פוסל על הסף כי אין בכלל ניצוץ בפלאג 4+1 - חוץ מזה המחשב ממשיך להצביע על בעיה בכויל.

במוסך אחר עבדו על האוטו קרוב לשנתיים, החליפו עוד פעם כויל לחלופי (למרות שאמרתי להם שאין סיכוי ושניסינו כבר 5 כוילים שונים גם חלופי וגם מפירוק).

במוסך השלישי אמרו שהבעיה כנראה בכלל במחשב מנוע ושצריך להחליף (הבנתי שזה אומר גם להחליף את הסוויצ' ואת הלוח שעונים). ממה שהבנתי זה אמור לעלות בסביבות ה-1200 שח כולל העבודה.

אני אשמח לדעת מהניסיון שלכם:

1. האם הגיוני שהבעיה היא אכן במחשב מנוע

2. האם המחיר נשמע סביר

כשבדקתי עם אסף את המערכת חשמל ראינו שכן מגיע חשמל לסליל גם מהחוט שנותן פלוס קבוע לכויל וגם בשני החוטים שנותנים את הפולסים לפלאגים. אני מציין גם שהחוטים נבדקו ולא הם המקור לבעיה.

אשמח לשמוע מה דעתכם...

תודה!

פורסם

מעדכן פה את סוף הסיפור רק למקרה שמישהו איי פעם ייתקל בבעיה דומה:

אז הוחלף מחשב רכב וחיישן קראנק ועכשיו הרכב עובד כמו שצריך - סוף לסיפור!

שוב תודה רבה ל-אסף מכנופיית הטיפולים השוטפים על כל העזרה בהתחלת הדרך.

• תוכן חדש...