Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

תרגום כתבה מ-CAR: הג'יפ החדש של אודי, ה-Q5

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7824 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

רכב השטח מבית אודי , מכוון ישירות ל-X3

ה-Q5 מקבלת מראה חד ובסיס מה-A4 קוואטרו החדש בשביל יכולות כביש ספורטיביות.

אודי תתחיל להתחרות בב.מ.וו X3 עם הג'יפ הסודי לקראת סוף שנת 2007.

ה-Q5 הספורטיבי, אשר צפוי להיחשף בדטרויט, יתומחר החל מ-23,000 פאונד. כפי שהתמונות מראות, המכונית בעלת חמשת המושבים נראית יותר כמו מכונית ספורט מאשר ג'יפ, מאפיינים כגון הקשתות המורחבות מעל הגלגלים והחלונות הצרים.

השמשות הקדמיות והאחוריות בנוסף לחישוקים הענקיים, מוסיפים למראה הכולל.

הג'יפ הנ"ל של אודי הוא פועל של תכנון וזמן רב. הוא תוכנן במקביל למאראקש (ג'יפ כבישטח) של פולסוואגן. אך למרות התוכניות המשותפות, אודי נטשה את פולסוואגן באמצע שנת 2004 בגלל שהשלדה של הג'יפ של אודי לא יכולה להכיל מנוע V8 בתוכה והפלטפורמה הנוכחית לא תמכה במתלי אוויר. במקום זאת, ה-Q5 תוכננה על בסיס פלטופרמת ה-A4 החדשה, בסיס שיתמוך לא רק בגרסאות סאלון וסטיישן אלא גם ב-A5 קופה וקבריולט המתוכננת גם היא. מערכת ההנעה הכפולה הוחלפה מה-4motion של פולסוואגן ל-QUATTRO של אודי, וה-VR6 ומנוע הדיזל בעל ארבעת הצילנדרים ננטשו בשביל מנוע V6 FSI (בנזין) ומנוע דיזל- V6 TDI.

המנוע מוחבא היטב מאחור (בקדמת המכונית) בשביל להתאים לתקנות הבטיחות בנוגע להולכי רגל ועל מנת לתרום לחלוקת המשקל הכוללת. חווית הנהיגה גם היא תהיה "משופרת" מבעבר כאשר יותקנו מתלים אחוריים חדשים, ומפצל מומנט 40:60 בין חלקי הרכב.

גם בתחום ההיגוי יש חידוש, אשר יהיה חד, יגיב מהר, וישפר את ההרגשה ואת ה"פידבק" מהרכב.

"הרכב מגיב בתדירות יותר גבוהה, ועובד בצורה טובה גם עם הנעה קדמית וגם עם הנעה כפולה. אנחנו ננהיג זאת במגוון הדגמים", אומר גורם בחברה.

במטרה לחסוך במשקל, ה-Q5 מוותרת על רכיבים שונים, גם בתחום נעילת הדיפרנציאל. לעומת זאת, תוכנת שליטה בשטח ובחירה במערכות האחיזה השונות יסייעו לרכב לעבור בקטעים הבוציים. מתלים רגילים יהיו בסטנדרט, אך הקונים יוכלו לבחור במתלי אוויר שירימו את הרכב בשביל מקסימום עבירות בשטח.

ה-Q5 יכיל חמישה מושבים, כשאת המושבים האחוריים ניתן ליהיה לכוון כמו את אלו שבקדימה.

אודי מצפה למכור כ-70,000 Q5 בשנה, כאשר מגוון המנועים יכיל 3 מנועי דיזל ו-3 מנועי בנזין. מגוון תיבות ההילוכים כולל תיבה ידנית בעלת 6 הילוכים ותיבת DSG בעלת קלאץ' כפול.

מנועי הדיזל מיועדים לאירופה. כאמור, 3 גרסאות דיזל יהיו אפשריות-

* מנוע 2.0 TDI , בעל 170 כוחות סוס, ו-258lb ft

* מנוע 2.7 V6, בעל 190 כוחות סוס, ו- 280lb ft

* מנוע 3.0 V6, בעל 225 כוחות סוס, ו- 331lb ft

שלושת גרסאות הבנזין שבהן ה-Q5 יהיה מוצע-

* מנוע 1.8T FSI, בעל 150 כוחות סוס ו-184lb ft

* מנוע 2.0T FSI, בעל 200 כוחות סוס ו-207lb ft

* מנוע 3.2 V6 FSI, בעל 255 כוחות סוס ו-355lb ft

ואיזה מנוע היה אמור לעמוד בראש היצע המנועים, אותו מנוע אשר פרם את הקשר והתיאום בין פולסוואגן ואודי, בין ה-Q5 למאראקש?... מנוע 4.2 ליטר, V8, בעל הזרקה ישירה FSI, 360 כוחות סוס ו-331lb ft.

גם במקרה הזה, מדובר לדעתי ברכב מדהים, הרבה יותר יפה וחינני מה-X3, מהטוארג הגדול יותר ומהרבה רכבי 4X4 אחרים.

60573.jpg

60572.jpg

מקווה שנהניתם.

אדם.

פורסם

עכשיו הקדימה והאחורה של כל האאודי החדשות שנחשפות מזכירות מאוד את הלה מנס

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם

משהו פה לא מסתדר לי,

לפי מה שאני יודע, למנוע V6 3.2 ליטר יש 236 ליברות/רגל של מומנט, איך הוא צמח פתאום ב30%?

אתה חצי צודק. בדקתי עוד פעם עכשיו את הכתבה. באמת טעיתי, אבל לא הנתונים שלך הם הנכונים.

למנוע 3.2 V6 יש 255 כוחות סוס, ו- 331lb ft, ולא 355 כפי שציינתי.

סליחה על הטעות.

אדם.

פורסם

מצטער שאני קצת פוץ

לא הגיוני בעליל, מדובר על אותו המנוע שמגיע היום בA3 3.2

אתה מוזמן לבדוק את הנתונים בעצמך - http://www.audi.co.uk/newcars/specs.jsp?section=/models/a3/a3&modcode=8P1B1L++10

אולי אתה מתכוון ל 331 nm? זה כבר יותר הגיוני.

המומנט שאתה מדבר עליו גדול יותר מזה המושג מ3L TDI, אני בטוח שאם אודי היו מצליחים לייצר מנוע בנזין עם מומנט של דיזל היינו שומעים על זה איפשהו...

פורסם
למנוע 3.2 V6 יש 255 כוחות סוס, ו- 331lb ft, ולא 355 כפי שציינתי.

:angel:

אדם.

אדם,

מנוע הV6 3.2 הוא אותו המנוע שמגיע היום עם הA3 החדשה, הוא מייצר "רק" 32.6 קג"מ (236lb/ft)

331lb/ft יוצא כ44 קג"מ, אם המנוע היה מפתח "ככה סתם" עוד 12 קג"מ אזי ההספק היה עולה.

מישהו פה טועה, או אתה - או אפילו הכתב.

פורסם

אדם,

מנוע הV6 3.2 הוא אותו המנוע שמגיע היום עם הA3 החדשה, הוא מייצר "רק" 32.6 קג"מ (236lb/ft)

331lb/ft יוצא כ44 קג"מ, אם המנוע היה מפתח "ככה סתם" עוד 12 קג"מ אזי ההספק היה עולה.

מישהו פה טועה, או אתה - או אפילו הכתב.

אם כך, אז יש לנו פה טעות מביכה מאד של הכתב ??? בכל זאת מדובר במגזין CAR. עכשיו הנה הציטוט:

The petrol engines comprise 1.8T FST (150bhp/184lb ft), 2.0T FSI (200bhp/207lb ft

and 3.2 V6 FSI (255bhp/331lb ft

עכשיו לפי זה אנחנו רואים שאני לא טעיתי, אבל מוזר לחשוב שהכתב טעה.

עכשיו, מה שאתה אומר אכן הגיוני. אבל אם אני לא טועה (או תקן אותי) המנוע 3.2 V6 שמגיע עם ה-A3 הוא לא בעל הזרקה ישירה FSI נכון? ואילו המנוע של ה-Q5 הוא במפורש בעל הזרקה ישירה. (עכשיו אם טעיתי ביסוד אז כל הטיעון לא נכון). אם כך הגיוני שהמנוע של ה-Q5 יוציא יותר קג"מ.

פורסם

בA3 לדעתי המנוע הוא לא FSI, למרות שראיתי שקראו לו 3.2FSI בכל מקרה מקומות, באתר של אודי אנגליה אין אזכור להיותו FSI, בכל מקרה - הנה קישור לA6 3.2FSI (שם מצויין בפירוש שהמנוע הוא FSI) שים לב לנתונים

http://www.audi.co.uk/newcars/specs.jsp?section=/models/a6/saloon&modcode=4F20NC++10

• תוכן חדש...