Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3645 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום,

ברשותי רכב חדש, פאסאט 4 חודשים על הכביש עם 9000 ק"מ.

כחלק משמירה על מכלולי הרכ וכתחזוקה מונעת + הרגשת רעש צמיגים קל אך לא אופייני החלטתי לבדוק את "נתוני כיוון פרונט".

הבדיקה הראתה שיש מס' סטיות, קלות ככל הנראה.

הדבר לא מורגש בנסיעה, אין משיכות, ההגה ממורכז והנסיעה רגילה.

1. האם במצב הזה כדאי לבצע כיוון פרונט ולהחזיר את הערכים לפי נתוני היצרן? או שאם אין בעיה לא נוגעים ושבעצם כל רכב כחלק מהבלאי הטבעי נגרמת סטיה בחלק מהפרטמרים?

2. רעש צמיגים לסירוגין ולא אופייני - (קשה לתאר אותו) במיוחד בכבישים ישנים ולבנים מושפע מנתוני כיוון הפרונט - זווית גלגול כלשהי גורמת לרעש ?

אשמח לכל תגובה בעניין. קצת מפחד לבצע כיוון פרונט והמצב יהיה יותר גרוע לאור הרמה בארץ בנושא (אם כי חשבתי לבצע זאת במוסך מורשה יבואן)

תודה מראש

עריכה אחרונה על ידי Ameer.86
פורסם

1. זוויות גלגלים הן ממש לא מדע מדויק, וסטיות קטנות - בעיקר בערכי השפיעה - הן מקובלות. כך שזה תלוי...

2. אפשרי שקיימת השפעה (קטנה) אך מהתיאור שלך נשמע שזו תופעה טבעית שתלויה במידת האטימות של המשטח.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם (נערך)

לדעתי הרעש לא היה קודם, אחרת הייתי מבחין בו.

האם סטיות כלשהן בזווית גלגול יכולות להעצים רעש צמיגים?

הרכב שקט מאד, קל להבחין בכל פיפס/רעש לא אופייני

עריכה אחרונה על ידי Ameer.86
פורסם

גם רכב בין ארבעה חודשים אפשר ויצא מכיוון.

עלייה על מדרכות, כניסה לבורות בנסיעה, ויש אפשרות ליציאה מכיוון.

במידה ויש סטייה, אני הייתי מכוון לרמת הכיוון הנדרשת לרכב.

כך בהשקעה של 200 ש"ח - הייתי בטוח כי אין לי בעיה, והכיוון בטיחותי.

ובמידה והרעש נמשך, בודק אפשרויות אחרות.

אייל.

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

אין לי את הטופס, המכון עשה לי את הבדיקה בחינם, כשביקשתי דף (כדי להראות למוסך מורשה יבואן ואולי לממש אחריות) נאמר לי שבשביל ההדפסה ובלה בלה בלה הם דורשים עלות בדיקה, וללא הטופס הבדיקה בחינם. עשיתי בחינם כמובן.

כמובן ששאלתי אותו לגבי משמעות הסטיות, ואיך זה מתבטא והוא ענה שההשלכות זה שחיקה לא אחידה בעיקר בדופן הפנימי ופגיעה באיכות השיוט או משהו כזה.

למעשה,אין לי בעיה להשקיע אפילו 400 ש"ח כדי לבצע כיוון פרונט במוסך מורשה יבואן, העניין שאני לא בטוח לגבי איכות העבודה וחושש שזה יהיה פתח לצרות

פורסם

אני חושב שזה פתח לצרות.

אל תיגע. כיוון פרונט אם תעשה במכון . תילך אחרי נסיעה קצרה ותעלה שוב תקבל ערכים מעט שונים.

אם אין לך משיכה או רעידות, אל תיכנס לזה בכלל. ומורשה לא מורשה... בסופו של יום הציוד אותו ציוד ומי שעובד לך על הרכב הוא xxxx .אז עצתי לך רד מזה ומהר.

כולם לומדים,יש כאלה בדרך הקשה ויש כאלה בדרך הקלה, בסוף כולם מגיעים לאותה המסקנה.

פורסם

סובארו^

גם אני חושש שזה יהיה פתח לצרות, בגלל זה מתלבט מאד באם לגעת.

מצד שני, לנסוע עם רכב שלא מכוון לפי הוראות יצרן, בייחוד שזה רכב חדש גם כן קצת מרתיע.

פורסם

לא רואה כיצד יכולות להתפתח בעיות מכיוון הגלגלים.

השאלה היא רק האם יש סיבה לטרוח...

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

למעשה,אין לי בעיה להשקיע אפילו 400 ש"ח כדי לבצע כיוון פרונט במוסך מורשה יבואן, העניין שאני לא בטוח לגבי איכות העבודה וחושש שזה יהיה פתח לצרות

לא מכיר מורשים שעושים כיוון פרונט אצלם. בדר"כ הם מוציאים את העבודה למכון פרונט שהם עובדים איתו וגובים לך עוד עמלה על מחיר כיוון הפרונט.

פורסם

רכב 4 חודשים על הכביש אתה הולך לעשות כיוון פרונט כחלק מ "שמירה על מכללי הרכב"..?!

מה הקשר בין רעש של צמיגים לכיוון פרונט ?

יותר מזה אני מבטיח לך שאם תפרק 4 גלגלים ותשים אותם על מכשיר לאיזון גלגלים, אני מבטיח לך שהמכשיר יראה שהם לא יהיו מאוזנים. וזה למה..

בקיצור חבל על הויכוח תיגש לצמפיון יש שם כיוון פרונט וזה גם מורשה כמו שאתה מחפש.

כולם לומדים,יש כאלה בדרך הקשה ויש כאלה בדרך הקלה, בסוף כולם מגיעים לאותה המסקנה.

פורסם

השרשור נפתח להתייעצות,

אז לידיעתך, גם רכב בן שבוע יכול לצאת מאיזון גלילים ו/או כיוון פרונט.

הרכב נסע 9 אק"מ בתקופה הזו של 4 החודשים וזה יחסית לא מעט, בייחוד עם רמת הכבישים הירודה בארץ.

הכל התחיל כשפתאום הופיע רעש לא רציף ולא אופייני מהצמיגים, האיזון בצמיגים נבדק ולא יצא תקין - בוצע איזון. עוצמת הרעש פחתה אך נשארה.

באותו מקום שבוצע איזון פרונט הומלץ לי לבצע בדיקת כיוון פרונט בחינם, וגם היא יצאה לא תקינה ועם סטיות.

להבנתי, רעש הצמיגים אכן מושפע מאיזון הגלגלים (גלגל לא מאוזן שיסע בשמיניות ירעיש יותר).

וגם, זווית גלגול "לא תקינה" תגרור רעש.

האם זה המקרה שלי? אני לא בטוח ובגלל זה מתייעץ אם כי הנטיה לבצע את הכיוון בכל מקרה רק רציתי לשמוע דעות בעניין בגלל שהרכב חדש יחסית

פורסם

איזון גלגלים בוצע ברור. תשים את הגלגלים שלך על מכונה שוב ותראה שהם שוב לא מאוזנים... אתה חושב שהם לא יצאו מאוזנים מהחברה, או שאיבדו מהאיזון תוך 9 אלף ק"מ, שתבין זה סוג של תחום אפור ...

תעשה איזון תעשה כיוון תעבור אחרי יום יצאו לך ערכים שונים. על מה אתה מדבר רכבים אצלנו עושים 40-50 אלף בשנה כיוון פרונט אחד בחיים לא עשינו.

אולי גם תעשה טיפול 10 אלף כחלק משמירה על מכלולים או אולי גם טיימינג על הדרך אם כבר אז כבר

• תוכן חדש...