Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3421 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מזחק! עבודת תחקיר רצינית ומקיפה!

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם
אז אם לסכם, התיקון שלך זה למעשה לכופף הצידה את המברשות של הפוטנציומטר מצב מצערת?

אכן כך.

כמובן שהאידיאל הוא החלפת בית המצערת כולו. אבל במחיר ההזוי הנדרש בארץ זה פתרון זמני טוב עד לייבוא בית מצערת מחו"ל.

FIAT Punto SX75 1998 > Punto EVO active 2010 > Bravo sensation 2011

פורסם

ואו, כל כל מצטער שלא עקבתי.

אבל אכן הבעייה הייתה במצערת, אחרי 2 בתי מצערת מפירוק שהיו פגומות (1000 ש"ח לפח),

הזמנתי מEbay בית מצערת ב350 כולל משלוח והבעיה נעלמה.

ממש מצטער, רק עכשיו שמתי לב שאני לא Logged in...

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

הקפצה.

בתקופה האחרונה חבר שלי עם בראבו 1.4 טורבו רובוטית מספר שבעיות החשמל שלו החמירו. הוא תיאר מקרים שהרדיו נכבה, נדלקות שלל נורות, התראת check transmission ותחושה משונה מהגז, בעיקר בעת מעבר הילוכים או הבהוב עם אור גבוה.

מאחר והתקלה נשמעת קרובה למדי לזו שתיאר מתן והפרוצדורה הזו לא עולה כסף, נפגשנו היום עם אסף מהכנופייה לניקוי בית המצערת וסידור המברשות על המוליכים. לצערי שכחנו לתעד את תהליך הפירוק מהרכב אבל יש תיעוד של הניקוי וסידור המברשות מחדש על גבי המוליכים.

בקצרה מה עשינו לטובת מי שמעוניין לעשות את זה בעתיד:

1. ניתקנו את צנרת היניקה מבית המצערת. הבאנדים המקוריים די מחורבנים, חד פעמיים ולא ממש שמחו לחזור למקום לאחר הפירוק. כדאי להכין מראש באנדים חדשים ונורמליים, כאלה שנסגרים עם הברגה. שמעתם פיאט?

2. שחררנו ארבעה ברגים שמחזיקים את בית המצערת, 3 מהם היו ברגי 10 מ"מ ו- 1 היה טורקס 30. למה? לאיטלקים הפתרון.

3. לפני ההוצאה מהרכב ניקנו את הפרפר עם ספריי קרבורטורים כאשר המצערת עדיין מחוברת לתקע שלה. הנהג שיחק עם הגז (סוויצ' על ON, רכב לא מונע) ואני ריססתי ספריי קרבורטורים וניגבתי את הלכלוך מהפרפר והדפנות.

4. ניתקנו את הקונקטור והמצערת יצאה החוצה.

כשהמצערת בחוץ:

5. פתיחת קליפסים היקפיים. מכניסים מברג קטן מהצד שמשחרר אותם די בקלות, יש 6 כאלה.

6. כשהמצערת פתוחה צריך להיזהר לא לאבד את האטם ההיקפי ואת גלגל השיניים האמצעי.

7. ניקוי המסלולים עם ספריי מגעים ואת הפיח השחור שהצטבר על המברשות.

8. בדיקה לאן ואיך לפרוס את המברשות. במקרה שלנו עוד נשאר מספיק "בשר" על מסלולים 1 ו- 3 ולכן הסטנו את השערות לכיוון שעוד לא נשחק. מסלולים 2 ו- 4 היו צרים יותר ולכן פרסנו את השערות על כל רוחב המסלול.

9. סגירה והרכבה בסדר הפוך.

תמונות:

המצערת מחוץ לרכב ולאחר ניקוי הפרפר והדפנות:

IMG-20170204-WA0017.jpg

IMG-20170204-WA0018.jpg

פתיחת ששת הקליפסים ההיקפיים:

IMG-20170204-WA0019.jpg

המצערת פתוחה:

IMG-20170204-WA0020.jpg

IMG-20170204-WA0023.jpg

תקריב של המברשות. ניתן לראות כי על קצוות המברשות הצטבר פיח שחור שמקורו בשחיקת המסלולים ולא מין הנמנע שהפיח הזה משגע את דיוק קריאת המחשב:

IMG-20170204-WA0022.jpg

ספריי המגעים הסיר את הפיח מקצוות המברשות וגם המסלולים זכו לשטיפה. המברשות נפרסו מחדש בהתאם לשחיקה, מברשות 1 ו-3 הוסטו לכיוון חצי המסלול שלא נשחק, 2 ו- 4 פוזרו לכל רוחב המסלול.

IMG_20170204_145039.jpg

סה"כ התהליך לקח שעה ומשהו, בעיקר בגלל גישה מחורבנת ומאבק בבאנדים המקוריים. אדווח בהמשך מה עלה בגורל הבעייה.

• אהבתי 1

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם (נערך)

שמח שהפוסט שלי כבר עוזר למישהו. מקווה שתסיימו במה שעשיתם בלבד.

1. ניתקנו את צנרת היניקה מבית המצערת. הבאנדים המקוריים די מחורבנים, חד פעמיים ולא ממש שמחו לחזור למקום לאחר הפירוק. כדאי להכין מראש באנדים חדשים ונורמליים, כאלה שנסגרים עם הברגה. שמעתם פיאט?

2. שחררנו ארבעה ברגים שמחזיקים את בית המצערת, 3 מהם היו ברגי 10 מ"מ ו- 1 היה טורקס 30. למה? לאיטלקים הפתרון.

3. לפני ההוצאה מהרכב ניקנו את הפרפר עם ספריי קרבורטורים כאשר המצערת עדיין מחוברת לתקע שלה. הנהג שיחק עם הגז (סוויצ' על ON, רכב לא מונע) ואני ריססתי ספריי קרבורטורים וניגבתי את הלכלוך מהפרפר והדפנות.

1. אני זוכר שניתקתי רק צד אחד של הצינור, את זה שמחובר למצערת. ושם יש בנד מקורי מהסוג הרגיל עם ראש 7 מ"מ. את הצד השני לא חייב לנתק.

2. אני זוכר שיש ארבעה ברגים, שניים מהם עם תבריג לשני הכיוונים, כד שצד אחד יסגור משהו והצד השני יחזיק עליו איזה ברקט עם עוד אום. יש את השטות הזאת בעוד כמה מקומות ברכב. ומומלץ לגשת אליהם עם בוקסה עמוקה כדי לא לשחק יותר מידי עם מפתח פתוח\סגור

שני הברגים העליונים למיטב זכרוני היו רגילים וזהים. אולי באוטו של חבר שלך בדיוק נגמרו להם הברגים במפעל.

אבל בהחלט סיקרנת אותי. דבר ראשון שאני עושה כשאחזור לארץ זה לבדוק איזה ברגים יש לי במצערת.

3. בגלל שמתכוונים לפתוח את המצערת בחוץ, אפשר להוציא את הגלגל שיניים האמצעי ולשחק ידנית עם הפרפר כמה שרוצים.

אבל בגלל התיאור הזה אני נוטה להאמין שהבעיה היא לא במצערת. כי אם זו הייתה אותה בעיה כמו אצלי, היית אמור לפחד לדחוף שם את האצבעות שלך, כי הפרפר היה משתולל (הגרף שבהודעה 38 )

עריכה אחרונה על ידי matansab

FIAT Punto SX75 1998 > Punto EVO active 2010 > Bravo sensation 2011

• 4 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

עברו שלושה וחצי שבועות והבעייה חזרה :bad-word:

• תוכן חדש...