Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7838 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
טוב לדעת שהמיסים שאני משלם הולכים למקום טוב.

:evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

אם זה עושה לך טוב, אז גם לשם...

ןמתי יקומו אזרחים יותחילו להתנגד לתופעה? כמו למשל בבריטניה?

גילי

מחפש בלוק מנוע V8 לתרומה וגם מחסן למכוניות שלי

האם זה נכון שחמישה מכל ארבעה אנשים מתקשים במתמטיקה ?

הציבור מטומטם, ולכן הציבור משלם...

פורסם
מדובר בוודאות על מצלמות , או שמא דחלילובה?

לא היתי שם אבל מדיווחים לפחות חלקן מצלמות,יש כבר פעילות...

הראשונות הקבועות בעירוני,אבל למה שם לעזאזל

מעניין איך כל אחד אומר שמותר שם מהירות אחרת...

פורסם

אתה מתכוון לזה?:http://www.bbc.co.uk/insideout/westmidlands/series4/speed_cameras.shtml

תראה, אנחנו כפורום לעולם ננקוט בגישה ממלכתית ולא נעודד ונדליזם והשחתה של רכוש ציבורי.

אני אישית לא אוכל לעודד אנשים להרוס ציוד כה יקר, שניתן להשביתו מאוד בקלות - לדוגמא, באמצעות מיכל ספריי צבע מחובר למקל ארוך.

לא יעלה על הדעת שאני אפילו אשמח אם יקום מישהו ויבצע מעשה עבריינות נורא כמו זריקת בוץ או גללים על עדשות המצלמה או המכ"מ.

אני אף פעם לא אזהיר אנשים שמתייעדים לעשות מעשי ונדליזם ברכוש על כך שצריכים להיות זהירים כי שמעתי שיש במצלמות האלו חיישנים שמזהים זעזועים כך שאם מישהו מתכוון להוריד אחת כזו שיעשה את זה במכה ויברח. למה לי להזהיר עבריינים?

אבל מה, אם אי פעם חס וחלילה (חס ושלום טפו טפו טפו חמסה חמסה שום בצל עיניים) אני אאבד שליטה על הרכב והבחירה שלי תהיה בין להכנס בגדר הפרדה לבין להכנס במצלמת מהירות, להערכתי אעדיף לשמור על שלמות גדר ההפרדה, כי תקציב מע"צ יקר לליבי יותר מתקציב מתנ"א. ושוב אחזור ואדגיש ש-(טפו טפו טפו חמסה חמסה שום בצל עיניים נשיקה למזוזה חוט אדום על היד ח"י שקלים צדקה תציל ממוות נ נח נחמ נחמן מאומן זכות צדיקים תגן עלינו בשם אללה הרחמן והרחום האב הבן ורוח הקודש אודין שיווה בודהה אוזיריס זאוס וריצ'רד פיינמן) אני מקווה לא לאבד שליטה לעולם ולעמוד בפני האפשרות הזו.

פורסם
אתה מתכוון לזה?:http://www.bbc.co.uk/insideout/westmidlands/series4/speed_cameras.shtml

תראה, אנחנו כפורום לעולם ננקוט בגישה ממלכתית ולא נעודד ונדליזם והשחתה של רכוש ציבורי.

אני אישית לא אוכל לעודד אנשים להרוס ציוד כה יקר, שניתן להשביתו מאוד בקלות - לדוגמא, באמצעות מיכל ספריי צבע מחובר למקל ארוך.

לא יעלה על הדעת שאני אפילו אשמח אם יקום מישהו ויבצע מעשה עבריינות נורא כמו זריקת בוץ או גללים על עדשות המצלמה או המכ"מ.

אני אף פעם לא אזהיר אנשים שמתייעדים לעשות מעשי ונדליזם ברכוש על כך שצריכים להיות זהירים כי שמעתי שיש במצלמות האלו חיישנים שמזהים זעזועים כך שאם מישהו מתכוון להוריד אחת כזו שיעשה את זה במכה ויברח. למה לי להזהיר עבריינים?

טוב שלא עודדת:wink:

לגבי הצבע,היתה תקופה שבדרך לאשדוד כל המצלמות היו מרוססות אבל לפני שאתה עובר אותן אתה לא יכול לדעת וגם לא נראה לי שתיקח סיכון(הרבה מהן בכלל לא עובדות)

לגבי המכה,עם דיסק מחובר למצת,אחרי זה תגיע לתחנה הקרובה ותדרוש כופר...

אה והמחיר הוא בסביבות 300000 אבל 20000(רק ההפרש!)למי מזיז...כולה עוד כמה עמודי תאורה או קצת גדר בטחון...

פורסם

לכל המיללים כמו גילי פה, קחו 2 דקות בבקשה ותקראו:

גילי

כמה דברים על בריטניה:

בבריטניה הכניסו מערך צילום מהירות מפחיד. ראו כתבת ynet מתחילת 2003 : http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-2406854,00.html

ואז בבריטניה האזרחים התאגדו ויצרו איגוד נהגים. איגוד הנהגים לחץ תקופה ארוכה (שנה ותשעה חודשים) ולבסוף השיגו את זה : http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3001304,00.html (ותודה לרועי צוקרמן)

לעצלנים, אני אצטט את הקטע הרלוונטי (עם תוספות אדומות משלי) :

"... זאת מכיוון שבארץ, כמו במדינות שונות בחו"ל, לא הוכח כי אכיפת המהירות מתבצעת במקומות מועדים לפורענות דווקא, אלא בעיקר כאלה בהם קל מאד לאכוף (בגין, כביש החוף, איילון, הישן וכדו') ורמת הסיכון לתאונה נמוכה יחסית. כי המשטרה, בארץ כמו בבריטניה למשל, לא מצליחה להוכיח שקיים יחס ישר בין מאמצי (ועלויות) האכיפה, לסכנה הטמונה בביצוע העבירה. ביקורת נוקבת (נוקבת? יותר מהיללות שלנו כאן, לא עשינו דבר) בנושא זה הוטחה לא אחת לעבר משרד התחבורה הישראלי. ועדות חקירה פרלמנטריות, מבקרי מדינה, מומחים לנושא ומי בעצם לא, כולם טוענים כי השיטה מוטעית במקרה הטוב, צינית ואינטרסנטית במקרה הגרוע יותר. ותתפלאו (למה להתפלא?), כך גם בבריטניה. אכן, אותה מדינה שהדוגלים אצלנו באכיפת מהירות דרקונית כצעד ראשון במעלה לצמצום מספר תאונות דרכים ונפגעים, מרבים לצטט (עמותות כדוגמאת אור ירוק?). ובכן, לשר התחבורה שם, אליסטר דרלינג, קצת נמאס מהביקורת (כי היה איגוד נהגים שעשה ביקורת). במהלך שנראה כמדע בדיוני במציאות הישראלית (ואני טוען שיש סיכוי להפוך חלום למציאות.. I have a dream...), החליט דרלינג לפרסם ספר ובו קווים מנחים למיקום מכמונות אכיפת מהירות, ניידות ונייחות ...." (תקראו את 2 הכתבות, גם אם קראתם אותן בעבר)

עכשיו, כמה מילים על ישראל:

בישראל עומדים להתקין למעלה מפי 5 (!!!) מצלמות מהירות בכבישים הבאים : 2,65,70,90 בנוסף ל-4 ו-40 כיום (מעניין שלכביש מס' 1 אין תוכנית למצלמות קבועות.. יותר מידיי ח"כים נוסעים שם). זהו חלק מתוכנית שיינין אותה מנסה לאמץ עמותת אור ירוק כחלק מהתוכנית הרב שנתית עליה אנו חותמים (?).

אבל לחלק החשוב בתגובתי זו : כל היום אנחנו בוכים ומתמרמרים. תרבות מוטורית יש פה (ראו המפגש ביום שלישי האחרון, ניצנים של משהו שיכול להתפתח לדבר גדול). אם נמשיך לבכות ו/או לתהות "מתי אצלינו?" - נקבל בתמורה מצלמות בכביש 4 אתמול, בבגין היום, ובשאר הכבישים החד ודו סיפרתיים מחר.

שלא תטעו - אני בעד אכיפה, וגם בעד אכיפת מהירות היכן שצריך וכדאי. באיזורים עירוניים פרובלמטיים, ובבינעירוני היכן שהקטעים "אדומים" - ולטענת המשטרה עיקר מכריע של התאונות הקטלניות מתרחש דווקא בכבישים בינעירוניים תלת וארבע סיפרתיים ולא בכבישים ה"מהירים". כביש 6 הוכיח שלא המהירות הורגת אלא הצמיג הלא תקין הורג.

אז מה כן לעשות? כי כסף וזמן אין אף פעם. גם חתימות על עצומות כאלו ואחרות לא עוזרת. אז בואו נתחיל מהבעת כוונות להתאגד. לא יותר. על רקע המצלמות החדשות שהוצבו בבגין ועל רקע התוכנית הנוראית להציב מצלמה מתחת לכל עץ רענן - אני קורא לכם עכשיו (ועכשיו!) להביע נכונות להתאגד לאיגוד לא רישמי, שאין בו ראש או זנב, ללא עו"ד, ללא דמי חבר. בלי כלום. רק לטרוח פעם בכמה זמן להגיע באוטו למפגן ברור ותקיף - רק שינוי סידרי אכיפה יביא להקטנת התאונות בדרכים. עם קצת עזרה עיתונאית שתביא את הדברים לאוזניים הנכונות - נביא למהפך בגישה.

כן... בדיוק כמו בבריטניה...

היכן שבטוח, כדאי, וסביר לנהוג מהר - הזהר!

שם השוטר מחכה...

פורסם

:mm_yeah: נראה עכשיו מי מתלונן ואפכת לו להזיז משהו(או לפחות לנסות)

ישר כח על התגובה הארוכה והנכונה...

פורסם

צריך לשלב ידים, לשנס מותניים ולהגיע לרחבת הכנסת עם מאות מכוניות ולמחות.

שמוליק

המכוניות שלי : Lantis-F 98 -> מאזדה מיאטה 95

המכוניות של אשתי : יונדאי אקסט 95, מאזדה 3 2006, מיאטה NB 2003, סיטרואן C3 2017

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

החלום : RX8

פורסם

נכון לאתמול המצלמות , כנראה לצערי, עובדות , כל כך הופתעתי לראות אותה בצד שמאל שלא האטתי, טוב נו.

והיום קראתי בעיתון ידיעות שיש מצלמות פעילות מאתמול............גם גן עיתון .

עם מנוף אי אפשר לסרוג סוודר { C }

• תוכן חדש...