Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3813 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום לכולם,

הרכב לאחר תאונה, הנהג הפוגע לא מתחמק מאחריות וחברת הביטוח שלו צריכה לשפות אותי.

הרכב כאמור טוטל לוס, אם כי אני יכול למצוא שמאי ופחח שכן יאפשרו לתקן ולהחזירו לכביש. הפגיעה לא כוללת שלדה, קצה שלדה או פגיעה במכלולים, רק פחחות, טמבון, פנסים.

כדי לקבל החלטה במה לבחור, הייתי רוצה להעריך כמה באמת אקבל מחברת הביטוח עבור טוטל לוס.

1.אני יד 3, הרכב היה בליסינג ביד הראשונה (נהג יחיד) אך לא מופיע ברשיון כל אזכור לליסינג/השכרה/החכר. האם חברת הביטוח יכולה לדעת מי היד הראשונה אם לא מצויין כלום ברשיון (כנראה שלא היה נהוג לרשום ברשיון במילניום הקודם) ?

במידה וכן, אני צריך להוכיח כי היה צמוד לנהג יחיד ? חברת הליסינג תיתן לי אישור כזה לרכב שהם מכרו לפני כמעט 15 שנים ?

2. היתה לרכב תאונה קלה לפני יותר מ-10 שנים (ביד הראשונה או השנייה), רק פחחות, לא שלדה או קצה שלדה. אם הייתה ירידת ערך בזמנו, חברת הביטוח תנקה את הערך באחוזים מהמחירון הנוכחי ?

3. האם ישנם עוד דברים שבגינם חברת הביטוח יכולה להוריד ממחיר המחירון ?

אם יש בעיה מכנית או פחחות שלא קשורה לתאונה הנוכחית ?

סתם לדוגמא, אם הצמיגים בלויים, המצבר גמור, הגיר מחליק, הגג מתקלף, הריפוד קרוע, הדשבורד עם חורים.

(לא באמת, הרכב מטופל ובמצב מצויין מלבד קצת צבע מתקלף, בגלל זה אני מתקשה להיפרד ממנו, השאלה עקרונית - אם יש סעיפים נוספים שבגינם אפשר להוריד, כפי שכל קונה היה מחפש ריג'קטים בשביל המשא ומתן)

4. הרכב לא יהיה עם טסט בתוקף (כן היה כמובן בזמן התאונה, אבל אין אפשרות לעבור טסט במצבו כרגע)

האם תהיה לזה השפעה בעת מתן השיפוי ?

:oops: יצא לי ארוך יותר ממה שתיארתי, מקווה שזה לא מתיש ויהיו מי שיוכלו לתת לי תשובות.

תודה .

עריכה אחרונה על ידי tanga
פורסם

1. צא מנקודת הנחה שיורידו לך לפי לוי יצחק על ליסינג כללי, קשה לי להאמין שתצליח לקבל אישור לנהג יחיד וגם אם כן תצטרך להתעקש על כך.

2. אם תשיג את דוח השמאי תידע כמה יורידו לך, סתם כך קשה להעריך אבל תהיה בטוח שהם לא יפספסו את זה.

3. לדעתי לא, אולי מישהו יגיד אחרת.

4. לא

קח בחשבון ששיטת מצליח של הביטוחים תופסת גם כאן ויש סיכוי שיורידו לך משהו על "אשם תורם".

על הכול אפשר להילחם ולתבוע, רק תיקח את זה בחשבון.

פורסם

במקרה הזה, חברת הביטוח צריכה להיות ממש מוכשרת בשביל למצוא "אשם תורם" שלי. הרכב לפני עצר לפני מעבר חציה, אני עצרתי אחריו, זה שאחרי כבר לא עצר...

השאלה המרכזית - האם חברת הביטוח יכולה לדעת מי היד הראשונה אם לא מופיע ברשיון "לשעבר השכרה/החכר", ואם כן, האם היא יכולה להציג את הראיות האלה בבית משפט או שהיא יכולה לדעת את זה, אבל בדרך לא 100% כשרה.

פורסם

לחברות הביטוח יש מאגר מידע משותף משלהן (מחויבות עפ"י חוק). הן יודעות מי היו בעלים קודמים של הרכב (הרי הרכב היה מבוטח...).

אני לא בטוח, אך אני חושב כי בנוסף, יש להן גישה למאגרי מידע של משרד רישוי.

אם בתאונות קודמות הוגשו תביעות פיצויים עקב נזק לרכב - זה מידע שמופיע במאגר המידע של חברות הביטוח.

כל מקרה בו הוגשה חוו"ד שמאי לחברת הביטוח ובו סעיף ירידת ערך של הרכב -> זה יילקח בחשבון בעת חישוב הסכום שתקבל.

חברות הביטוח לא בודקות את הרכב בתור קונה (ומחפשות ריג'קטים) - הן מחשבות לפי נוסחאות מסוימות (קביעת ערך נקבעת לפי מחירון לוי יצחק)

חוסר טסט בזמן עתידי - אינו משפיע על פיצוי בגין תאונה בעבר.

פורסם

היא יכולה לדעת.

אם היא יכולה להציג ראיות או לא אני לא יודע, אבל קח בחשבון שבמשפט אם יהיה אתה זה שיצטרך להוכיח אחרת.

בכל אופן אם יוצגו ראיות כלשהן (מטעמך או מטעמה) המסקנה תהיה שהרכב היה בבעלות ליסינג, כך שאני לא רואה איך זה משנה.

פורסם

תודה לכולם על התשובות.

יש לי כעת את כל הנתונים בשביל לקבל החלטה (זה לא אומר שההחלטה תהיה קלה...)

אם חברת הביטוח היתה מורידה 10-15% כפי שצריך עפ"י המחירון, אז לא היתה לי בעיה. אך מאחר והם כנראה יורידו 30% או שאני אמציא להם אישור נהג יחיד על רכב שחברת הליסינג מכרה בראשית שנות ה-2000, זה יכול לשנות קצת את התמונה.

פורסם

על ליסינג מרובה נהגים מפחיתים 22%. מה כבר ההבדל בכסף בין 15% ל22%? משער שלא הרבה לרכב בן 15 שנה+.

באיזה רכב מדובר (דגם, שנה, ק"מ) ומה המחירון שלו ה"מלא" לפני ההפחתות?

mx-5, audi a4, alfa 159.

פורסם

לפי המחירון,ההפחתה על ליסינג נהג יחיד הינה 12% ושמעתי כבר על חברות ביטוח שניסו להוריד 30% בעת מתן השיפוי. אז נכון, ההבדל הוא פחות מ-2000 ש"ח, אבל יש לי מה לעשות עם הכסף הזה :-)

פורסם

עוד באותו עניין,

אם אמדן הנזק הינו עד 55% מהמחירון, אז האוטו אינו טוטל לוס ואפשר לתקנו ולהמשיך להשתמש בו.

השאלה, אם 55% מהמחיר המשוקלל אחרי הפחתת ליסינג או ממחיר המחירון המלא ?

פורסם

טוטל לוס אובן מוחלט מעל 60%

אובדן להלכה בין 45-50% ל 60%

נבדק מול ערך הרכב לפני ההפחתות או התוספות

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

• תוכן חדש...