Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מחשב דרך לא מדייק ב- hyundai i10 - שנת 2015

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3878 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

קניתי יונדאי I10 מהחברה והמחשב דרך לא מדייק

לדוגמא, נסעתי מהבית לעבודה הלוך חזור לקח 7 ק"מ.

במחשב דרך בכמה קמ נשאר לי עד לתדלוק הבא היה כתוב 364 (שיצאתי מהבית)

שהגעתי לעבודה זה הגיע ל332 (למרות שנסעתי רק 7 ק"מ, זה הוריד 32 ק"מ)

איך זה הגיוני?

פורסם

ההיגיון שלי אומר:

המחשב דרך מראה לך את כמות הקילומטרים שנשאר לך לפי ממוצע צריכת הדלק שלך.

מיכל של 40 ליטר זה נתון קבוע מראש וצריכת הדלק הממוצעת לדוגמא זה 1 ליטר ל-10 קילומר אז הוא יראה לך שיש לך 400 ק"מ נותרים.

ככל שהממוצע לליטר יעלה לדוגמא 1/20 אז הוא יראה לך שיש לך 800 קילומטר והפוך.

בכל מקרה למחשב דרך תמיד יש סטייה וזה לא מדוייק לכן הכי טובה זה בדיקה לפי תדלוק.

למקרה שלך כניראה שבאותה נסיעה נהגת בפקקים שהעלו את צריכת הדלק שלך ולכן מס' הקילומטרים ירד.

פורסם

המחשב מחשב את תחזית הקילומטרים במיכל (לא מצאתי ניסוח יות רמתאים) לפי כמות הדלק שנותרה ולפי אופי צריכת הדלק משך זמן מסויים לפני החישוב. לכן, לאחר נסיעה בין עירונית במישור עם צריכת דלק נמוכה תקבל תחזית יותר ארוכה מאשר לאחר נסיעה עירונית מרובת פקקים. לאורך זמן אפילו התחזית מיד אחר מילוי תשתה: הדוגמא שלי היא הרכב של אשתי - בתקיפה שהיה בידי בסוף מילוי התחזית היתה 450 ק"מף אחרי שנתיים אצל אשתי - שנוהגל יותר בין עירוני - התחזית היא 500 ק"מ.

יתרה מזאת - לפעמים אני בודק את התחזית תוך כדי נסיעה ומגלה שינויים גדולים אפילו במהלך נסיעה אחת, בהתאם לאופי הנהיגה בקילומטרים או עשרות הקילומטרים האחרונים.

הקו התחתון - היצרנים לא מספרים לך מה האלגוריתם המשמש אותם לחישוב יתרת הקילומטרים במיכל. זה משתנה מיצרן ליצרן, אולי אפילו מדגם לדגם אסור לך להתיחס למספר האורים ותומים - עקוב גם אחרי מחוג מד הדלק - ואל תתקרבמדי לקו האדום, תדלק קודם למען לא תתקע בחוסר דלק.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

עם הזמן והתדלוקים, במידה ותבצע את חישוב המשאבה, אתה כבר תדע לבד מה טווח הנסיעה שלך.

חוץ מזה, מסכים עם כל מה שנאמר לפני.

A good drive is measured with G's, not KMH

Always go sideways

• תוכן חדש...