Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4337 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב היום בעת הפעלת המחשב שמתי לב שיוצא טיפה עשן מהחלק האחורי של המחשב .

כמובן שמייד הוצאתי מהחשמל .

ראיתי שהעשן יצא מהשקע של הספק כוח( השקע שמחובר לספק כוח) .

פירקתי את השקע מהספק וראיתי שאחד הפינים שחור(שרוף) .

הגידים היו כולם מחוברים היטב , היה לי שקע ממחשב אחר .

ניסיתי בעזרת שקע אשר לקחתי ממחשב אחר להלחים עם בדיל אך ללא הצלחה .

חשפתי את הגידים בעזרת קאטר , אך כשנסיתי להלחים עם בדיל את הנחושת של הגידים לחלק האחורי של השקע לא הצלחתי למרות שהמלחם היה חם מאוד , היכן טעיתי ? .

למה השקע של הספק נהיה שחור ? .

האם החלפת השקע לחדש תפתור את הבעייה ? .

מה העלות המשוערת של החלפת שקע אצל טכנאי מחשבים ? .

תודה רבה מראש .

Sound Stream -Trantula 800.2

פורסם

אני לא הייתי עושה ניסויים,

יש ספקי כוח חדשים איכותים בסביבות 150-200₪,

כל עוד לא מדובר במחשב מפלצתי, הם יספיקו. תוכל לציין מה המפרט החומרתי של המחשב?

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

חבל על העבודה שלך. הזרם שעובר באופן נורמאלי בחיבור החשמל של ספק הכח הוא נמוך (כמה מאות וואט בשיא, פחות מ-100 בעבודה רצופה) ואיננו יכול לגרום לשריפת פין. סביר שהפין התחמם עקב קצר בספק - שגרם לזרם גבוה. החלפת השקע לא תפתור את הקצר.

:turn-l:
פורסם (נערך)

אני מחזק את ההמלצה של dorsht ו-yuvk, בדר"כ לא מתקנים ספקים, אלא אם כן מדובר בספק מאוד מיוחד, נדיר או יקר.

זאת ועוד, התקלה של הספק שלך היא כנראה לא השקע, הספק קיצר וזה שרף את השקע, לא הפוך.

אם אתה נמצא באיזור פ"ת אתה מוזמן אלי ואני אנסה לבדוק מה נסגר עם הספק ואם אפשר, אתקן לך אותו ללא תמורה.

אבל כמו שאמרתי, לא נהוג לתקן ספקי כוח אלא במקרי קיצון.

עריכה אחרונה על ידי saay222
פורסם

תודה על התשובות , מחפש ספק לקנייה המחשב סטנדרטי . איזו חברה מומלץ לקנות ואיזה דגם ?. אשמח לטיפים בהתקנה

Sound Stream -Trantula 800.2

פורסם

בעקרון כל עוד לא מדובר במשהו מטורף, יש ספקים טובים של CORSAIR, דגם VS350 שמספיק לרוב המחשבים שנמכרים היום, עולה משהו כמו 170₪ בKSP, יש לו 3 שנות אחריות. זה די והותר.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

אבל כמו שאמרתי, לא נהוג לתקן ספקי כוח אלא במקרי קיצון.

למה לא?

באחד המחשבים מותקן ספק כוח של חברת EZ Cool או משהו כזה משנת 2008. לפני שנתיים הוא חדל מלעבוד ובדיקה קצרה העלתה שמדובר בקבל שהחזיר את נשמתו לבורא. החלפתי אותו בחדש והוא עובד עד היום. אז למה לא לתקן?

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם (נערך)

קודם כל, להחליף קבלים זה נקרא לתקן ספק בדיוק כמו שלהחליף מנורות נקרא לתקן את מערכת התאורה.

מעבר לזה, מה שאתה יכול וכלכלי בשבלך לעשות לבד, תעשה, זה ברור מאליו, העניין הוא לפנות לבעל מקצוע לצורך תיקון, סביר שבעל מקצוע יקח על תיקון הספק יותר משוייו של ספק חדש ולכן זה לא נהוג.

אם אני בתור בעל מקצוע במעבדה צריך לתקן ספק כוח, אני צריך להביא בחשבון את עלות החלקים, חשמל, מכונות, שעת עבודה שלי או של עובדים נוספים שאני מעסיק וכו' + מע"מ, זה פשוט לא ישתלם ללקוח.

עריכה אחרונה על ידי saay222
פורסם

אוקיי, עכשיו זה ברור :wink:

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

פות"ש עוד שתי עצות:

1. אל פסק

2. כשאתה מחבר את הכבל מהקיר לספק כוח בדוק היטב שהכבל נכנס עד הסוף ולא מדלדל על החיבורים.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

• תוכן חדש...