Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4432 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז כיוון שזמן הטיפול קרב ובא , ומכיוון שהחלטתי שאני לא מוכן לשלם את המחירים הגבוהים שדרשו במוסכים המורשים החלטתי לחלק את הטיפול לשניי חלקים , העבודה והחלקים :

1. עבודה :

התקשרתי למוסך כללי וקיבלתי את ההצעה הבאה , עבור עבודה בלבד :

פילטר שמן +שמן + פילטר אוויר + פילטר מזגן + מצתים + נוזל בלמים = 230 ש''ח (כולל מע''מ) , כמובן שנבדקים גם שאר מכלולי הרכב ובמידה וצריך מודיעים ללקוח .

חייב לציין שלפחות בטלפון היו מאוד חביבים , כמובן שידעתי אותם שאת החלקים אני מביא בעצמי ולא מעוניין לרכוש מהם - לא היתה שום התנגדות , להפך אמרו שזה מקובל והרבה עושים כך .

2. חלקים :

פה כבר הנושא מסתבך ולאחר מספר התלבטויות החלטתי להזמין את החלקים הבאים :

-- פילטר שמן חליפי - bosch תוצרת גרמניה - יש עליו ביקורות מעולות , על כל פנים עדיף בהרבה על המקורי הסיני/תאילנדי---25ש''ח.

-- פילטר אוויר חיליפי - bosch תוצרת גרמניה---45 ש''ח .

-- פילטר מזגן חיליפי - bosch תוצרת גרמניה---25 ש''ח .

-- שמן מנוע Royal Purple 10W30 , טיפה יקר אבל לא כדאי לחסוך , וגם עליו ביקורות טובות , קניה בארץ---285 ש''ח .

-- נוזל בלמים valvoline DOT4 , קנייה בארץ --- 20 ש''ח .

-- מצתים (פלאגים) מקורי - denso SK20BR11 --- המחיר 50 ש''ח לאחד , סה''כ 200 ש''ח .

סה''כ מחיר חלקים : 600 ש''ח בדיוק .

בסה''כ יוצא 830 ש''ח כולל עבודה וחלקים שזה חסכון של 700 ש''ח מהמוסך המורשה , יכולתי לחסוך הרבה יותר אבל החלטתי לא להתפשר באיכות החלקים .

בלי קשר לטיפול הנ''ל , ובגלל שאני מתכוון להחזיק ברכב עוד מספר שנים , החלטתי להזמין עוד מספר חלקים ''ספייר'' למקרה הצורך :

-- סט רפידות קדמיות - brembo p83046 - תוצרת איטליה - (שימו לב , אלו הן הדגם העבה יותר של 19.2 מ''מ ) -- 190 ש''ח .

-- סט רפידות אחוריות - brembo p83047 - תוצרת איטליה - (שימו לב , אלו הן הדגם העבה יותר של 16.6 מ''מ ) -- 170 ש''ח .

-- זוג מגבים קדמיים - Bosch Aerotwin AR601S - נשבר לי להוציא 50 ש''ח כל שנה על חרא מגבים --100 ש''ח .

-- רצועת אלטרנטור - Bosch - תוצרת גרמניה - יש לי איזשהו רעש קליל בהתנעות הבוקר, חושד שזה מהרצועה --- 80 ש''ח .

חשבתי להביא על הדרך את נוזל הקירור SLLC , אבל לא משתלם (גם בחו'''ל זה יוצא ממש יקר) , ואני מתלבט אם כדאי להביא גם צלחות בלימה : סט צלחות בלימה של Brembo איטליה (קדימה + אחורה , מאווררות פנימית ) יעלו עוד כ 450 ש''ח הבעייה שהן כבדות מאוד .

אעדכן את הפוסט לאחר הטיפול .

פורסם

לא מבין למה אתה בונה לך סטוק חלקים ספייר בית

פשוט חבל כי אתה לא יודע מה יקרה לרכב אולי השבתה גניבה (חו"ח) או סתם פתאום תרצה למכור

פורסם

המחירים הם כמובן מחירי חו''ל , ניתן להשיג גם ביותר זול , לדוגמא , הפילטר שמן עולה ב Ebay משהו כמו 20 ש''ח הבעייה שהמשלוח לארץ מאוד יקר .

את ההזמנה אני מבצע דרך אתר רומני , והמשלוח יגיע בדואר רשום לאחותי (שלומדת שם רפואה) .

במקרה אני ואישתי טסים עוד 3 שבועות לרומניה אז אני יאסוף את הדברים ממנה , אחרת היתה שולחת לי בשילוח ימי עניין של עוד כ 200 ש''ח .

נכון שזה נשמע מסובך , אבל האמת שזה מאוד פשוט , ולמעשה , אין ממש ברירה ,המחירים היקרים מחייבים פתרונות יצירתיים :)

פורסם

פשוט חבל כי אתה לא יודע מה יקרה לרכב אולי השבתה גניבה (חו"ח) או סתם פתאום תרצה למכור

באופן כללי , לחיים , הגישה שלך לא נכונה ובפרט גם פה .

אתה יכול לקחת את זה צעד קדימה ולשאול , למה לעשות בכלל טיפול , אולי כשתצא מהמוסך תעשה תאונה , לא חבל על הכסף ???

אנשים רציונליים בד''כ מתנהלים לפי תוכנית מסויימת , זה שיש לפעמים בלת''מים זאת לא סיבה לא לעשות תוכניות כלל ...

פורסם

ואולי הוא פשוט יזדקק להם יום אחד?

על אותו משקל: למה להתקין מערכת? למה לעשות ווקס? וכו'.

Just daily

07' Škoda Octavia 1.9 TDI DSG6 09' Toyota Avensis

HU: Alpine CDE-126BT AMP: Mac Audio ZX 4000 SUB: Hifonics HFI12D4

מצלמות תיעוד לרכב - המון מידע והמלצות מחברי הפורום

פורסם (נערך)

זה לא על אותו משקל יש תחזוקה ויש השקעה בחלקים שנזדקק להם בפעם הבאה עוד 15 אלף קילומטר או שנה הבאה

כסף לא צומח על העצים ואתה לא מוסך שצריך להחזיק מלאי (ועל מלאי מפסידים כסף)

קצת לפני המועד של הטיפול הבא תצטייד במה שצריך

עריכה אחרונה על ידי Dan-idin
  • תוכן חדש...