Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4764 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

חיפשתי רכב במחיר של 25k שיוכל לסחוב נסיעות תל אביב- ירושלים.

רכב חסכוני, אמין שלא מבקר כל יומיים במוסך.

מייעוץ פה הבנתי שעדיף לי לקנות פיאט פנדה דינמיק עם מנוע 1.25 ו 60 כס.

אגב, יש אותו בידני ובאוטומט?

הבנתי שהיא עדיפה על הפיאט ספייס בגלל היכולת לסחוב והמשקל רכב הנמוך.

שאלותיי האחרונות:

1. האם יש למשהו רעיון לרכב אחר במחיר ובדרישות שציינתי?

2. במידה ובחרתי בפנדה, איזו שנה יד וק״מ אוכל להשיג במחיר של 25k?

3. זו הפעם הראשונה שאני רוכב רכב. על מה חשוב לתת דגש כשקונים רכב ובייחוד פיאט פנדה.

תודה לעוזרים.

פורסם

2-כנס ליד 2 ותיראה.

3-לבדוק שאין מים במקום נוזל קירור,הגה city תקין וזהו אין משהו חריג.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

הבעיה שרוב השיחות שראיתי כאן על הפנדה ציינו שהיא אינה מתאימה לנסיעה בין עירונית. ואני מחפש רכב בין עירוני ועירוני. האם זה נכון?

פורסם

המנוע פשוט ואמין ואינו נוטה לבעיות. פיאט פנדה לכשעצמה היא מכונית חביבה ביותר שתתמודד בכבוד עם הנסיעות שאתה מתכנן לה.

יחד עם זאת, אותו מנוע נמצא גם בפיאט גרנדה פונטו, שלפחות לטעמי תהיה בת-לוויה ראויה יותר לנסיעות מהסוג הזה.

יש לזכור שבשל העובדה שהגרנדה פונטו מעט גדולה וכבדה מהפנדה, הפנדה תהיה זריזה ממנה.

פנדה 1.25 ל' אפשר להשיג גם עם תיבת הילוכים רובוטית וגם עם ידנית. גרנדה פונטו בנפח הזה ניתן להשיג עם תיבה ידנית בלבד שיחס ההעברה הסופי בה קוצר ביחס לזה שבפנדה כדי לפצות על תוספת המשקל, דבר שיתבטא בשיוט בסל"ד גבוה יותר.

שיקול נוסף שיש לקחת בחשבון הוא שהגרנדה פונטו נהנית מרמת בטיחות גבוהה יותר - 5 כוכבים במבחן ריסוק לעומת 3 בלבד בפנדה. תוסיף לזה את השלדה המעולה שלה וקיבלת עגלה אמיתית אבל כיפית ומתגמלת מאין כמוה.

לסיכום: אני מציע לעשות נסיעת מבחן בשני הדגמים הללו ולשקול איזה מהם יותר נוח לך. לזכות שניהם עומדת רמת אמינות טובה, עלות שוטפת נמוכה וצריכת דלק טובה.

לזכות הפנדה עומדת זריזות יחסית, שיוט בסל"ד פחות או יותר שפוי ותיבה רובוטית - אם אינך יכול להסתדר עם ידנית.

לזכות הגרנדה פונטו עומדת בטיחות גבוהה, מרווח פנימי נדיב, עיצוב נאה (לדעתי), שילדה מוצלחת והנדסת אנוש טובה.

הערה חשובה:

אם באפשרותך למתוח מעט את התקציב, נסה להשיג את הדגמים שיוצרו החל מ-10'. דגמים אלו צויידו כסטנדרט במערכות ESP ו-HILL HOLD. תוכל להבדיל בין הדגמים הללו לבין אלה שקדמו להם בעזרת הסמל של פיאט - לדגמים אלו יש כבר את הסמל החדש (משמאל) בעוד שלקודמיהם יש את הישן (מימין):

20090906150607!New_Fiat_logo.png

אם זכרוני אינו מטעה אותי, אז לפחות במקרה של הגרנדה פונטו הרכב זכה בשנתונים החדשים יותר (>10) בתוספת של שתי כריות אויר, מה שמביא אותו בסה"כ ל-6 כריות אויר.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

קודם כל תודה על התגובה הנדיבה והמעשירה שלך.

בעיקרון אתה אומר שבנסיעות בין עירוניות הפנדה תתמודד בהצלחה.

אז לגרנדה יש רק ידני ולפנדה רובוטי וידני.

האם הרובוטי של הפנדה נוח ואמין?

פורסם

בבקשה.

את התשובה צריך לחלק לשניים:

נוח - כן. אומנם כתבתי את זה כבר פעמים רבות בעבר, אבל אכתוב זאת שוב: כל זמן שאתה זוכר שמדובר בתיבה שבבסיסה היא ידנית, צפויה לך חוויה נעימה, בפרט כאשר מדובר בדגמים בעלי ה-HILL HOLD. אין ספק שמבין כל כלי הרכב בעלי שתי הדוושות שיצא לי לנהוג בהם, זוהי בהפרש ניכר התיבה המועדפת עלי ביותר, בזכות הביצועים שלה והחיבור הכמעט טלפתי בין מה שאני מתכוון לעשות לבין מה שהיא מבצעת בפועל. אני לא אומר שהיא לחלוטין נטולת פגמים, אבל היא בפירוש מעולה.

אמין - כנראה שכן. העברתי כמה עשרות אלפי ק"מ עם פיאט 500 רובוטית, שזהה מכאנית לפנדה. אצלי לא היו בעיות כלשהן בתיבה. גם אצל חבר שבעבר היתה לו פנדה רובוטית התיבה לא עשתה בעיות, והרכב נמכר כשהוא נשק ל-100K ק"מ.

ברכב הנוכחי שלי - פיאט בראבו, יש גם תיבת דואלוג'יק (רובוטית), אלא שהיא שונה מעט מזאת שבפנדה מכיון שיש אצלי הילוך נוסף. לדעתי אין לעובדה הזאת השפעה כלשהי על מנגנון הרובוט, אבל לא אחתום לך על כך. הבראבו שלי נכון להיום עומדת על 96K ק"מ, ובינתיים התיבה מתפקדת כמו ביום הראשון שקיבלתי אותה, לפני יותר מ-90K ק"מ.

לפי הניסיון שלי, שכולל נהיגה עם התיבה הזאת לאורך יותר מ-150K ק"מ במכוניות שונות, היא מתפקדת ללא דופי. יחד עם זאת, ניתן לעתים למצוא כאן בפורום שרשורים בנוגע לתקלות שהתגלו בה, שמתרכזות במרבית המקרים באוגר הלחץ ובפחמים.

בנוסף, בהינתן העובדה שמדובר בתיבה ידנית בבסיסה, הרי שכמו כל תיבה ידנית גם כאן יש מצמד. אנשים שאינם מודעים לעניין הזה מתייחסים לתיבה הזאת כאל תיבה אוטומטית פלנטרית (סטנדרטית) ומחזיקים את הרכב בשיפוע עם גז במקום בלם, מה שמוביל למוות מהיר ובטוח של המצמד ולנזק בגובה ארבע ספרות.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

פורסם

משום מה באתר יד 2 אני לא מצליח למצוא פיאט פנדה במחירים של 25אלף.

הגיוני למצוא רכב כזה בסכומים הללו?

פורסם

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

משהו קטן ומהותי ששכחתי לציין: בכל הדגמים החדשים יותר, כלומר: אלה שמצויידים ב-ESP, יש ניהול מנוע שונה ולכן ההספק תפח ב-9 כ"ס נוספים לסה"כ של 69 כ"ס.

הדבר נכון הן לפנדה (שבשנתונים הללו מגיעה רק עם תיבה ידנית) והן לגרנדה פונטו (וגם ל-500).

פורסם

דגמי 2011 הגיעו עם ההספק המשודרג:-) .

פורסם

כמה שאלות כלליות על הפנדה:

- עד איזה שמה ניתן להשיג את הפנדה במחיר של 25k?

- האם יש איזשהו שיפור או תוסף חשוב בין השנים ששווה לגרד את השנתון שלו? (סתם לדוג׳ החל מ2007 הפנדה מיוצרת עם יותר כ״ס). הבעיה עם השינוי של 2011 שאין לי את הכסף להגיע ל40k.

- מה נחשב טוב וסביר מבחינת ק״מ בהתחשב ביד ובשמתון ועד איזו יד ואיזה ק״מ לקנות את הרכב? (לדוג׳ האם יד שניה ומעל 100k ק״מ נחשב טוב?).

אשמח לייעוץ. זו הפעם הראשונה שאני קונה רכב.

פורסם

תבדוק ביד2 איזה שנה אתה יכול לקנות.

עד 2011 לא היו שינויים.

לפני כ שנתיים פורסם שהממוצע הוא כ 17k בשנה,ככה אתה יכול לחשב אם הרכב עבר הרבה מעל הממוצע או לא.

פורסם

מה אתם אומרים על זה?

הגיוני שמ2005 קמ כלכך נמוך? ומה זה אומר הטריידאין בתוספות?

אני גם רואה רכבים די טובים יד ראשונה שמוכרים אותם ב10k מתחת למחירון. למה?

image.jpg

פורסם

היתרון של הפנדה לעומת הגרנדה הוא בעיקר המחיר. פנדה 2011 עלתה לי 40K, בעוד שבמחיר כזה אפשר היה לקנות גרנדה 2010 עם עוד 30-40 אלף ק"מ (שזה שנה וחצי עד שנתיים של נסיעות עבורי).

פורסם
מה אתם אומרים על זה?

הגיוני שמ2005 קמ כלכך נמוך? ומה זה אומר הטריידאין בתוספות?

אני גם רואה רכבים די טובים יד ראשונה שמוכרים אותם ב10k מתחת למחירון. למה?

שים לב הקמ לא רשום,אולי הוא גבוה והמחיר בהתאם.

• תוכן חדש...