Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4779 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אנח חולק עליך לחלוטין.

המצב במכוני בדיקה לא היו יותר טוב בזמן שמשרד הרישוי הפעיל אותם אם אתה זוכר.....היו שם "קומביניות" על ימין ושמאל, וזה למעשה הסיבה שמשרד הרישוי הוציא את התחום החוצה לקבלני משנה.

אף אחד לא עובד בחינם. מבחן רישוי עם בדיקת זיהום אוויר עולה בערך 100 ש"ח לרכב פרטי, ועל מבחן חוזר (ללא בדיקת זיהום אוויר) העלות הוא 19 ש"ח, כך שממבחנים חוזרים הם עושים הרבה פחות כסף מאשר מהפעם הראשונה, כך שעדיף להם לבדוק כמה שיותר מכוניות רק פעם אחת.

פורסם
מטרת מכון הטסטים הוא להרויח כסף !

מכון הסטטים הוא חברה מסחרית לכל דבר,וזאת אחת הסיבות לכל הקומבינות שרצות שם.

הבעיה גם שהצוות שם בדרך כלל לא מקצועי מספיק (את הטובים הם שולחים למחלקת בדיקות קניה)

בסוף כמו בהרבה תחומים בארץ אתה מוצא את עצמך מול פקיד מטומטם שמחזיק אותך בביצים.

למכוני טסטים נאסר למכור תוספי דלק, נאסר לבצע ליטוש פנסים וכיוון גלגלים בדיוק בשביל למנוע ניגוד אינטרסים.

כך שברמת העיקרון אין להם עניין מיוחד להכשיל אותך בכוונה על עשן. בכל מקרה אתה לא מתקן את זה אצלם.

בדיקה חוזרת עולה 20 שקל, בזמן זה הם יכולים להעביר טסט מלא לרכב אחר ולהרוויח 100 שקל.

אגב, כל הנושא של בדיקת זיהום בדיזל הוא באמת לא ברור.

פעם היית עולה עם סרן מניע על מתקן הרצה כמו בבדיקת בלמים, הילוך רביעי, פול גז. המתקן מבצע הדמיה של עומס בנסיעה ואז בודקים את העשן.

בבדיקה כזאת, אם יש בקרת יציבות - אז היא מזהה סחרור גלגלים ומתערבת.

ואז כנראה בגלל הסיבה הזו עברו לבדיקה בהאצה חופשית -פול גז בניוטרל. בודקים את כהות העשן בצורה אופטית.

לא בטוח שזה מדמה מצב נסיעה אמיתי...

פורסם

אז...עברתי טסט )

החלטתי לפני שאני מוציא כפל לעבור במכון הקרוב לנסיון נוסף,לאחר שביקרתי במוסך בשביל התיקונים האחרים.במוסך גם החליפו פילטר אויר דבר שהיה אמור לעזור בבדיקה ...

ניגשתי לאותו הבוחן שפסל אותי יום שישי ואז התחיל השידור החוזר

הבוחן : בוא תראה כמה עשן יוצא לך

אני:זה מנוע דיזל,אם תעלה את הטורים לשמיים ותעזוב יצא עשן,ככה זה עובד

הבוחן:אני לא יכול להביר אותך ככה,זה המכשיר אין מה לעשות

אני: זה מה יש אין לי יותר מה לעשות עם זה

השיחה המטומטמת הזאת נמשכה כמה דקות,עד שהוא קרא לבוחן ראשי ולאחר שיחה קצרה בצד והוקוס פוקוס כלשהו (שבטח היה קורא יותר מהר אם הייתי משמן אותו בשטר אדום)

עברתי את הבדיקה בהצלחה !

אז שילמתי עוד כמה לירות...אבל מי יחזיר לי את הזמן והעצבים ?

הרי כל זה היה אפשר לעשות בפעם הראשונה והייתי יוצא בהרגשה טובה מסדר את הליקויים החשובים וחוזר אליו גם שנה הבאה,טוב מה שאני חושב על מכוני הרישוי כבר רשמתי בהודעות הקודמות.

שיהיה לכולם יום נפלא :)

What's the first rule when into a man's car ?

RESPECT a man's car the man RESPECT you !

פורסם

קשה להבין מכוני טסטים שמכשילים בכוונה ועל שטויות.

הרי הם עסק כלכלי והנהג המטורטר לא ישוב שנה הבאה

לאותו מכון וגם לא משפחתו,שכניו וחבריו.

לדעתי עדיף לתת למוסך שבו אתה מטפל להעביר את

הטסט ולהשאיר להם את כאב הראש.

עליך לטפח מוזרויותך מגיל צעיר,כדי שלכשתזדקן לא יחשבו שעף לך בורג.

פורסם
קשה להבין מכוני טסטים שמכשילים בכוונה ועל שטויות.

הרי הם עסק כלכלי והנהג המטורטר לא ישוב שנה הבאה

לאותו מכון וגם לא משפחתו,שכניו וחבריו.

לדעתי עדיף לתת למוסך שבו אתה מטפל להעביר את

הטסט ולהשאיר להם את כאב הראש.

שנים הייתי בגישה להעביר את הטסט בעצמי ,

לאחר השנה שטורטרתי על כלום , בין המוסך למכון טסטים, אני בטוח שהטסט הבא יבוצע ע"י המוסך ואנשיו.

המכון טסטים הקבוע הפך למשהו מאוד מפוקפק.

כשאתם מחפשים את המקומות המעניינים באמת!

👈 היסטוריה על המפה | :wave: פרוייקט טיגארט

פורסם
למכוני טסטים נאסר למכור תוספי דלק, נאסר לבצע ליטוש פנסים וכיוון גלגלים בדיוק בשביל למנוע ניגוד אינטרסים.

כך שברמת העיקרון אין להם עניין מיוחד להכשיל אותך בכוונה על עשן. בכל מקרה אתה לא מתקן את זה אצלם.

בדיקה חוזרת עולה 20 שקל, בזמן זה הם יכולים להעביר טסט מלא לרכב אחר ולהרוויח 100 שקל.

רק כדרך אגב, אסור גם למכון הרישוי להכשיל אותך או להכריח אותך לקנות לוחית זיהוי חדשה. רשום את זה בפירוש מאחורי הדף הלבן שבו מציינים את הליקויים של הרכב. במידה ולוחית הזיהוי של הרכב צריכה החלפה ואתה לא רוצה להחליף שם הם ישימו לך חותמת או יציינו על רישיון הרכב שהלוחית צריכה החלפה ואתה מצידך מתחייב להחליפה תוך 48 שעות.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

הבעיה היא שלא כל מוסך מוכן להעביר רכבים טסט, אפילו בתשלום.

והשתמשתי בשירותים של המוסך להעביר את הרכב שלי טסט, תמיד קיבלתי את ההרגשה שלו הייתי מעביר את הרכב טסט לבד, אזי הרכב היה עובר יותר חלק, והמבין יבין.

פורסם
רק כדרך אגב, אסור גם למכון הרישוי להכשיל אותך או להכריח אותך לקנות לוחית זיהוי חדשה. רשום את זה בפירוש מאחורי הדף הלבן שבו מציינים את הליקויים של הרכב. במידה ולוחית הזיהוי של הרכב צריכה החלפה ואתה לא רוצה להחליף שם הם ישימו לך חותמת או יציינו על רישיון הרכב שהלוחית צריכה החלפה ואתה מצידך מתחייב להחליפה תוך 48 שעות.

רק אם לוחית רישוי זה הליקוי היחיד.

אם נכשלת על לוחית + עוד משהו - למבחן חוזר צריך להגיע עם לוחית תקינה.

הבעיה היא שלא כל מוסך מוכן להעביר רכבים טסט, אפילו בתשלום.

והשתמשתי בשירותים של המוסך להעביר את הרכב שלי טסט, תמיד קיבלתי את ההרגשה שלו הייתי מעביר את הרכב טסט לבד, אזי הרכב היה עובר יותר חלק, והמבין יבין.

בלי הגזמה, העברתי לפחות 50-60 פעם טסט שנתי לרכבים שונים.

אף פעם לא השתמשתי בשרות העברת טסט של מוסך, ולא מתכוון להשתמש בעתיד. זה בזבוז זמן וכסף ואת היתרונות אני לא ממש רואה.

פורסם
רק אם לוחית רישוי זה הליקוי היחיד.

אם נכשלת על לוחית + עוד משהו - למבחן חוזר צריך להגיע עם לוחית תקינה.

נכון מאוד אבל בכל מקרה, הם לא יכולים ואסור להם לחייב לעשות את הלוחית אצלם.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

שום תיקון אתה לא חייב לעשות אצלם.

בכל מכון רישוי תלוי שלט ענק שאומר:

"אם רכבך נפסל על ליקוי כלשהו זכותך לתקנו בכל מוסך מורשה משרד התחבורה".

אבל אם כבר נדרשים להחליף לוחית, אני חושב שזה טיפשי לגשת למקום אחר ולא להחליף אותה במקום במכון רישוי רק בשביל לעשות להם "דווקא".

הזמן יותר יקר.

פורסם

רוב האנשים מתקנים בדרך כלל במוסך הצמוד (כדי לחסוך בזמן), כך שאם המוסך שייך לקרוב משפחה למשל אז להכשיל

כבר מתחיל להיות משתלם (ואני מאמין שזה משתלם גם למכון טסטים עצמו - והמבין יבין).

שום תיקון אתה לא חייב לעשות אצלם.

בכל מכון רישוי תלוי שלט ענק שאומר:

"אם רכבך נפסל על ליקוי כלשהו זכותך לתקנו בכל מוסך מורשה משרד התחבורה".

נכון, אך היה לי מקרה של נורה שרופה ואז פשוט הציעו לי לתקן "במוסך הצמוד" ולחסוך את

תשלום הטסט החוזר...

פורסם

אני חושב שבתיקינים קטנים כמו נורה, לוחית רישוי, פסים זוהרים וכו' - לא יקרה כלום אם תתקן במכון הרישוי או במוסך הצמוד, אולי תשלם כמה שקלים יותר אבל תחסוך הרבה יותר זמן וזה שווה.

עם תיקונים יותר גדולים כדאי לפנות למוסך הקבוע והמוכר שלך.

מעבר לכך אני לא עוסק בספקולציות וכל מיני "המבין יבין" עד שאין הוכחה מגובה בעובדות.

עברתי מספיק טסטים ולא הכל וורוד אבל זה רחוק מאוד מ"דופקים אותך בכוונה".

תגיע עם רכב תקין ומטופל, תדע את החובות ואת הזכויות שלך ורוב הסיכויים שתעבור בהצלחה.

פורסם
מעבר לכך אני לא עוסק בספקולציות וכל מיני "המבין יבין" עד שאין הוכחה מגובה בעובדות.

זה שראיתי בעצמי איך מעבירים טסט לרכב שהבלם יש שלו למשל לא מחזיק את האוטו זה מספיק טוב ?

ולא, אין לי הוכחה אך ראיתי זאת בעצמי ויש לי מספר דוגמאות לכל מיני קומבינות.

עברתי מספיק טסטים ולא הכל וורוד אבל זה רחוק מאוד מ"דופקים אותך בכוונה".

גם אני עברתי מספיק טסטים בחיים שלי, ואת כולם אני מעביר בעצמי.

לא אמרתי ש-"דופקים בכוונה".

תגיע עם רכב תקין ומטופל, תדע את החובות ואת הזכויות שלך ורוב הסיכויים שתעבור בהצלחה.

גם לא בדיוק נכון. היה לי מקרה שהגעתי עם רכב פורד ונכשלתי עקב בעיה במסרק הגה.

לקחתי חופש ונסעתי למוסך מורשה פורד בחיפה - הם לא מצאו שום בעיה אך מכיוון שנכשלתי הם מחוייבים לתקן

(זה לפחות מה שנאמר לי). עלות מסרק הגה - כמה אלפים, אני לא זוכר בדיוק - זה היה לפני המון שנים.

לא תקנתי, חזרתי למכון הטסטים וביקשתי לרדת לבור כדי לראות את התקלה - וכמובן שמיד נעלמה התקלה והרכב עבר.

המקרה קרה מלפני יותר מ-12 שנה (אם אני זוכר נכון) מאז נסעתי עוד יותר מ-10 שנים עם אותו מסרק הגה.

פורסם

יש אולי מקומות ישרים

אבל יש גם מלא מקומות שבקיאים ברזי הקומבינות וכל מה שצריך בשביל עוד כסף.{כמו כמעט כל פינה מצויה כיום שמלאה בשחיתות ושאר ירקות}

ואני אישית מכיר לפחות שתי מקומות שבהם כסף פותר כל בעיה בטיחותית.

והם את הבקשיש של ה 100-200 שקל שלהם יוציאו ממך בכל מצב אם אתה רוצה לעבור טסט החל ממספרי רישוי וכלה במדבקות.

דיי לתמימות.

פורסם

חברים, אני חושב שמיצינו.

שמענו את הסיפור, שמענו איך נסגר בסוף.

אף אחד כאן לא תמים, ואף אחד לא חולק על כך שלא הכל מושלם בענף הזה. יש סיפורים מפה עד להודעה חדשה. חלקם נכונים מאוד, חלקם פחות.

זה פורום טכני, וזריקת הערות כלליות כמו "המקום הזה עשה לי ככה וככה" לא תורמת לשום דבר.

תעלו מקרים ספציפיים - נדבר עליהם בשמחה, ננסה לעזור ולכוון.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4779 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.
  • תוכן חדש...