Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4860 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים,

מבקש עזרה בפיענוח התקלות הבאות שאירוע באפקט דומינו לא ברור:

לפני כמה ימים הפסיק לפעול מתז המיים לשמשה הקדמית. היום ניגשתי לרכב לבדוק מה מקור התקלה. לאחר בדיקה עלו הממצאים הבאים:

א. מנוע המשאבה לא מגיב ללחיצה על ידית המתזים שליד ההגה.

ב. בפירוק הקונקטור שהולך למנוע המשאבה, התגלה כי מגיע (-) ומגיע (+).

ג. קיצור + מהמצבר אל מנוע המשאבה באמצעות חוט, גרם לוישרים לעבוד (אולי זה אמור להיות ככה, כי בימים כתיקונם כאשר פועל המתז, הווישר עושה 3 פעמים הלוך וחזור).

ד. כאשר חובר רק (+) לקונקטור המתאים במנוע ולא חובר (-), נמדד (+) גם בחיבור של ה(-). כלומר שהמנוע מהווה קצר. האם זה אמור להיות ככה, או שזה חלק מהתקלה שבגללה המנוע לא עובד?

פה נגמר חלק א', והמסקנה שלי היתה שצריך להחליף את המנוע של המשאבה (יש לי אחד יש מפירוק, אבל אולי כדאי לקנות אחד חליפי חדש ולהרכיב)

חלק ב', היותר מוזר, התחיל מייד אח"כ, בזמן שהמנוע של המשאבה לא היה מחובר, הקונקטור שמוליך אליו היה במקום מבודד, וללא שום קצר נראה לעין.

פתאום החלו הוישרים לעבוד במהירות הבינונית (יש 3 מהירויות).

אי אפשר היה להפסיק אותם ע"י הידית, אלא רק בכיבוי החשמל ברכב או בהוצאת הפיוז. אפשר גם למצוא נקודה כלשהי כשמזיזים את הידית בין המצבים בו הווישרים לא עובדים, אבל זו לא נקודה שאפשר להשאיר בה את הידית שמייד קופצת לאחד מהמצבים הקבועים.

הם עבדו בבינונית גם כאשר הידית במצב של מהירות נמוכה וגם במצב של בינונית, אבל כשהעברתי את הידית למהירות גבוהה - הם עבדו מהר.

מוזר שאחרי זמן קצר מאוד, גם המצב של מהירות גבוהה הפסיק להשפיע, והוושרים עבדו תמיד רק במהירות הבינונית, אפילו כשהידית במצב של מהיר.

זהו.

מה אתם אומרים?

הניחוש שלי הוא שהמשחק באזור המנוע יצר קצרים ש"אכלו" משהו במגעים של המנגנון ידית הווישרים. ולכן צריך להחליף גם את מנוע המשאבה וגם לפרק מאזור ההגה את ידית הוושירים ולהחליף גם אותה.

אשמח לדעת מה דעתם על השתלשלות העניינים ומה הפתרון המוצע.

שבת שלום וחג שמח!

אם ראיתם וולוו 240 בפירוקיה אנא ספרו לי על כך

וגם אם ראיתם וולוו 700 או 900

פורסם

לא השתמשתי במד מתח אלא במנורת ביקורת.

כך או כך הושירים לא חדלים לעבוד כאשר שום דבר חיצוני לא מחובר וגם מנוע שמשאבה מנותק.

פורסם

שוב שלום,

מכירים את הדינמיקה של מכוניות ישנות , שתקלות מסתדרות מעצמן? אז זה קרה גם כאן.

לפני כמה שעות ניגשתי לוולוו, הפעלתי חשמל - הוישרים דוממים, התנעתי - הוישרים דוממים.

חיברתי את המשאבה של המתזים - פועלת כמו שצריך.

עכשיו הכל פועל תקין, גם המתזים וגם הוישרים.

מאחר שיש סיכוי טוב שהתקלה תחזור על עצמה: מה לדעתכם גרם לה? ובמיוחד מה גרם אתמול למגבים לעבוד בלי שיש לידית המפעילה איזשהי השפעה עליהם?

פורסם

לא הספקתי לעבור על מאות העמודים ששלחת... אבל הבחנתי כי כל המערכות מופעלות דרך ממסרים, ולא ישירות ממגעי הפיקוד. התופעה שאתה מתאר מתאימה למגעי ממסר שנתפסים ולא משתחררים. נסה להחליף את הממסר המתאים.

ברזלים מעופפים שעושים בום, רובר חוזר מהמתים:

http://lulisml.wordpress.com/

פורסם

לוליסה - גם אני הגעתי למסקנה שזה כנראה הממסר. (אגב, רשמתי את מספרי העמודים המדוייקים כדי שלא תצטרך לחפש).

רן - יתכן שהקטנקטור של המשאבה נרטב, ורק הוא. אני לא חושב שזה יכול לגרום לוישרים להפסיק לעבוד, כי רק כשלוחצים את הידית למצב מתזים יש + בקונקטור הזה. חוץ ממנו כלום לא נרטב.

נראה מה הלאה. אם יחזור על עצמו - אחליף ממסר.

תודה,

פורסם

אם כבר - מצ"ב לטובת הוולוואיסטים האחרים קישור לאתר שמצאתי באינטרנט עכשיו בנושא זה. לא עונה על השאלה שלי, אבל עשוי להיות מועיל בכ"ז.

• תוכן חדש...