Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4993 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

"פרדיננד פיך, נכדו של פרדיננד פורשה ויו"ר חבר המנהלים של קבוצת פולקסווגן, אמר בראיון לעיתונות הגרמנית שהוא מצטער על כך שנתן למעצב פיטר שרייר, כיום המעצב הראשי של קיה, לעזוב את קבוצת פולקסווגן. "

http://www.cartube.co.il/car-news/67-car-news-cat/3064-%D7%99%D7%95-%D7%A8-%D7%A4%D7%95%D7%9C%D7%A7%D7%A1%D7%95%D7%95%D7%90%D7%92%D7%9F-%E2%80%9C%D7%9C%D7%90-%D7%94%D7%99%D7%99%D7%AA%D7%99-%D7%A6%D7%A8%D7%99%D7%9A-%D7%9C%D7%AA%D7%AA-%D7%9C%D7%A4%D7%99%D7%98%D7%A8-%D7%A9%D7%A8%D7%99%D7%99%D7%A8-%D7%9C%D7%A2%D7%91%D7%95%D7%A8-%D7%9C%D7%A7%D7%99%D7%94.html

והרי את מקודשת לי ברינג זה כדת איגוד המוסכים... :sissies:

פורסם

תהיתי אם לפתוח שרשור בנושא הזה או לא, יפה שהחלטת קודם.

אני בהחלט מבין לליבו של היו"ר, הרי הוא לבדו אשם בהתקדמות הפנומנלית של קיה בשנים האחרונות.

תראו כל שרשור (או אפילו כל כתבה מהעולם שמדברת על רכבי קיה האחרונים) ובכולם מציינים בלי סוף איך הם התקדמו שנות אור והרכבים שלהם הפכו "יותר אירופאים" עם איכות חומרים, עיצוב והרכבה אירופאים לכל דבר.

מה שאי אפשר להגיד על הריו\סיד הקודמות, טרום פיטר שרייר.

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם

צודק. העיצובים של המותגים המרכזיים בקבוצה (VW, סקודה, סיאט ואודי) משעממים בטירוף. קיה היום גם לא רחוקים באיכות.

emotion of motion

פורסם

שרייר אחראי לשפה העיצובית המודרנית של אודי ולעיצוב הגולף הנאה ביותר מכל הדורות (דור IV) שעיצובה גם השפיעה בהמשך על כל הקו של VW בתחילת שנות ה-2000. לא אהבתי את ה-TT והחיפושית החדשה, אבל מעצבי שיער ודוגמניות, אנשים שמבינים בסטייל יותר ממני, רכשו בהמוניהם.

אולם לתת לשרייר את כל הקרדיט על הרנסנס של קיה, יהיה מוגזם ולא הוגן כלפי שאר העוסקים במלאכה בחברה הדרום קוריאנית.

עיצוב מבריק הוא מרכיב חשוב בהצלחה, אבל לא מספיק. בקיה הקוד העיצובי החדש הגיע ביחד עם רוח של חדשנות טכנולוגית ואיכות בניה משופרת.

פורסם
שאלה אמיתית ולא צינית,

אתה באמת מאמין שמעצב משפיע על כלכך הרבה תחומים?

ההגיון אומר שהוא אחראי רק על המראה.

אני חולק על דעתך, למעצב יש השפעה אפילו על מרחק הסרנים ו תכנון אורגונומי של תא הנוסעים .

HYUNDAI - Always there for you .

פורסם
שרייר שיפר בקיה גם את החומרים והנדסת האנוש.
אין ספק שהאיש מוכשר, אבל חשוב לזכור שהוא גם הגיע למקום הנכון, בזמן הנכון. תראה שרוח של שיפור בכל התחומים אחזה בכל חברות הרכב הדרום קוריאניות (אפילו בדייהו) במהלך השנים האחרונות.

האם המעצב אחראי על השיפור במנועים ובתיבות ההילוכים? השיפור בבטיחות? האבזור ואמינות המערכות האלקטרוניות? מדובר במכלול שלם של דברים וצריך שהכל יעבוד על מנת שהתוצר הסופי יהיה מוצלח (אלא אם מדובר בפרארי ואז מותר שהכל יתפרק ויתקלקל ועדיין הרכב יחשב "קלאסיקה").

פורסם
אין ספק שהאיש מוכשר, אבל חשוב לזכור שהוא גם הגיע למקום הנכון, בזמן הנכון. תראה שרוח של שיפור בכל התחומים אחזה בכל חברות הרכב הדרום קוריאניות (אפילו בדייהו) במהלך השנים האחרונות.

האם המעצב אחראי על השיפור במנועים ובתיבות ההילוכים? השיפור בבטיחות? האבזור ואמינות המערכות האלקטרוניות? מדובר במכלול שלם של דברים וצריך שהכל יעבוד על מנת שהתוצר הסופי יהיה מוצלח (אלא אם מדובר בפרארי ואז מותר שהכל יתפרק ויתקלקל ועדיין הרכב יחשב "קלאסיקה").

:-D:-D , התחום של האלקט' ו בטיחות אני מניח מגיע בן היתר גם מיונדאי שהשתפרו מאוד בשנים האחרונות , גם סאנ יאנג , לגבי דייהו אני לא יודע גם כי רוב הרכבים שלהם הולכים גם בעיקר לרוסיה תחת דגמים ישנים וזולים , וכן גם כל שברולט אפיקה ו אופטרה וכו'

HYUNDAI - Always there for you .

פורסם
שאלה אמיתית ולא צינית,

מעצב תעשייתי בכלל ומעצב רכב בפרט הם מהנדסים. הם מבינים מהנדסת חומרים, הנדסת אנוש, שיטות ייצור וכו'. מעצב רכב לא יכול לעצב מה שבא לו. הרכב צריך להיות נח לשימוש, זול לייצור המוני, עומד ברגולציות ועוד המון פרמטרים. לא סתם זה תפקיד מאוד בכיר בשכר מאוד גבוה. ההשפעה שלכם על החברה היא עצומה.

emotion of motion

פורסם
שאלה אמיתית ולא צינית,

כאשר מעצב במעמדו של שרייר מגיע לחברה כמו קיה השואפת לשינוי איכותי ותדמיתי - יש לו השפעה מאוד גדולה על ההנהלה, המהנדסים ואנשי המכירות. הם יהיו הרבה יותר פתוחים לרעיונות חדשניים מפיו מאשר ממעצבי הבית שלהם.

ההבדלים בין הייצרנים האירופיים והקוריאניים כבר אינם כל כך משמעותיים כשמדובר בטכנולוגיית הייצור. ברגע שכלי הרכב מגיעים לרמת בטיחות ואמינות דומה, מה שנשאר הם המחיר והעיצוב.

פורסם
צודק. העיצובים של המותגים המרכזיים בקבוצה (VW, סקודה, סיאט ואודי) משעממים בטירוף. קיה היום גם לא רחוקים באיכות.

המרחק היחיד הוא באיכות החומרים וזו פונקציה של מחיר. איכות הייצור לא נופלת ולטעמי עולה על VAG. בשביל לקבל מדד אמיתי תשווה רכב בן 3, בן 5, שלא לומר בן 7. שם רואים את ההבדלים.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

כך או כך אני חושב שמיותר להספיד את פולקסווגן ואת שאר היצרנים האירופאים, זה שהקוריאנים לא נשארו בעידן האבן היה קורה עם או בלי מעצב כזה או אחר.

עולם הרכב מתקדם והקוריאנים התקדמו איתו. זה כמו שלהורים המבוגרים שלי יש סמרטפון. קדמה זה מה שיש והולכים איתה.

אז: פיאט פונטו 1999 1.2 כ"ס (אוטו זה מטוס)

אז פחות ישן: רנו מגאן 1.6 16V (מכירים אותי במוסך)

אז הרבה יותר קרוב להיום: אופל אסטרה 1.4 טורבו ENJOY PLUS (מה זה סחירות?)

היום: בעיקר רכבת תחתית אבל גם קצת טראם.

פורסם

דעתי הקודמת הייתה כי מעצב רכב הינו מעצב מבחינת הפן הויזואלי/אסטטי בלבד.

שמחתי ללמוד משהו חדש, תודה לכל העונים על השאלה שלי.

סובארו XV 2016 - כוכבים בעניים

• תוכן חדש...