Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5014 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כי כשהם יגרמו לכם נזק לרכב ויתקעו אתכם בלי יכולת להניע אותו יותר כמעט שעתיים - תקבלו מהם צעקות שהבעיה היא אצלכם.

מקרה שהיה כך היה:

הכנסתי את הרכב שלי (מאזדה 3, 2005) לשטיפה שם לפני מס' ימים, ולמען ההגינות אומר שזו ממש לא הפעם הראשונה שלי שם ועד לאותו יום תמיד הייתי מרוצה מאיכות העבודה של האנשים שם. אלא שהפעם אחד הפועלים שהיה אחראי על ניקיון הרכב מבפנים השתולל קצת יותר מדי עם השפריצר הידני באזור הקונסולה הקדמית של הרכב, ופשוט הטביע בנוזל את יחידת המקשים של הקודן (מותקן בצמוד לידית ההילוכים).

איך אני יודע? כי ראיתי זאת במו עיניי, אבל בגלל שזו לא הייתה הפעם הראשונה שלי שם (וגם לא הפעם ה-20) לא התרגשתי מזה יותר מדי והייתי בטוח שזו לא הפעם הראשונה שכך הם נוהגים וזה תמיד בסדר.

הגעתי לקחת את הרכב בסיום השטיפה, שילמתי ואפילו לקחתי 2 עצי ריח, וכבר כשפתחתי את הדלת (עוד לפני שבכלל התיישבתי באוטו) שמעתי סדרת צפצופים מאוד לא מוכרת מכיוון הקודן. כבר אז הבנתי שמשהו לא בסדר - וכאשר ניסיתי להקיש את הקוד התברר לי שהקודן לא מגיב כלל.

פה התחיל הסרט. בעלי המקום (אב ושני הבנים שלו) החליטו שלא משנה מה יקרה - אותי יוציאו מטומטם. שקרים, צעקות, איומים - You Name It.

קודם כל פניתי למבוגר בחבורה, ואמרתי לו שלדעתי אחד העובדים שלו דפק לי את הקודן כי הוא שפך עליה יותר מדי מים. כבר אז התחלתי לקבל צעקות בסגנון של "אתה השתגעת?! שהעובדים שלי יתיזו מים בתוך האוטו?! אנחנו משתמשים רק בסמרטוט לח!", ולאחר שהתקרב לרכב שלי ושמע בעצמו את הצפצופים המוזרים של הקודן, קבע ללא היסוס: "זה היה ככה כשהגעת. זה לא אנחנו".

תוך כדי שאני מנסה לא לאבד את הסבלנות שלי, הגיע אחד הבנים שלו וביקש לברר קצת יותר לעומק מה הבעיה, כמו גם לנסות ולפתור אותה. ייאמר לזכותו שהוא התאמץ לא מעט בשביל לנסות להבין כיצד ניתן להחזיר את הקודן בחזרה לפעולה - אבל ככל שהזמן הלך והתארך התפתחה אצלו התאוריה ש- תקשיבו טוב - פשוט שכחתי מה הקוד שלי. עזבו את העובדה שהאוטו הזה איתי כבר למעלה מ-7 שנים והקוד שלו חרוט לי בראש מאז, הקודן בכלל לא מגיב ללחיצות. אבל מבחינתו, אני פשוט מבולבל ולא זוכר מה הקוד ובגלל זה הרכב לא מניע.

תוך כדי שאני כבר מתחיל לאבד את הסבלנות שלי מגיע הבן השני של בעל המקום (בחור צעיר יותר) וזורם גם הוא עם התאוריה המופרכת הזו ששכחתי את הקוד, וממשיך להדגיש בפניי שאין שום סיכוי שהעובדים שופכים מים בתוך הרכב. לא עשיתי הרבה, ופשוט הלכתי לאותם שני פועלים שעבדו בעמדה שבה היה הרכב שלי בשטיפה, ובשיא הנונשלנטיות שאלתי את אחד מהם: "תגיד אחי, איך אתה מנקה את הפלסטיקים של האוטו מבפנים (תוך שאני מצביע על אזור הקונסולה הקדמית) - עם שפריצר ומים?" - הבחור, בלי היסוס, ענה לי: "כן, ברור".

לאחר החקירה הקטנטנה הזו חזרתי לבעל העסק (האבא) וכבר שחררתי את כל המעצורים. צרחתי עליו שהוא שקרן, שהעובדים שלו בעצמם אמרו לי שהם מתיזים מים בתוך הרכב, ושכדאי לו מאוד להזמין לי במיידי טכנאי שיתקן לי את הקודן. מפה לשם החלפנו עוד כמה צעקות, במהלכן הסברתי לו שאני נמצא בקניון עם אשתי ועם בני בן ה-5 חודשים, והדבר האחרון שבא לי לעשות זה להגיע לשטיפה, לשלם איזה 70-80 שקלים, וכל זה במטרה "לדפוק אותם" עם הקודן המקולקל שלי ולהרוויח תיקון על חשבונם.

אחרי עוד כמה ניסיונות של אותו בחור שניסה לעזור לי מההתחלה (וסה"כ כמעט שעתיים שנשרפו שם), הקודן שב לפתע לעבוד כאילו כלום לא קרה. הקוד הרגיל שלי שחרר את הנעילה והאוטו הניע בלי שום בעיה. וכשאמרתי לבחור שהוא יכול להיווכח שאני לא טמבל, ולא שכחתי מה הקוד שלי, כל מה שהיה לו להגיד זה: "וואלה... ממש מוזר". הניחוש שלי שהמעט מים שחדרו פנימה לתוך לוח המקשים התייבשו בזמן הזה ובגלל זה הכל הסתדר.

זהו. מבחינתי זה להישאר עם אוטו מטונף ומסריח מאשר להיכנס לשטוף את הרכב במקום הזה פעם נוספת. סליחה על החפירה ועל הסיפור המייגע, אבל לדעתי חשוב שאנשים ידעו מי מנהל שם את העניינים ואיך.

Chevrolet Silverado 2500HD - 2015 - LTZ

TW: Morel Supremo Piccolo | MID: Morel CDM 880 | MIDBASS: ScanSpeak Silver

SUB-WOOFERS: 2X JL Audio 10TW3 - Original Under The Seat StealthBox

TW Amp: Genesis Stereo 100 | MID+MIDBASS Amp: JL Audio 450/4 | Monoblock: JL Audio 500/1 | DSP: Helix Pro MK2

פורסם

תחליף קודן בהקדם האפשרי.

חדרו לשם מים והתייבשו, בעוד 3-4 חודשים (שבהם הקודן יפעל יופי) תתחיל להיווצר קורוזיה על לוח הרכיבים של הקודן ועל החיבורים החשמליים ואז באמת תתקע.

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

להבא,

פשוט לומר להם יפה, "רק לשאוב אבק בפנים" - בלי לרסס אי אילו חומרים על הפלסטיקים. ככה רק אתה יודע איזה חומרים אתה שם בניקוי האוטו מבפנים.

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

פורסם

יש סיכוי שאחד העובדים הכניס קוד לא נכון כמה פעמים ונעל את הקודן?

משפריצר לא סביר שקודן ימות.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
להבא,

פשוט לומר להם יפה, "רק לשאוב אבק בפנים" - בלי לרסס אי אילו חומרים על הפלסטיקים. ככה רק אתה יודע איזה חומרים אתה שם בניקוי האוטו מבפנים.

מעבר לעובדה שהם אכן עלולים לגרום לנזק בדיוק כמו שפותח השרשור ציין,

אין לדעת באיזה חומרים הם משתמשים!

שני חברים שלי הלכו לאותה שטיפה בירושלים (נסגרה כבר מזמן).

זו הייתה הפעם הראשונה של שניהם במקום הספציפי הזה.

הבחור שם השפריץ "חומר שמבריק" בתוך הרכב.

אחרי יומיים, כשהברק התחיל לרדת, איתו התחילו גם לרדת חלקי ציפוי. (ציפוי דמוי ניקל).

אני תמיד אומר רק לשאוב ולעבור עם ג'ילדה/מטלית לחה בלי שום חומר.

אחרי זה בבית אני יושב ומבריק עם חומר איכותי (STP).

עודד.

RACING! Because football, baseball, bowling & golf only require ONE BALL!!

• תוכן חדש...