Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

כמה שאלות על CJ5

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7986 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מעוניין לשפץ ג'יפ מסוג CJ5 מתישהו,כשהכיס ירשה.

רציתי האם קל להשיג ג'יפ כזה בארץ

האם זמינות החלקים טובה (יחסית)

בהנחה שמוצאים משהו במצב סביר האם השיפוץ יהיה יקר מאד?

האם יש בארץ גם את הגרסאות הצבאיות של הרכב M38

האם יהיה לי מותר לצבוע אותו כמו ג'יפ צבאי משנות הששים

מה שהייתי רוצה זה לשחזר אותו כג'יפ צבאי מתקופת ששת הימים

יש לי מכר באנגליה שעשה את זה התמונה מצורפת

כמובן שבארץ הוא יצטרך להשאר עם המספר הצהוב

תודה

ערן

m38-2.jpg

פורסם

שלום ערן ולהלן התשובות לשאלותיך -

1. גיפ' מדגם CJ-5 קל באופן יחסי להשיג בארץ, (מהי יחסיות - אני אפנה אותך לאיינשטיין) אבל בכל מקרה קל יותר להשגה מגיפים מדגמים אחרים.

2. ואם תחפוץ תוכל אפילו להשיג אחד עם עבר צבאי צהלי.

3. אני לא ראיתי אף (CJ-3A) M38 -בגירסה צבאית) שלם ואותנטי בארץ, גם לא ראיתי ?CJ-5) M38A1-בגירסה צבאית). אומנם ראיתי מרכבים כאלו מורכבים על גיפים אחרים אך כאמור אחד מקורי לא ראיתי (והאמן לי ראיתי הרבה גיפים בארץ).

4. לידיעתך הגיפ' מדגם CJ-5 הצבאי ששירת בצה"ל הוא גירסה שיוצרה בארץ ושונה לחלוטין מהגירסה הצבאית האמריקאית (M38 A1) - לי יש אחד כזה במצב מקורי לחלוטין משנת 1973 שאני שומר מכל משמר (והוא לא למכירה כמובן).

5. עלות השיפוץ קשורה באופן ישיר למצב הגיפ' איתו מתחילים - וקשה להשיג את הזיווד והתוספות הצהליות התיקניות.

בכל שאלה שתעלה - תוכל לשאול אותי ואני אעזור כמיטב יכולתי.

בהצלחה - זהו רכב קלאסי ומהנה מאד לשימוש.

LOTUS ELAN PLUS 2 S130 1972, MG MIDGET 1963

CJ-7 GOLDEN EAGLE 1978, טילון ICM 1960,1962,1959....אופנוע "צבי"

וספה 1957, 1959,1963 ..."גיפ'" פורד GPW 1943..ב ס א WM20 1940 ועוד..

• תוכן חדש...