Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5383 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אודיסון ווצ'ה 3WAY על שני מגברים של זאפקו, REF1000.4 וREF350.2

פרוססור- MS8.

הגיע היום וצריך לכוון מחדש ועולה בי השאלה של נקודות חיתוך בין האלמנטים:

סאב- יחתך מלמעלה ב63 הרץ, סאבסוניק יכוון ל30 הרץ.

מידבאסים יחתכו מלמטה ב63 הרץ ומלמעלה בX

מידריינג'ים יחתכו מלמטה בX ומלמעלה בY

טוויטרים מלמטה בY ועל הסוף

ועכשיו עולה השאלה הגדולה- מהם אותם X וY?

מעבר לכיוון האוטומטי שאותו אבצע עם הMS8 וקביעה של הנקודות חיתוך בעזרתכם אמשיך לכוון ולהוציא את המיץ מהסט עם אליקו.

תודה רבה על עזרתכם!

HU: Alpine W520 processor: JBL MS8 comp: Audison voce 3way @ Zapco reference 1000.4 & Zapco reference 350.2 Sub: Hertz HX300D @ Audison LRX 1.1

פורסם

תבדוק מה הנקודות חיתוך באתר של היצרן ותתחיל משם

אבל אני לא חושב שמומלץ לעשות ניסויים בלי מישהוא עם ניסיון קודם שלא תגרום נזק.

כשיש לך דאבל וופר 8 אינצ' בכל דלת אתה מתחיל לחשוב פעמיים,

אם בכלל אתה צריך לשים סאב.

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=455879

פורסם

ואני חשבתי לתומי שאולי אני לא אקבל תשובה כזאת:?

HU: Alpine W520 processor: JBL MS8 comp: Audison voce 3way @ Zapco reference 1000.4 & Zapco reference 350.2 Sub: Hertz HX300D @ Audison LRX 1.1

פורסם

ביוס, תתחיל בכך שתכוון כל סט אלמנטים בנפרד.

תנתק טוויטרים ומידריינג', תכוון נק' חיתוך רק של המידבאסים.

תנתק מידבאסים וטוויטרים, תכוון נק' חיתוך של המידריינג' כפי שנשמע טוב

אותו הדבר עם הטוויטרים.

ואז תדליק את כולם

תתחיל לכוון תדרים לטעמך

תכוון פאזות

תכוון TC.

זה יקח קצת זמן

אבל בכיף :)

חוץ מזה, אמרנו נשב לכוון, לא?:)

בינתיים תן לאלמנטים להפתח

נעשה גם כיוון גיינים

מוכר סטים קומפוננט ומגברים ברמה גבוהה לרכב!

טוויטרים HYBRID AUDIO L1 PRO + L1V2

מידריינג Hybrid Audio L4

מגברים לרכב - TRU TECHNOLOGY S44 - \ TRU TECHNOLOGY S45

פורסם

כבר חשבתי שאתה יודע את השם שלי.... בכל מקרה, אלון.

דבר שני- בMS8 זה בעייתי, אתה צריך לקבוע לו נקודות חיתוך ולהתחיל בסשן כיוון אוטומטי והוא כבר קובע את הפאזות וTC.

בטח שנשב לכוון, אני תמיד מכוון איתך ומוציא את המיץ מכל סט (אם אתה זוכר את ההיי אנרג'י 2WAY ומה עשינו לו, יש לי ציפיות גבוהות מהווצ'ה :-))

חוץ מזה, האלמנטים כבר פתוחים, פשוט הייתי צריך לנתק את המצבר אז הלך הכיוונים הראשוני

פורסם

אני לא חזק בשמות :( מצטער

אבל אנחנו מכירים זה בטוח :p

אתה רק צריך להגיד לי איזה מיץ אתה מעדיף, תפוזים פטל או תפוחים

אנחנו כבר נוציא את זה מהסט :D

אז ניתן לMS לכוון לנו פאזות, מקסימום אחרי זה אני ארביץ לו קצת אם משהו לא ימצא חן בעיני

תתחיל מנקודות די ממוצאות

תחתוך את המידבס 50 עד 400

תחתוך את המידריינג' 400 עד 2.2 או 3.6 [או כל מה שביניהם] תלוי בטוויטר

ותחתוך את הטוויטר בהתאם לחיתוך עם המידריינג'.

אם אתה רוצה להדגיש קצת איזה תחום תדר, פשוט תעשה לו בין הטוויטר למידריינג' חפיפה קלה

מוכר סטים קומפוננט ומגברים ברמה גבוהה לרכב!

טוויטרים HYBRID AUDIO L1 PRO + L1V2

מידריינג Hybrid Audio L4

מגברים לרכב - TRU TECHNOLOGY S44 - \ TRU TECHNOLOGY S45

פורסם

לפי דעתי תתחיל במידים

תבדוק מה הנקודה הכי נמוכה שהם יכולים לנגן ואז תחתוך אותם על 12DB מלמטה

אחר כך תראה מה הנקודת חיתוך הכי גבוהה שהם יכולים לעלות ושהצליל ישאר נקי וגם שם תחתוך על 12DB

את הטוויטרים תחתוך על 6DB

ואת המידבאסים על 12DB

את הסאב תחתוך על 63 12DB בתור התחלה

תתחיל מהנקודות האלה ואז תתחיל לשחק עם החיתוכים עד שתגיע לתוצאה הכי טובה שניתן.

ותגיד תודה שיש לך MS8 זה חוסך חודש של סאשן כיוונים מאסיבי.. :twisted:

כשיש לך דאבל וופר 8 אינצ' בכל דלת אתה מתחיל לחשוב פעמיים,

אם בכלל אתה צריך לשים סאב.

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=455879

פורסם

אלי- אני לא חושב שהדלת שלי תעמוד ב50HZ, יותר נכון אני בטוח שהיא לא תעמוד כשב63 הדיפון כבר מנגן "בבקשה תאטום אותי"

אני חושב שבתור התחלה אני אתן את הנקודות האלו:

מידבאס: 63-450

מידריינג': 450-4000 (כשנקודות הבדיקה הן: 3.6, 4, 4.2, 4.5)

טוויטר: מנקודת החיתוך העליונה של המידריינג' ועד למעלה.

פעם עשיתי בדיקה לפי העצה של אדי והעלתי נקודת חיתוך של המידבאס ל700 אם אני זוכר נכון, התוצאה הייתה מפתיעה מאוד(!) אבל אני עדיין חושב שהתחום היעיל הוא בסביבות ה450 אם לא פחות לכיוון ה400

פורסם
אודיסון ווצ'ה 3WAY על שני מגברים של זאפקו, REF1000.4 וREF350.2

פרוססור- MS8.

הגיע היום וצריך לכוון מחדש ועולה בי השאלה של נקודות חיתוך בין האלמנטים:

סאב- יחתך מלמעלה ב63 הרץ, סאבסוניק יכוון ל30 הרץ.

מידבאסים יחתכו מלמטה ב63 הרץ ומלמעלה בX

מידריינג'ים יחתכו מלמטה בX ומלמעלה בY

טוויטרים מלמטה בY ועל הסוף

ועכשיו עולה השאלה הגדולה- מהם אותם X וY?

מעבר לכיוון האוטומטי שאותו אבצע עם הMS8 וקביעה של הנקודות חיתוך בעזרתכם אמשיך לכוון ולהוציא את המיץ מהסט עם אליקו.

תודה רבה על עזרתכם!

אלון,

אתה יודע, כל אחד והדרך שלו לכוון כל אחד וההמלצות שלו. אני אתן את שלי.

קודם כל סט נפלא רק לא ברור לי מה הסאב ומה הקוטר שלו - אתה מדבר על לחתוך את הסאב עם סאבסוניק ב30 אבל אם מדובר בסאב 12 אינטש למה שלא תנסה להתחיל מ20 הרץ? חבל לאבד תחום תדר שסאב 12 לרוב יודע להעביר בצורה מאוד נעימה ויפה.

ואם התיבה היא פורטד - אתה צריך לבדוק מה נתון הFS של הסאב בכדי להגן עליו בעזרת סאב סוניק נגד נזק של התיבה...

לגבי הסט הקדמי אני תמיד אוהב לעבוד על בטוח - היות ומדובר במיד 3 אינטש הייתי מתחיל דווקא מנקודת חיתוך של 700 הרץ.

טוויטרים תתחיל בנקודת חיתוך של 3750 הרץ

ככלל - העצה שלי היא לקבוע נקודות חיתוך עליונות הכי גבוה שניתן לכל אלמנט (עד שמתחיל להשמע לך פחות טוב)

ונקודות חיתוך תחתונות הכי נמוכות שאפשר בהן האלמנט נשמע הכי טוב שהוא יכול.

בעצם מה שאני אומר לך זה לנסות לחתוך כל אלמנט בצורה הכי רחבה שאפשר כי זה יהיה תחום התדר בו האלמנט מנגן היטב - אז למה לא לנצל את זה?

טוויטרים בעיני מתחילים להשמע טוב רק החל מ3.5 קילו הרץ ומידריינג'ים לפי מה שאני רואה בדרך כלל ישמעו טוב עד 5 גג 6 קילוהרץ

אתה צריך לשחק בטווח הזה של נקודות החיתוך בין המידריינג' לטוויטר ולמצוא את הנקודה בה הם נשמעים לך הכי טוב.

אתה צריך לנסות למצוא את נקודת החיתוך הכי גבוהה בין הוופר למידריינג' בכדי להבין מתי לעצור ואיפה זה היה נשמע לך הכי טוב.

לגבי סלופים - אני אוהב להשתמש בסלופים נמוכים ככל האפשר בין החלקים של הסט הקדמי בכדי לאפשר להם לגלוש ולחפוף אחד לתוך השני בנקודות בהן החיבור בינם נשמע הכי טוב לכן הייתי חותך בסלופ 6 ומעלה קצת את נקודות החיתוך ורק בשביל לדעת איך זה ישמע על סלופ 12 מנסה גם על 12.

לגבי סאב וופר - ככל שתחסום את הסאב תלול יותר ככה הוא יהיה מדוייק יותר - אני ממליץ בד"כ על סלופ 18 ומעלה לסאב כאשר בין הוופרים לסאב צריך להיות מקום להפרש של 12 דציבל בסלופ

אז אם אתה חותך את הוופרים ב6 דציבל תתחיל בסאב עם 18 דציבל

אני לרוב אוהב לעבוד בHPF של הוופרים בסלופ 12 וסאב עם 24

אפרופו - אם אתה כן חוסם את הוופרים בסלופ של 6 - תעלה את נקודת החיתוך ל70 או 80 הרץ - בסלופ כזה הם יורדים יפה מאוד לאזור ה50 גם כן ולמען האמת אם אתה מוריד אותם לאזור ה50 60 אז רצוי מאוד להעלות את הסלופ שלהם ל12 לפחות.

אבל כל זה בתיאוריה - במציאות יכול להיות שמשחקים נוספים יביאו אותך לתוצאות טובות יותר.

בהצלחה.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

• תוכן חדש...