Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ניסאן אלמרה - האם יש לי קייס לתבוע את המכון בדיקה?

motorishta
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5001 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

ערב טוב.

אשכול המשך ממהאשכול הזה :http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=381656

לפני כחודש וחצי רכשתי רכב, ניסן אלמרה פרפקט 2003.

כמובן שנכנסתי למכון בדיקה על מנת לבדוק את הרכב, הסעיפים של המנוע יצאו דיי טובים, שריפת שמן מובילי שסתומים היה ניראה כ"כסת"ח". (הטופס בדיקה מצורף) לאחר הרכישה שמתי לב שהמנוע בולע שמן בצורה לא נורמלית כליטר ל-100-150 ק"מ. ובנוסף הרכב מקרטע בשיוט של בין 85-110 קמ"ש והמנוע לא עובד עגול.

לאחר החלפת שמנים פילטרים ופלאגים לא שונה דבר.

ביקרתי במוסך מרכזי ושם אחד המכונאים הטובים ביותר שלהם לדגמי ניסן טען שהבעיה של שריפת השמן לא קשורה לשסתומים אלה ברינגים, ולעשות רינגים עולה יותר מלהחליף מנוע. בקשר לקרטועים לא התלוננתיי במרכזי.

לאחר כמה ימים בודדים נסעתי למכון בדיקה בטענה שהרכב מקרטע בשיוט, הבוחן ביצע כמה בדיקות, ובנוסף לקח את הרכב לסיבוב, כאשר חזר טען שאין שום בעיה, בבדיקת 4 גזים שביצע במקום טען שזה חיישן מד כמות אויר. (בסורק תקלות לא מופיע שום קוד) בקיצור הוא שלח אותי לדרכי.

בקשר לצריכת שמן לא התלוננתי בפניו משום שהיה אומר שזה נכתב בדוח בדיקה (מה שכן בזמן שהרכב היה בבדיקה לפני הרכישה הוא טען שזה שטויות ולא צריך להתייחס לזה בינתיים, לי זה היה ניראה כמו כסת"ח).

השאלה שלי היא, אם אני אלך למוסך המרכזי על מנת לבצע בדיקה מקיפה על המנוע, ובבדיקה יגלו שישנם בעיות חמורות במנוע באמת צריך לעשות רינגים ואין קשר בכלל למובילי שסתומים כמו שנרשם בדוח אני אוכל להגיש נגדם תביעה?

להחליף גומיות שסתומים עולה גרושים מלעשות רינגים שהמחיר שלהם הוא יותר מהחלפת מנוע, אולי יש קשר גם בקרטועים?

תודה רבה.

scan0001.jpg

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אין לי שום עצה בשבילך,

יש לי עצה בשביל מי שעדיין לא דרך במכוני בדיקה,

אני אישית גם אכלתי מהם קש.

בגדול הם אומרים שהאוטו בסדר, חוץ מכמה תקלות קטנות שמסתכמות לכל היותר באלף ש"ח,

בסופו של דבר אתה פתאום מגלה שההר הוליד עכבר,

והבעיות הקטנות נהיו פתאום בעיות גדולות!

בהצלחה בהמשך הדרך.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

מקפיץ....

היום שוב הייתי במכון בדיקה, התלוננתי לגבי הקרטועים, הבוחן נסע איתי בכביש מהיר כ-25 ק"מ בערך, הוא הרגיש את הבעיה, וביקש ממני לנסוע למכון גירים שהוא כניראה עובד איתו ביפו "ג'ורג' את חוסיין" על מנת לבחון את הגיר. אני לא יודע אם יש קשר לגיר אבל מה שאני כן יודע זה שבטופס הבדיקה רשום שאין אחריות על תיבת הילוכים, יש מצב שהוא מערבב אותי, על מנת להוריד אותי ממנו?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אני כמעט בטוח שההשערה שלך נכונה!

גש שנית למוסך המרכזי ובקש את האבחנה שקיבלת מאותו מכונאי מוסמך בכתב בצירוף תאריך וחתימה של המוסך

במקביל רצוי שתתייעץ גם עם עו"ד הוא ידע לייעץ לך מה לעשות ויפה שעה אחת קודם

בהצלחה

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

טרם נתקלתי במכון בדיקה שנותן אחריות לגירים אוטומטים ו/או רכיבי אלקטרוניים (מחשבים, חלקי חשמל וכו') ברכב.

בנוסף, יש את הכסת"ח בטופס הבדיקה שמסיר מעליהם כל אחריות (רשמו לך במפורש: חוסר שמן במנוע, שריפת שמן וכו').

לא מן הנמנע שיש גם בעיה בגיר (ממיר מומנט לא ננעל) ואתה מרגיש מעין "קרטוע" או ירידה קלה בסל"ד, אבל שוב - זה הכסת"ח של מכוני בדיקה זה שהם מסירים מעליהם אחריות על גירים אוטומטיים.

ביננו ? גם אם לך או לי היה מכון לבדיקת רכבים, לא היינו נותנים אחריות על כזה דבר.

להוציא כמובן רכבים סופר-מודרניים עם הזרקת בנזין ישירה, טורבו וכל מיני תופינים אחרים: להערכתי, גיר אוטומטי זה אחד הרכיבים המסובכים והיקרים ביותר לתיקון ברכב - ומפאת אופן הבדיקה במכונים, גם אחד הרכיבים שלעיתים קשה מאוד לאבחן תקלות בהם (הגיר מגיב אחרת כאשר הוא קר וכאשר הוא חם - וכידוע, האוטו מגיע למכון בדיקה תמיד כשהוא חם ונסיעת המבחן המבוצעת עליו לא תמיד מספיקה בשביל לקבוע אם יש בעיה או אין).

איציק

Peugeot 3008 MY18 1.6HDi 120Hp Automatic
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אז מה אתה אומר בעצם? שהלך גם המנוע וגם הגיר?

אין את מי להאשים?

לשרוף את הרכב או לצבוע בכחול ולזרוק לים?!

עריכה:

לפני כשובעיים שלושה הייתי אצל ספי בפתח תקווה, הוא נהג ברכב והרגיש את הקרטוע, אך הוא לא הזכיר דבר העיניין הממיר מומנט, הוא חשד בהזרקה של הרכב או משהו מכאני במנוע.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שאלה למומחים?

באותו הקשר , איך יכול מכון בדיקה לבדוק כלכך הרבה רכבים ,שלכל רכב יש מחשב יעודי

האם בדיקת המחשב היא באמת אמיתי ?הרי הם לא יכולים לבדוק מחשב בקרת אקלים למשל .

הבדיקה רק לגבי מרכב נכונה. שאר הדברים ניחושים?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תוכן חדש...