Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5493 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אה ורק לדעת, כי היו כאלה שצחקו עלי ואמרו שעשיתי שטות:

אין בעיה במה שעשיתי נכון? לעבור על חלקי מחשב עם פד אלכוהלי?

פשוט יש לנו בבית משימושים קודמים, ואמרתי שזה בסדר.

כתוב על זה 70%.

http://www.ets.co.il/image/users/101169/detail/big/1241736.jpg

כי היו כאלה שאמרו לי במקום אחר שעשיתי "נזק" למחשב, וזהו לזרוק את הלוח אם / כרטיס מסך. מזל שלא הקשבתי להם.

שאדע לפעם הבאה, אלכוהול זה מעולה לניקוי חלקי מחשב - נכון?

פן אתם אומרים להפסיק? כי באמת זה רק מפזר את האבק והלכלוך, אז אולי אפסיק.

נקנה שואב אבק קטן. מברשות יש לי בבית, וקיסמי אוזניים / שיניים / מטליות וכל מה שנלווה לניקוי.

תודה.

עריכה: אני תמיד נזכר במשהו, הבנתי גם שמחק זה טוב לעבור על הזיכרונות נכון? קראתי על זה פעם משהו, אפשר הסבר קצרצר? לעבור עם מחק על החלק המוזהב של ה RAM? בעדינות? או על הקוביות השחורות שלו

פורסם

זה די קיצוני לדעתי לעבור עם פדים אלכוהולים לניקוי חלקים, לא הכי מומלץ,צריכים להמתין עד שכל החלקים יתייבשו לפני הרכבה.

נזק לא נגרם, אני גם משתמש באלכוהול אשר אני רוכש מבית מרקחת לניקוי של מעבדים, גופי קירור, מגעים וכו'.

החימום של הפן לא טוב, וגם הוא לא ממוקד, גם כאשר שמים את הפיה הצרה. עדיף מפוח/קומפרסור/מיכל לחץ אויר.

אני משתמש באמצעים אלה רק בסוף עבודת ניקוי (בהנחה שלא מביאים לי מפלצת אבק) כדי לא לדחוס אבק לתוך חריצים בלוח, קודם לשאוב את החלקיקים הגדולים, אח"כ להעיף את הקטנים.

לא קרה כלום, המחשב עובד וזה מה שחשוב, פעם הבאה תעבוד יותר בזהירות.

עריכה:

הקוביות השחורות אלו שבבי הזכרון עצמו, כשאומרים לעבור עם מחק זה על המגעים המוזהבים, וזה כאשר אין אלכוהול לניקוי המגעים.

לתמיכה טכנית וייעוץ בחומרה ומחשבים פנו בה"פ.

החלפת מסכים לניידים בעלות ללא תחרות.

פורסם

מובן. ממש תודה ענקית לך בשמי ובשם כל הפורום שתמיד

כשיש לי בעיה כזאת או אחרת במחשב / חומרה / כל דבר שקשור - אתה תמיד עוזר לנו. אתה והחברים היקרים שפה. תודה ענקית לכם.

לסיכום:

פד אלכוהלי - קיצוני מידי, למדתי על בשרי. לא יעשה שוב.

מחק לזיכרונות, אך ורק כשאין אלכוהול לניקוי - נוותר, תמיד יש.

פן- לא טוב, זה גם מכניס את הלכלוך / אבק בפנים, מפזר לכל עבר, לא טוב.

צריך לקנות שואב אבק ולהשתמש איתו, אני אחפש אם יש משהו במחיר סביר.

והמקסימום אני אנקה עם:

קיסמי אוזניים עוזר מאוד, קיסמי שיניים לחריצים דקים, אלכוהול,

ונייר טואלט, אה והכי חשוב - אני ארכוש לי שיהיה בבית מיכל לחץ אוויר דחוס. תמיד טוב שיש.

תודה.

פורסם

מיכל אוויר אכן מומלץ, משתמש בהנאה אחת לשבוע בערך על המקלדת בעיקר, ובעת פתיחת המחשב לניקיון כללי.

יש תרסיס ייעודי למגעים, ניתן להשתמש בו במקום באלכוהול. אלכוהול לא הורס, אבל בד"כ אין שום צורך להשתמש בו, אלא אם כן מדובר על מחשב ישן מאד, עם חלקים שתפסו את הטינופת של החיים שלהם (=מחשב לא נוקה מיום הפעלתו הראשונית).

שמח שהצלחת להסתדר!

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

כאמור, מיכל אויר דחוס טוב לניקוי אחד, אבל יסודי. ומכיוון שניקוי כזה עושים אחת לכמה חודשים, 25 ש"ח זו לא הוצאה גדולה כ"כ. מפוח הוא הכי טוב - 3 לחיצות והמחשב נקי מאבק עד היסוד. אני מודע שקשה לשים יד על כזה, ולפיכך, מיכל אויר דחוס הוא הפתרון הנגיש והטוב ביותר. אם יש לך חברים שעובדים במוסך, אתה תמיד יכול גם לבקש להשתמש בצינור אויר, אבל לא לקרב אותו יותר מדי, זה עלול לפרק לך אותו לגורמים.

פורסם

לדעתי אין צורך במיכל אויר דחוס, קניתי פן פשוט במאה ש"ח, אני מפעיל בו רק את האיורור, ללא חימום ועובר על ספק הכח, מאוורר המעבד, כרטיס המסך ומאוורר המארז, אין צורך לפרק את כל לוח האם, זה רק פתח לצרות, גם ככה כל האבק יוצא בעזרת הפן, זה מספיק. מדי תקופה ארוכה, נגיד שנה - שנה וחצי לפרק את המאוורר של המעבד, לנקות אותו יסודית מאבק בעזרת הפן, לשים משחה טרמית חדשה, לדליק את המחשב, לבדוק טמפרטורה של המעבד (שלא שמנו מעט מדי או הרבה מדי משחה טרמית) וזהו.

פורסם
כאמור, מיכל אויר דחוס טוב לניקוי אחד, אבל יסודי. ומכיוון שניקוי כזה עושים אחת לכמה חודשים, 25 ש"ח זו לא הוצאה גדולה כ"כ. מפוח הוא הכי טוב - 3 לחיצות והמחשב נקי מאבק עד היסוד. אני מודע שקשה לשים יד על כזה, ולפיכך, מיכל אויר דחוס הוא הפתרון הנגיש והטוב ביותר. אם יש לך חברים שעובדים במוסך, אתה תמיד יכול גם לבקש להשתמש בצינור אויר, אבל לא לקרב אותו יותר מדי, זה עלול לפרק לך אותו לגורמים.

לא מומלץ להשתמש בקומפרסורים של מוסכים וכאלה, האויר שם רווי בשמן וג'יפה אחרת, ממש לא מומלץ להעביר על חלקי אלקטרוניקה.

גם אם משתמשים בקומפרסור, יש להקפיד שיהיה בעל לוכד לחות.

לתמיכה טכנית וייעוץ בחומרה ומחשבים פנו בה"פ.

החלפת מסכים לניידים בעלות ללא תחרות.

• תוכן חדש...