Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5567 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הרכב שנת 2004, התקלה הופיעה כמעט ללא הזהרה( אני אפרט בהמשך),

החנתי את הרכב שלשום מחוץ לסופר, כל הנסיעה עברה חלק וללא בעיות וכשנכנסתי שוב לרכב לאחר הסופר, הנעתי שילבתי לרוורס והופ... תקלה!

הרכב לא משלב לרוורס, מנסה לראשון - לא, עובר ישר לשני אבל כשאני לוחץ על הגז אין תגובה מהמנוע, הסלד לא עולה, זאת אומרת הוא נראה כאילו בוא מנסה אבל אין לי כח... אגב בניוטרל התגובה של הגז רגילה.

לקחתי את הרכב למוסך מורשה, חיברו את הרכב למחשב, והגיר יצא תקין, פירקו הכל, והוחלט שהרובוט הלך.

רציתי לדעת האם זה נשמע מתאים לתקלה, רובוט חדש עול עשרת אלפים שקלים?

האם יש לי אופציות אחרות ומה העלויות שלהם?

אגב, הרכב נקנה לפני כשלושה חודשים לאחר שהחליפו לו כבר גיר ורובוט, לאחר שבוע מקניית הרכב הייתה נדלקת לי הנורת הזהרה של הגיר כפעמיים במהלך נסיעה של 45 קמ׳, וכשזה היה קורה הוא לא היה עולה לי מעל הילוך שני והייתי צריך לכבות את המנוע ולהניע שוב כדי שיסתדר. חזרתי למוסך המורשה איפה שהחליפו את הגיר והרובוט, בזמן שהגיר עוד היה באחריות ממועד ההחלפה של הבעלים הקודמים, והבעלים של המוסך אמר שזה לא קשור להחלפה של הגיר וזה בעיה בחישן מלוכלך שצריך לנקות, הוא ניקה ולאחר מכן חזרה לי הבעיה של הנורה מספר פעמים ונעלמה כלא הייתה, היום חודש וחצנ בערך אחרי הלך לי הרובוט,

האם לדעתכם יש קשר, ומה כדי לי לעשות בנידון?

פורסם

מאיפה קנית את הרכב מאדם פרטי ? תברר עם המוכר אם הגיר עדיין באחריות,אם כן תפעיל אותה .אם לא תלך לעוד מכוני שיפוץ גירים מקצועי (לא למורשה) לקבל חוות דעת נוספת לפני שאתה עושה מהלך כזה !

פורסם

אלו הן בדיוק החששות והלבטים שלי, המחשב לא הראה שום שגיאה, ולכן המוסך פרק את הגיר והרובוט, לא זיהה שום תקלה ולכן החליט לחבר רובוט אחר שהיה לו במוסך, לאחר חיבור הרובוט השני הרכב תיפקד רגיל, מה שלכאורה מחזק את העיניין שהרובוט שלי גמור, אך אם זאת הבעייה, מדוע המחשב של פיאט לא זיהה את הבעיה?!?! תמוהה מאוד בעיניי..

הגיר והרובוט כבר לא באחריות, אך זמן קצר לאחר שקניתי את הרכב האחריות הייתה עדיין בתוקף והתלוננתי על בעיית הנורה של הגיר והתלהה הנלווית, אך כמו שאמרתי בעל המוסך התנער מאחריות ושייך את הבעייה לחיישן מלוכלך, לכן אני מנסה להתיעץ פה עם אנשים אשר אולי מוכרת להם הבעיה ויכולים לקשר את זה עם הבעיה הנוכחית שלי. כי אני עוד בזמן האחריות דיווחתי וההיתי בביקורת אצל המוסך שהחליף את הגיר והרובוט בפעם הראשונה.

כמו כן, אני במילכוד רציני, כרגע אני במצב שאם אני לא קונה במוסך שאני נמצא בו כרגע רובוט חדש ב10000 או משומש ב 4000 אני יאלץ בכל אופן לשלם לו על עבודה של יומים של פירוק והרכבה + רכב חליפי ביומים האלו, מה שהוא לא יגבה ממני אם אתפל אצלו ברובוט.

ככה שגם ללכת למוסך אחר זו בעיה, כי זה עלות של גרר + עלות של עבודה חדשה במוסך חדש + העלות עבודה במוסך הקודם + התיקון עצמו - סביר להניח שיעלה לי בסוף כבר אתו הדבר אם הימי עבודה שאני מפסיד.

לכן אם אני יוכל לקשר את הבעיה לתלונה שלי על הגיר בתקופת האחריות אני אדע שמגיע לי רובוט חדש מהמוסך שהחליף בהתחלה, ויהיה לי שווה לשלם גרר... לכן אם יש פה משהו שחווה בעיות כמו שלנ גם כן לפני שהרובוט הלך אשמח לשמוע.

כמו כן, אשמח גם לשמוע רעיונות ודעות של אנשים בכללי איך לגשת ומה כדי לי לעשות כדי לצאת מהבלאגן הזה...

את שמות המוסכים כרגע אין לי טעם לפרסם, כי אני לא רוצה סתם להרוס להם את השם במידה ואני  טועה.

אגב, משהו יודע היכן אני יכול להשיג רובוט כזה יד שניה? או אם אפשר לשפץ את הישן שלי ואיפה?

פורסם

רגע משהו לא ברור, כשהגיר היה באחריות והלכת להתלונן על הנורה. במוסך אמרו לך שזה רק לכלוך על החיישן ועשו מה? אמרו לך להתעלם מזה? אם כן, אתה יכול להגיד שזה קשור ולדרוש שיתקנו כאילו זה היה במסגרת האחריות ואם לא תתבע אותם כי זה ברור בהחלט שזה קשור.

1995 Mitsubishi Colt

2004 Mazda MX-5

2012 Toyota GT86

פורסם
רגע משהו לא ברור, כשהגיר היה באחריות והלכת להתלונן על הנורה. במוסך אמרו לך שזה רק לכלוך על החיישן ועשו מה? אמרו לך להתעלם מזה? אם כן, אתה יכול להגיד שזה קשור ולדרוש שיתקנו כאילו זה היה במסגרת האחריות ואם לא תתבע אותם כי זה ברור בהחלט שזה קשור.

הרימו אותו על הליפט, אמרו לי שפירקו את החישן וניקו אותו וחיברו חזרה.

ההגיון אומר שיש קשר, אבל אני לא בעל ידע מקצועי בשביל לקבוע בוודאות.

מחכה עדיין למשהו שמבין במכוניות פיאט או שעבר מקרה דומה שיענה, יש לי זמן עד מחר בצהריים כדי לגבש החלטה על המשך הפעולה.

• תוכן חדש...