Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5606 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני רוצה לשים נורה בצבע אחר ברכב כלומר בבית נורה אז רציתי לדעת כמה וולט זורם בין שתי הנקודות שבבית הנורה?

פורסם

ואם מדובר בנורה חיצונית כל שינוי צבע לא חוקי ויכולים להוריד לך את האוטו מהכביש על זה.

פורסם
ורק לידע כללי, וולט לא זורם.

וולט זה הפרש פוטנציאלים בין שתי נקודות.

אמפר זה יחידות של זרם. וולט זה של מתח.

בוא נתחיל בזה שוולט כן זורם, אני בעל תואר הנדסאי חשמל ואלקטרוניקה אז פעם הבאה אל תגיד דברים שיכולים להטעות אנשים.

ומה שאמרת לא נכון ב-100% וולט זה הפרש פוטנציאלים (לא חייב בין 2 נקודות) שבניהם יש התנגדות :-o

פורסם
בוא נתחיל בזה שוולט כן זורם, אני בעל תואר הנדסאי חשמל ואלקטרוניקה אז פעם הבאה אל תגיד דברים שיכולים להטעות אנשים.

ומה שאמרת לא נכון ב-100% וולט זה הפרש פוטנציאלים (לא חייב בין 2 נקודות) שבניהם יש התנגדות :-o

כמה ידע.. אז השאלה שלך בעצם היתה מבחן לחברי הצוות? :? הרי יכולת למדוד לבד ולהיות יותר מדויק בנתוני הוולט של הרכב בו אתה עומד להחליף את הנורה.

בכ"א בהצלחה עם הנורה.

פורסם

אני לא מטעה אנשים.

אני סטודנט להנדסת חשמל ואלקטרוניקה.

מה שאמרתי לגבי הוולט זה נכון. לא חייבת ליהיות התנגדות בין שתי נקודות כדי שיהיה מתח. ( אני מניח שאתה מדבר על צרכן R כלשהו) , אז גם ללא הצרכן יהיה מתח, אך לא יהיה זרם.

בין כמה נקודות בידיוק אתה מודד את המתח?! בנקודה 1 לא יכול ליהיות מתח יחסית לעצמה. ואם יש 3 נקודות אז היחס מתחים הוא בין כל זוג.

ואני אשמח שתוכיח לי איך וולט זורם :) .

פורסם

וולט (VOLT) לא זורם, זו יחידת מתח (הפרש פוטנציאלים). מתח נמדד בין שתי נקודות. מה שזורם זה זרם ביחידות אמפר (AMPERE). זרם שזורם דרך עומס (במקרה של נורה - עומס התנגדותי { אשר נמדד ביחידות אוהם [OHM]}) מפתח מתח על העומס לפי חוק אוהם.

בין שתי נקודות שביניהן נמדד מתח לא חייב לזרום זרם ,דוגמא - שקע ביתי. אפשר למדוד מתח של 230V RMS, אבל זרם לא זורם בין הפאזה לאפס. (לא ממליץ להתחבר עם מד זרם ולמדוד זרם בשקע - והמבין יבין :) )

מי גורם למה - זרם למתח או להפך זו שאלה פילוסופית שאני לא אכנס אליה :)

נ.ב.

הכותב הוא מהנדס בעל תואר שני מאוניברסיטה מוכרת בארץ.

• תוכן חדש...