Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5605 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

בחודשים האחרונים השתדרגתי:wink: לפיאט בראבה ידנית שנת 96' 1.4, רכב מהמשפחה. הרכב נסע ללא תקלות מלבד העובדה שהוא שותה מים כמעט כמו שהוא שותה דלק(אבל מים זה זול אז לא אכפת לי...).

לפני יומיים נדלקה נורית ההזרקה, הרכב החל להשתנק מדי פעם ואף להכבות מספר פעמים.

נסעתי כ 50 ק"מ במצב הזה, ואתמול הוא נכבה בסלד סרק ולא מוכן להדלק שוב.

עכשיו, הרכב הזה שווה כ 5000 ש"ח אופטימיים, אני לא מתכוון לשלם על גרירה ואבחון תקלות עוד לפני תיקון התקלה. אני חושב לתקל את הבעיה עם מולטימטר, לבדוק התנגדויות של המזרק ומשאבת דלק ולחפש קצרים\נתקים.

אשמח לקבל פידבקים בנוגע למה שאמרתי, מהן סיבות אפשריות נוספות לתקלה בהתחשב בסימפטומים שרשמתי? עד כמה שאני זוכר תקלה בחיישנים לא תגרום למנוע לשבות אלא לפעולה לא תקינה.

האם כשנדלקת נורת הזרקה זה כולל גם תקלות הצתה?

תודה מראש

גיא

תקנו אותי אם אני תועה

פורסם

דבר ראשון תבדוק לאן המים הולכים זה כנראה גם המקור לבעיה שלך

במצב אופטימלי הרכב לא צריך לשתות מים כמו דלק, יותר נכון הוא לא צריך לשתות מים בכלל

תתחיל לבדוק מהדברים הפשווטים...

תבדוק שלא בורחים מים מהפקק של הדריאטור.. תבדוק שאין נזילות..

אולי תנסה לשים מים ירוקים\ אדומים (תבדוק לפי הוראות יצרן)

נקודת הרתיחה שלהם גבוה יותר ממים רגילים

מעבר לזה אין לי את הידע לעזור לך תחכה לתגובה של מישהו אחר

פורסם

דבר ראשון תודה.

שנית, האם אתה מכוון לזה שהמים שבורחים עשו נזק חשמלי? אני לא רואה איך זה יכול לקרות. ברכב כזה ישן ומועד לתקלות לא חייב להיות קשר בין אחת לשניה...

תקנו אותי אם אני תועה

פורסם

תגיד, אתה רציני? אתה ממלא מים וחושב שהחיים יפים, וכשהרכב שלך מנסה לאותת לך שיש בעיה חמורה אתה עדיין לא קולט את הרמז?

אני לא אתפלא אם אטם ראש מנוע נפרץ. מתי עשית טיפול לאחרונה? האם השמן קיבל מרקם של טחינה?

אגב, מצב שבו יש צינור מים שהתפוצץ ושהמים נוזלים על צמת חשמל כלשהי ומשגעים את מערכת ההזרקה הוא בהחלט יתכן.

תתחיל בתיקון הליקויים שידוע לך עליהם ומשם תתקדם הלאה.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

וודאי שיש צדק בדבריך(אני בגדול מחכה שהרכב ימות כדי לקנות אחד נורמלי), אבל אני לא חושב שזה קשור לבעיה הנוכחית. השמן בסדר, וגם אם לא היה - איך יכול להיות מצב בו אטם ראש נפרץ ומחשב ההזרקה יודע על כך? גם הרטבת צמה נשמע לי פחות סביר כי למיטב ידיעתי המחשב למעלה, מעל צינורות המים, ושוב, אם נרטב חיישן או צמה המובילה אליו אינני חושב שזה יכול לגרום להשבתה כללית.

כמובן שאני משער ואם מישהו יודע אחרת אשמח ללמוד

תקנו אותי אם אני תועה

פורסם

נורית הזרקה נדלקה, יש תקלה רשומה. את זה אתה מבין.

חיבור סקנר יאתר את התקלה ואולם, אינך רוצה לגרור לחבר, ולשלם.

האפשרות הנוספת, באופן מקצועי, לבדוק האם יש ניצוץ. לאחר מכן ובכל מקרה, לבדוק האם יש פולס הזרקה, והאם מגיע דלק בלחץ וספיקה ראויה .

יש עוד מס' בדיקות לבצע, בכללן בדיקות מכניות, ולא מן הנמנע שלבסוף יתברר שיש קשר כזה בין המכניקה לאי הנעת הרכב, ואף לזיהוי תקלה אלקטרונית, אם אם אינה אלקטרונית/חשמלית.

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם

חזרתי לרכב, ניסיתי מזלי...מניע. גם כבתה נורת האזהרה. באמת נראה כמו תקלה שקשורה ברטיבות שהתייבשה לה בינתיים, אקח עצתכם ואטפל בנזילת המים.

טוב, נזילת מים: אין מים מתחת לרכב בשום שלב והשמן בסדר. האם ייתכן שמדובר בבריחת לחץ במערכת שגורמת לאיבוד אדים? צינורות מים ישנים סדוקים?

תקנו אותי אם אני תועה

פורסם

כל התשובות נכונות - צריך לבדוק בדיקה פיזית , צינורות מים רדיאטור אולי נוזל בפינות , רדיאטור פנימי .

בודקים במוסך מתמחה לרדיאטורים ומערכות קרור - מרכיבים שעון לחץ מיוחד על פתח מיכל מילוי המים ,

ובודקים לחצים, ואז מאתרים אם יש איבוד , נזילות פנימיות או חיצוניות .

לפעמים גם במוסך מכונאות יש להם את שעון הבדיקה הנ"ל והידע לבדוק .

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

טוב, הרכב חובר לסורק, ע"פ הסורק מדובר בחיישן סל"ד. החשמלאי שבדק אמר שאין לו מושג מהיכן להשיג חיישן כזה לדגם הזה, ושייתכן שהמחשב תקול ולא בהכרח החיישן.

עכשיו אני צריך לנסות להבין אם הבעיה בחיישן או במחשב, לשם כך אני זקוק לנתוני החיישן. האם מישהו יכול לעזור? הבחור דיבר על AUTODATA. אין לי מושג במה מדובר, אשמח אם מישהו יוכל לומר לי מה אפשר למדוד במוצא החיישן ומהם הערכים הרצויים (אני מניח שהתנגדות סטטית ואיזשהו גל סינוס כאשר הסטרטר מניע?).

ברשותי רב מודד ואוסילוסקופ.

תודה מראש!

תקנו אותי אם אני תועה

פורסם

ע'פ תיאור התקלה והיעלמותה פתאום אני משער שהבעיה בקונקטור של החיישן, נתק את הקונקטור ותנקה את המגעים עם ספרי מגעים וכווץ מעט את הפינים בקונקטור עם מברג דק בזהירות כדי שיהיה מגע חזק, ותקווה לטוב, אני כמעט בטוח שכאן הבעיה.

אם הבעיה תחזור אז תפרק את החיישן ותנקה אותו עם בד יבש, לפעמים שבבים מתכתיים נתפסים על החיישן משום שהוא מגנטי וגורמים לשיבוש בקריאה.

פורסם

ראשית, תודה רבה על האינפורמציה!

לאחר מאמצים רבים, איתרתי את החיישן (חבוי מתחת לסטרטר, אין גישה כלל). מדדתי את התנגדות החיישן, ובכל קוטביות התנגדות שונה: קוטביות אחת קריאה 950 אום יציבה, קוטביות שניה 1300-1400 אום, לא התייצבה. החיישן נותק מהמחשב כמובן. המדידה התבצעה בין שני הפינים הרלוונטיים, לא עירבתי את פין ההארקה במדידות.

המגעים בקונקטור נראים במצב מצויין וללא חופשים (אין מקום לעקמם עם מברג שכן הם נוגעים אחד בשני. כלומר, העליון והתחתון, אלו שביניהם נכנס הזכר). בנוסף האטימה מצויינת, המגעים נקיים.

הנעתי את הרכב וניסיתי לשחק עם החיווט שמוביל לחיישן, לא ניכרת השפעה.

האם ניתן לקבוע ע"פ המדדים הנ"ל כי החיישן הוא האשם?

תקנו אותי אם אני תועה

פורסם

קח מד מתח דיגטלי, כוונו למתח AC עד 10 וולטים, חברו אל 2 פיני החיישן הרלבנטיים. הפעל המתנע (אולי בעזרת עוד אדם) וראה אם יש קריאת מתח כלשהיא.

אם יש קריאת מתח, אז החיישן תקין.

האם בצעת בדיקה לראות אם בכלל מגיע ניצוץ אל המצתים (פלאגים)?.

בברכה - רפי לין

פורסם

תודה רפי.

ביצעתי את הבדיקה הנ"ל, המד הראה כ 3.3V AC. מדובר במד הפשוט שקיים בשוק.

בנוגע לניצוץ - אתה מתכוון לבדיקת ניצוץ כאשר הרכב במצב אי הנעה?

תקנו אותי אם אני תועה

• תוכן חדש...