Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5655 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב!

ברשותי פיג'ו 205 שנת 94 שעברה לה כמעט 200K היא אצלי 5 שנים. מדובר כמובן בגירסה הידנית 1.4 סמ"ק.

מלפני כמה שנים, לובינסקי, יבואן פיג'ו\סיטרואן, מציע בדיקת חורף חינם במורשים שלו ובנוסף לה, לפחות בשנתיים האחרונות, מציע שובר מתנה. בשנה שעברה זה היה שובר לארוחה זוגית בארומה והשנה שמיכת מיקרופייבר מורדינון. המבצע השנה, לבדיקת החורף, התחיל ב 15.11.2010 ונמשך עד 31.1.2011.

אני גר צפונית לנהריה וחשבתי כמו שנה שעברה לגשת ולבצע בדיקת חורף, במורשה בנהריה, ככה כדי לדעת מה קורה מתחת למכסה המנוע ושירימו את הרכב על ליפט ויציצו תחתיו אחר חופשים וצרות אחרות. חשוב לציין שאני מבצע טיפול שנתי קבוע ממש לפני הטסט השנתי גם כדי שלא יהיו הפתעות בטסט וגם כדי להצטייד באישור תקינות מערכת הבלמים עקב גילו המתקדם של רכבי.

לאחר דחיות רבות החלטתי לתאם ביקור במוסך לשישי האחרון ל8 בבוקר.

הגעתי המתנתי ובא כמדומני מנהל העבודה לקחת את רכבי לא לפני שהפטיר "הרכב שמור!" הכניס את הרכב לעמדה והמכונאי התחיל לעבוד, העלה את הרכב על הליפט בדק את כל הנוזלים, לפחות הנגישים, שם לב שמפלס המים במצבר נמוך מאוד, פתח את כל הפקקים הוסיף כמעט ליטר מים מזוקקים ניקה את המגעים וריסס אותם בחומר מונע רטיבות.

הוסיף מים למיכל נוזל ניקוי השמשות וניקה את מגן העלים מלכלוך עם לחץ אוויר, עבר על כל האורות ברכב, מגבים, שימן את כל צירי הדלתות, וכמובן בדק חופשים ונזילות.

לבסוף כשהוציא את הרכב, כל הבדיקות וההתעסקות ארכה כחצי שעה 40 דקות לערך. ביקשתי מהמכונאי להדביק לי את מגן הגומי בדלת, כי הוא התנתק לו חלקית. הלך הביא דבק והדביק. ואמר "עכשיו האוטו שלך חדש".

במשך הטיפול כל הזמן ניגשו מכונאים אלי ושאלו "מה יש עוד 205 שנוסעות??" ו"בצבא הרכב הזה אכל המון המון חול!" :lol:

הייתי מרוצה מהטיפול והיחס, לכן, רציתי לתת למכונאי "טיפ" שמתי ביד שטר של 20 ש"ח והושטתי לו את היד כדי ללחוץ לו אותה ולתת לו את השטר אבל הוא סירב בתוקף לקחת :shock:

הביאו לי את השובר לקבלת שמיכת פליז ברשת ורדינון, בהגיעי לחנות הסתבר שפליז כזה עולה שם 170 ש"ח :-)

נעים גם להכניס ככה את הרכב לבדיקת חורף, לקבל יחס טוב וצ'ופר נחמד. תודה רבה לובינסקי :wink:

ראוי לציין ששנה שעברה היחס שקיבלתי במוסך זה היה מחפיר, פשוט אין מילה אחרת שניתן לתאר זאת, הגעתי ומתי שהעלו לי את הרכב על הליפט אחרי איזה 5 דקות כבר אמרו להוריד את הרכב ולהוציא אותו כי היו צריכים להכניס רכב אחר. כנראה לבדיקות מאין אלה עדיף להגיע בימים לא עמוסים כדי לקבל יחס ראוי.

לסיום, מוסך נוסף ראוי לציון, האמת הבדיקה שם בוצעה ממש מזמן, לפני כ 4 שנים, זה מוסך "ביטרן" באזור התעשיה החדש בראשל"צ. משם יצאתי ממש בהלם מהדקדקנות היחס והסבלנות בבדיקה שהרי כדאי לציין מבוצעת ללא תשלום כלל.

חורף גשום עד כמה שניתן ובטוח בדרכים!

• תוכן חדש...