Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5674 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

קיבלתי חבילה של שוקולדים לנכדים, נשלחה משוויץ בעלות כללית (כולל המשלוח) של פחות מ- 50$.

הפריט נישלח אליי לתא דואר שיש לי בבית דואר בתל אביב. ע"מ לקבל את הפריט, נאלצתי להיפרד מכ- 35 ש"ח עבור מה שמוגדר "עמלת שחרור".

דבר חדש שלא היה לפני כן.

באתר הדואר המהולל בדקתי מהי אותה עמלה חדשה, והבנתי שבאישור הכנסת מ- 2008 אושררה העמלה הנ"ל, בין היתר עבור טיפול בפריט הדואר (האכלה? השקייה? חיסונים?), טיפול מול המכס והובלה ואספקה עד הדלת (שוב אני מזכיר: אני מקבל הדואר שלי בתא דואר בבית דואר). התקשרתי לטלפון שנתנו לי (076-880007) ושם הסבירה לי גברת בשם יהודית, שאין לה באמת מושג על מה לוקחים את העמלה. לדבריה - "לוקחים כי קבלנו אישור מהכנסת ב- 2008".

ובכן, לראשונה בחיי נתקלתי בגוף ציבורי/מוסדי/ממשלתי שלא מספר לוקשים וממציא אמתלות, אלא מודה בפה מלא, קבל עם ועדה, שהוא לוקח כסף כי הוא יכול. לא פחות ולא יותר. אני בכל אופן לא קבלתי מהם שום שירות ואין כל חדש באופן שבו אני מקבל את דברי הדואר שלי.

עוד מישהו ניתקל בתופעה? איך נמנעים ממנה? מה לייעץ לצד השולח ע"מ שאני כאן לא אתקל בגזל הזה?

פורסם

התשובה שקיבלת מהדואר נכונה. לצערי.

במקום לשלם למכס יכולת לשלם לעמיל מכס אחר.

איך להמנע? חבילה בפחות מ-2 ק"ג, ופחות מ-50$ - לשלוח בדואר רגיל (צרורות) שפטור (כרגע) מכל עמלות.

:turn-l:
פורסם

כמו שנאמר

על חבילות בדואר שליחים משלמים עמלה. זה קיים כבר יותר משנה

לא רוצה? שלח בדואר רגיל/רשום

חבילות מעל 2 ק"ג יחוייבו בעמלה החל מה1 לינואר, בלי קשר לשיטת המשלוח

פורסם

קימת אי בהירות לגבי המצב החוקי של חבילות מעל 2 ק"ג ובדואר רגיל (לא אקספרס כלומר לא EMS ).

קראתי ששר התקשורת אמר שב 2008 חתם על אישור לעמלה הזו עבור דאר אקספרס. לא ברור אם השר חתם כעת על הרשאה לעמלה כזו על דואר רגיל מעל 2 ק"ג.

יהודה

פורסם
נשמע לי מאוד מוזר מכיוון שבחודש שעבר שר התקשורת סירב לאשר לדואר את העמלהl

קרא בעיון את הלינק שנתת:

במשרד התקשורת מוסרים שאמרו לדואר במפורש שאין לחברה אישור להפעיל שירותי עמילות מכס גם על חבילות וצרורות, בניגוד לאישור שכן ניתן לדואר ב-2008, לגבות עמלה על חבילות בדואר מהיר.

:turn-l:
  • תוכן חדש...