Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8088 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

קראתי שיש שם משהו לא סטנדרטי (מוטות פיתול במקום קפיצים).

בהיינס של ה-205 כתוב שזה כל כך לא סטנדרטי ומסובך שעדיף שלא תיגע ותשאיר את זה למומחי פז'ו.

למישהו יש לינק / מידע על מה בעצם יש שם (ו/או למה זה טוב, אם אנחנו כבר בעניין) ?

My responses are limited. You must ask the right questions

פורסם

המתלה האחורי של מכוניות פז'ו סיטרואן רבות הוא מסוג מוט פיתול - וזה באמת אחד מהדברים שתורמים להתנהגות הכביש המשובחת של הדגמים הללו. פז'ו-סיטרואן הצליחו למצוא נוסחה מצוינת להתנהגות כביש ונוחות (דברים שלרוב באים אחד על חשבון השני). חבל שבדגמים החדשים הם ויתרו על זה...

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

עד כמה שאני הבנתי מחבר שהיתה לו 205GTI המתלה האחורי הוא נק' תורפה ברכב הזה לא?

(עד כמה שזה נוגע לאמינות ופעולה שקטה?!)

פורסם
עד כמה שאני הבנתי מחבר שהיתה לו 205GTI המתלה האחורי הוא נק' תורפה ברכב הזה לא?

(עד כמה שזה נוגע לאמינות ופעולה שקטה?!)

בעיות אמינות? פעולה רועשת?

ממש לא....

במכוניות ישנות אכן עלול להתפתח רקבון או חלודה בזרועות, מה שגורר החלפה יקרה. לא נתקלתי בהרבה מקרים כאלה.

כמו כן מכה של הגלגל במשהו שלא כדרך הטבע (נגיד מדרכה?) עלולה לעקם את הזרוע ושוב לדרוש החלפה יקרה.

זה גם יוצר קושי חריג אם רוצים להנמיך ולהקשיח מאחור. צריך לפרק את כל הזרוע ולהרכיב אותו על שן אחרת של ציר משונן כדי להנמיך. מחליפים את הבולם בלי בעיה, אבל החלפת קפיץ (במקרה שלנו מוט הפיתול) זה עניין יותר מורכב מהחלפת קפיץ במתלה עצמאי רגיל (מקפרסון, עצמות עצה או רב חיבורי).

התוצאה היא שרבים מנמיכים ומחליפים לבולם קשיח מבלי להחליף את הקפיץ. מה שיוצר להערכתי מתלה אחורי לא מאוזן מבחינת היחס בין הקפיץ לבולם, שזה אחד הגורמים שהופכים מתלי פג'ו לטובים בעולם לדעתי.

It's only a sport if you use a ball

It's a real sport if you use two

פורסם

וואללה.....

בעניין פעולה רועשת... לגמרי במקרה אתמול בלילה פגשתי בעל 306S16 שהמתלה האחורי שלו חורק ורועש. כל צד עושה רעש חריקה שונה. החלפת בולמים לא פתרה את הבעיה, ושימון חיבורי הזרועות גם לא סייע לכלום.

אז הנה אני מכיר מקרה אחד....

פורסם

הסתכלתי והסתכלתי בציור, ולא הצלחתי להבין איך זה עובד (כלומר, איפה מתבצעת פעולת ה'קפיץ'). איך עובד מוט פיתול כללי אני יודע (אני חושב), אבל במקרה הזה אני לא רואה איך זה קורה. אולי בגלל שחסר לי מימד בציור.

בכל מקרה תודה לעונים !

פורסם

האיור הוא במבט מלמעלה.

מוטות הפיתול שמשמשים כקפיצים הם מה שמסומנים באנגלית Torsion Bar.

המוט העבה יושב לרוחב האוטו, ובשתי קצוותיו מחוברות הזרועות שבקצה השני שלהם יושבת הנאבה של הגלגל.

כשהמתלה נלחץ, הזרוע עולה למעלה, כלומר מסתובבת סביב לציר קצה המוט העבה.

קצה אחד של מוט הפיתול מחובר לבסיס הזרוע, והקצה השני שלו מקובע למוט העבה שאינו זז. התנועה של הזרוע גורמת לפיתול של מוט הפיתול. מכיוון שהוא עשוי ממתכת, שזה חומר גמיש, המוט שואף לחזור למצבו המיושר, וזה בעצם כוח הקפיץ שמופעל כאן.

יש כמה יתרונות למתלה כזה.

אחד מהם הוא שגם כאשר המתלה נלחץ, הגלגל נשאר ניצב לכביש, בניגוד למתלה מקפרסון המקובל יותר שבו הגלג מקבל זוית קאמבר.

עוד יתרון זה הקומפקטיות היחסית של המערכת, שמאפשרת רצפה שטוחה בלי בליטה מיותרת לתא הנוסעים האחורי.

פורסם

אה, מלמעלה ... ואני הייתי בטוח שזה מבט מאחורה ... עכשיו יותר טוב.

אם כי עדיין כנראה הכי טוב שאני אראה את זה במציאות, או בשרטוט תלת מימדי כי עדיין יש חלקים שאני לא מזהה מה הם עושים.

שוב תודה.

• תוכן חדש...