Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5792 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכם,

אני מעט חדש פה והייתי שמח להיעזר בכם בעת בחירת רכב משומש עבורי (סטודנט תפרן), בתקציב עד 25K.

הדברים שחשובים לי ברכב (לפי הסדר):

1. אמינות.

2. צריכת דלק טובה (נוסע כ-25,000 ק"מ בשנה).

3. עלויות אחזקה זולות (ביטוח זול, חלפים, טיפולים...).

4. הנאה מנהיגה, בטיחות, סחירות, נוחות, אבזור.

העדפות אישיות:

א. מעדיף רכב קטן וקל משקל (עם עדיפות ל-5 דלתות).

ב. מעדיף גיר ידני (אם כי לא שולל גם אוטומט).

ג. שנתון 2,000 ומעלה.

ד. מזגן שמקרר כמו שצריך.

ה. נפח מנוע בין 1.2 ל-1.5 .

* אם זה יהיה לי כלכלי, אין לי בעיה גם עם דיזל.

רכבים שחשבתי עליהם : פורד פיאסטה (יכול להיות בעייתי בגלל צריכת הדלק), פולקסוואגן פולו, פיאט פנדה, פיאט פונטו ספייס, סיאט איביזה, פז'ו 206, סקודה פאביה... שכחתי משהו?

פורסם

דייהטסו שרייד, קלאסי לסטודנטים.

יתן אחלה תמורה לאגרה.

(אני סטודנט בעל דייהטסו שרייד 1.5 קלאסיק ידנית ובהמלצתי נרכשה דייהטסו שרייד 1.3 אוטומט ע"י חבר ללימודים).

הבעיה, אם אני זוכר נכון, תצטרך לרדת שנה בשנתון, אני לא בטוח שב2000 היו עדיין שריידים.

אם לא,

תבדוק את האופציה של הסוזוקי יורוסוויפט מהם עדיין היו בשנת 2000.

בהצלחה.

פורסם
דייהטסו שרייד, קלאסי לסטודנטים.

יתן אחלה תמורה לאגרה.

(אני סטודנט בעל דייהטסו שרייד 1.5 קלאסיק ידנית ובהמלצתי נרכשה דייהטסו שרייד 1.3 אוטומט ע"י חבר ללימודים).

הבעיה, אם אני זוכר נכון, תצטרך לרדת שנה בשנתון, אני לא בטוח שב2000 היו עדיין שריידים.

אם לא,

תבדוק את האופציה של הסוזוקי יורוסוויפט מהם עדיין היו בשנת 2000.

בהצלחה.

מודה לך על תגובתך!

הייתי מעדיף בכל זאת שנתון מעט יותר מתקדם (בתקווה שאני אצליח לשרוד את כמות הק"מ שאני עושה בשנה ללא תקלות).

פורסם

אני דווקא חולק.

דיהטסו שרייד הוא אמנם רכב אמין, אך הוא ישן, לא בטיחותי, כנראה יהיה עם קילומטרז' גבוה בגלל השנתון, וגם לא הכי חסכוני בעולם....

בתקציב שלך למה שלא תקנה באמת פיאט פנדה?!

תקבל רכב יחסית חדש, ולכן גם בקילומטרז' נמוך יותר, בטוח יותר, נוח יותר, וחסכוני יותר. מה גם שהרכב די פשוט ואמין.

תוכל לחפש גם פונטו.

אם הביצועים לא מענייינים אותך, ואתה לא נוסע תדיר בדרכים הרריות, סיטרואן סקסו דיזל 1.5 הוא רכב סופר חסכוני, בתנאים אופטימליים (בין עירוני, מישור, מהירות רגועה) הוא צורך כ 1:22.

תחפש אחד עם קילומטרז' יחסית נמוך, ושטופל טוב. יש הרבה כאלה מוזנחים

בהצלחה

פורסם

ראשית תודה על תגובתך.

אני לא שולל כלל וכלל פנדה. הבעיה נעוצה בכך שלא ראיתי ב"יד 2" היצע רב של פנדות ובק"מ סביר (בתקציב שקרוב לתקציב שלי). בעיה נוספת היא שאני לא מכיר אף אחד שיש לו (או אפילו נהג) על רכב שכזה כדי להתרשם מן הרכב. בנוסף, הזהירו אותי מתקלות חשמל רבות בדגם זה, ובתקלות חוזרות ונשנות עם ההגה (ושהתיקון הוא יקר מאוד). אם אינני טועה, לפנדה גם רק 3 כוכבי בטיחות.

אגב, בעניין הסקסו... נראה שגם כאן קשה מאוד (מאוד, מאוד) למצוא רכב שכזה עם ק"מ סביר.

הפונטו.... אני לא כ"כ נלהב מרכב זה. הוצמד לי פעם פונטו למשך חודשיים- ואין לי זיכרונות טובים מהרכב.

אגב, במהלך השירות הצבאי שלי היה לי סוזוקי בלנו ומאוד הייתי מרוצה ( 3 שנים ללא תקלות). אולם, כיום, אני מחפש בכל זאת, רכב קטן יותר.

אני אשמח לשמוע רשמים מבעלי רכבים מן הרשימה שצוינה לעיל (בעלים כיום, או בעבר).

פורסם

למה דווקא את ה-306?

האם היא עונה לקריטריונים שציינתי לעיל? היא חסכונית בדלק באופן מיוחד? יותר מה-206?

אני צריך רכב לאדם אחד (מקס' 2), והשיקול העיקרי הוא חיסכון. האם ה306 אמינה?

• תוכן חדש...