Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5838 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

השבוע נדלקה לי נורית אדומה של חום מנוע מלווה בצפצוף מזהיר (מן סמל של דגל מעל המים), סבבה עצרתי את האוטו ופתחתי את מכסה המנוע, ציפיתי לראות שחסר מים במיכל ואכן רמת המים במיכל ירדה מתחת למינימום, בגלל שנסעתי עם האוטו רק 2-3 דקות לא חששתי לפתוח את המכסה הפקק של הרדיאטור אז פתחתי אותו ופתאום אני מגלה שכל החלק הפנימי של הפקק נשבר בכמה מקומות, הגומי אורינג שיש שם כבר לא ממש גומי וחלודה מסביב...

נאלצתי לסגור חזרה את הפקק כי אי אפשר להשאיר אותו פתוח ונסעתי ישר לחנות חלפים שקרוב לביתי וקניתי פקק חדש תחליפי ב-40 ש"ח (המקורי 180 ש"ח).

עכשיו אני זוכר שגם בעבר הייתה לי בעייה דומה עם הפקק ובשני המקרים קיבלתי אזהרה רק אחרי הבעייה, ככה זה צריך להיות?

אין חיישן שמתריע על ירידה מהמינימום?

האם אני צריך למלא מים ירוקים מסוג G12+ או שאפשר להסתפק במים ירוקים מאיכות גבוהה?

(אגב כאשר מילאתי מים ירוקים רגילים נסעתי עם האוטו קצת ואז פתחתי וגיליתי שהמים הפכו לחומים, זה בסדר? לא נראה לי...)

פורסם

האם חום המנוע עלה מעל 90 מעלות צלזיוס ?

1. המנורה שנדלקה מתריעה על מפלס נוזל קירור נמוך (ואכן היא התריעה על כך וזה תקין) או טמפ' נוזל קירור גבוהה. תבדוק מפלס נוזל קירור אחת לחודש לפחות או מתי שאתה מתדלק את הרכב.

2. עלייך לרוקן את כול תכולת נוזל הקירור ולמלא נוזל קירור מקורי G12++ (מומלץ).

3. צבע נוזל הקירור מעיד על ערבוב של נוזלי קירור בעלי תכונות שונות ולכן הצבע הינו חום או עקב לכלכוך/חלודה במערכת הקירור.

4. בוודאי שקיים חיישן המנטר את מפלס נוזל הקירור אחרת איך אתה חושב שקיבלת התרעה קולית+ויזואלית ?

איזה כייף לי :)

פורסם

חום המנוע מעולם לא עלה מעל 90 מעלות, הוא תמיד נמצא או ב-90 בדיוק (באמצע) או פחות מזה.

אני פשוט חשבתי שההתרעה צריכה לבוא בעצם לפני שהפקק מתפרק בגלל החוסר במים כלומר להתריע לפני שמפלס המים מגיע למצב בו הוא עלול לגרום לעיכול הפקק.

אז אתה אומר שצריך לבדוק אחת לחודש או לפני תדלוק.. בסדר אבל מבחינתי בכל פעם שאני אשמע התרעה זה סימן של לפחות 40 שקל + החלפת נוזל קירור .

עכשיו אני קראתי הודעות קודמות בקשר לנוזל קירור +G12 או G12++ ואני גם מודע לזה שיש שלא מסכימים איתך בנוגע ליחסים הנכונים בין נוזל קירור למים, אני אישית חשבתי שצריך לשים אך ורק נוזל קירור... בכל מקרה אני סומך עליך :-D.

אגב עשיתי טיפול 10,000 לפני כחצי שנה (מוסך חוסאם) ואני לא נוסע הרבה באוטו, אני לא בדקתי את זה בזמנו אבל יכול להיות שהם שמו לי מים רגילים וזה מה שגרם לבעייה?

אז רק שאני יהיה בטוח לפני שאני נוסע למוסך חוסאם שבוע הבא:

אני צריך לבקש שירוקנו לגמרי את המים ולבקש שישימו לי 2.5 ליטר מה-G12++ ועוד 2.5 ליטר מים מזוקקים? (אני מניח שיישאר לי מיכל G12++ בכמות של חצי ליטר שאותו אני אערבב עם חצי ליטר מים מזוקקים ואני יוסיף מתי שצריך)

פורסם

1. הפקק לא אמור להתפרק ולעולם לא ניתקלתי בתופעה הזו. בפעם הבאה תקנה פקק מקורי בלבד.

2. אני הייתי בודק את כול תפקוד מערכת הקירור לקראת הקייץ במוסך שהינו מומחה לרכב זה ולא מסתפק רק בהחלפת נוזל הקירור והפקק.

3. מוסכניק שמכיר את הרכב שברשותך לא צריך לקבל הנחיות ממך לגבי יחס המהילה הנכון.

2.5 ליטר נוזל G12++ ו-2.5 ליטר מים יעשו את העבודה.

• ספונסר פורום
פורסם

המכסה נשבר בגלל שהמכסה חליפי מאיכות ירודה (זה מה שיש בשוק)

מכסה מקורי עולה כ 115 שח והוא שווה את זה .

כמו כן כדי לשמור על המכסה ועל האטימה של המיכל אז יש לבדוק את הצוואר

של מיכל העיבוי כי האטימה מתבצעת בהיקף .

מחירו של מיכל עיבוי מקורי כ 250 שח לפני מעמ .

מרכז שרות מומחה לרכבי פולקסווגן אודי סיאט וסקודה .

במוסך רון מקבלים שנה אחריות על עבודה וחלפים .

ישראל ב"ק 18 ת"א 035373204 .

פורסם

אוקיי חבר'ה כשאני יהיה במוסך אני אבקש שיבדקו את המיכל ואת הפקק ויבדקו שהכל אטום ובסדר.

מקסימום נקנה מיכל חדש.

אני אתחיל לבדוק אחת לחודש את הפקק ואם זה יקרה שוב פעם אז כמובן שבפעם הבאה זה יהיה פקק מקורי.

תודה רבה.

פורסם

עדכון:

הייתי היום במוסך וביקשתי שירוקנו את כל ה"מים" וישימו לי נוזל קירור G12++, אמרו לי בסדר.

רוקנו את כל המים הצהובים\חלודה\בוץ צהוב\קיא ... חיבור צינור מים והמשיכו לרוקן את כל הגי'פה עד שיצאו מים

נקיים ולאחר מכן התנענו את המנוע ואז עוד מים מלוכלכים יצאו והמשכנו ככה עדש שבאמת הכל היה נקי נקי, בסוף

ניקו טוב טוב את מיכל העיבוי שהיה מלא בחלודה וגם מסביב בפייה שלו וניקו גם את הצינורות משאריות חלודה וגי'פה ורוקנו הכל!

עכשיו הגיע הזמן לשים נוזל קירור חדש, הבחור הלך למחסן וחזר עם נוזל קירור של פרסטון, מה זה הדבר הזה? אמרתי שאני

לא רוצה את הדבר הזה ואני ביקשתי מראש G12++, הבחור אומר שאין להם את זה והפרסטון הוא מניסיון יותר טוב מה-G12++,

אמרתי לו "תשמע אני ביקשתי משהו ואני אקבל אותו", וככה יצא שלקחתי את הרכב של בעל המוסך ויצאתי לסיבוב בעיר על מנת לחפש את הנוזל המבוקש, הייתי בכמה חנויות לחלקי חילוף ובסוף מצאתי כמעט את מבוקשי במשארקה (מוסך צמפיון מורשה).

ניגשתי למחסן במשארקה ושאלתי האם יש G12 ++, אמרו לי כן זה עולה 63 שקל לליטר וחצי, אמרתי בסדר, הלכתי ושילמתי 120 שקל כמעט ל-2 בקבוקים וכשחזרתי למחסן להגיש להם את החשבונית הם הביאו לי את ה-G12 + (פלוס אחד לא 2), שאלתי מה זה הדבר הזה? ביקשתי במפורש G12++ (זה עם 2 פלוסים) אמרו לי אין לנו מושג על מה אתה מדבר זה הפלוס אין דבר כזה 2 פלוסים.

אני זכרתי הייטב שכולם פה בפורום דיברו על הנוזל עם 2 הפלוסים ואפילו יצא לי לראות תמונה של בקבוק שמוטבע עליו הסימן G12 ++.

עמדתי על שלי והתעקשתי שאני יודע יותר טוב מהם ושילכו להביא לי את מה שאני רוצה.

טוב הם עשו 2 טלפונים הלכו חקרו ובדקו ואחרי כ-5 דקות חזרו אליי ואמרו לי את הדבר הבא:

"ה-G12 ++ מיועד לרכבים מ-2010 והלאה, מה שאנחנו שמים (ה-G12+) זה גם טוב ואנחנו משתמשים בו גם ברכבים של 2010" בקיצור הם כנראה לא השתמשו מעולם ב-G12 ++.

בסוף הם אמרו לי "טוב אנחנו יכולים להזמין לך וזה יגיע ביום ראשון, זה אותו מחיר כמו ה-G12+".

מה?? קודם כל אמרתם שאין דבר כזה ועכשיו אתם אומרים לי שזה יגיע ביום ראשון? אחרי שכבר הזעתי כמו שצריך וכבר נמאס לי מהיום הזה נכנעתי ולקחתי את ה-G12 +, נסעתי חזרה למוסך שלי ושמו לי הכל ביחס 1:1 עם מים מזוקקים, בסוף שילמתי 120 ש"ח על ה-G12+ (נשאר לי חצי ליטר שערבבתי אותו עם חצי ליטר מים ושמרתי באוטו) ועוד 100 ש"ח על עבודת הניקיון, מחיר סביר.

מה שבטוח בפעם הבאה אני אגיע מוכן מראש עם הכל !

צירפתי תמונות של הנוזל שהציעו לי בהתחלה במוסך שלי ושל מצב הפייה של מיכל העיבוי, אמרו לי שלמרות הלכלוך מצבו טוב והוא אוטם הייטב, מה דעתכם ?

(הם התעקשו שמניסיון הנוזל הזה של פרסטון שעולה 70 ש"ח ומכיל כ-3.8 ליטר טוב יותר מה-G12++)

תודה רבה לכולם.

תמונה452.jpg

תמונה453.jpg

פורסם

ראשית אני שמח שהתעקשת על דברים מהותיים ונכונים וזו לא פעם ראשונה שאני נתקל בחוסר הידע וגם רצון להשתמש בחומרים מקוריים מצד מכונאים.

הנוזל G12++ פותח במיוחד עבור הייצרן VAG והותאם לחומרים של מערכת הקירור ולשימוש במי-ברז יחסית קשיים לדלול הנוזל.

G12++ יצא לשוק בשנת 2008-9 והייצרן הפסיק לייצר ולשווק את הנוזל G12+ ומה שניסו למכור לך זה שאריות אחרונות של G12+ שנשארו במלאי אצלם.

אין שום בעיה להשתמש ב-G12+ ברכב שברשותך מכיוון שהשיפור העיקרי של G12++ הינו אורך חיים של עד 200K לפי המלצות ייצרן הנוזל וגם שיפור בהגנה על מערכת הקירור בפני קורוזיה.

פורסם

מרק מה הכוונה אורך חיים של עד 200K? בעקרון חשבתי שכל טיפול קטן (כל 10,000 קילומטר) מחליפים את הנוזל.

אני חייב להגיד לך שמאז שהתחלתי לגלוש בפורום המדהים הזה אני פשוט מגלה עוד ועוד דברים שלא ידעתי לפני כן

ולמרות ההיכרות הקצרצרה עם הפורום כבר הספקתי להיות צרכן נבון יותר, לאט לאט אני לומד דברים חדשים ובטווח הרחוק

אני גם חוסך המון !.

לא עוד לעמוד מהצד ולצפות שהכל יהיה בסדר, זה האוטו שלך ואתה יודע הכי טוב מה טוב עבורו !

תודה רבה לך ולשאר חברי הפורום הנפלאים :mm_yeah: .

פורסם

נוזל קירור מקורי G12+ אין צורך להחליף כול טיפול אלא ניתן להסתפק בהנחיות ייצרן הנוזל שהינו BASF הממליץ להחליף את הנוזל כול 3-4 שנים.

לפי מידע שברשותיי נוזל הקירור G12++ יש להחליף רק אחרי 200.000 קילומטר.

הנחיות ייצרן הרכב הם שאין צורך להחליף את הנוזל בכלל.

אני אישית ממליץ לך להחליף את הנוזל כול 4 שנים לשם שמירה על מערכת הקירור בפני קורוזיה.

• תוכן חדש...