Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5884 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מדובר בפונטו 1995, יש ברשותי גלון של "דלק" שנקרא "מולטיפליט" שנעשה בו שימוש ונותר בו כ-2.5 ליטר, ובאוטו צריך בערך 3.4 ליטר, רכשתי היום גלון נוסף שנקרא "סופרלוב T-1" (שתיהם אגב בסמיכות זהה 15W40) האם יהיה בסדר לערבב בין השתיים? למה מיועד כל אחד מהם ומה ההבדל? או שפשוט להשתמש רק בחדש (סופרלוב) ולהשתמש בשני רק במידה ועם הזמן אני יצטרך להשלים שמן.

תודה מראש.

פורסם

בעיקרון, לא מומלץ לערבב סוגים שונים של שמן, גם אם הם באותה הצמיגות בגלל תוספים שונים.

אבל יש לי שאלה, מדוע קנית דווקא את "סופרלוב T-1" ?

לפי התיאור זה לא בדיוק השמן שמתאים לרכבך:

http://www.shilatenergy.co.il/web/8888/nsf/ProLookup.taf?_function=details&_ID=144519&PF=15&did=5431&G=14590&lang=HE&SM=14783&_UserReference=69392295EEEDD43A4BAC671D

ולא קנית את אותו השמן שכבר היה לך מקודם?

http://www.delkol.co.il/search1.asp?sid=516&sname=%EE%E5%EC%E8%E9%20%F4%EC%E9%E8%2015W40

אני במקומך הייתי חוזר לחנות ומחליף את השמן ל"מולטי פליוט" - יותר הגיוני וגם לא תצטרך לזרוק את אחד השמנים או לערבב (כבר רשמתי שזה לא מומלץ).

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

אני מנתניה, וקניתי אותו בתל אביב, קצת סרט לחזור לשם, ולא שמתי לב כי לא ידעתי בדיוק שהשמן שיושב לי בבית הוא "מולטיפליט"

אבל שים לב למשהו, ישנם כמה סוגי שמן T-1 (ולי יש את ה-15W40) ותראה בדף מוצר שלו מה רשום ספציפית על ה-15W40, מה גם שלמטה במפרט הטכני הוא זזה למולטי פליט

http://www.delkol.co.il/search1.asp?sid=94&sname=סופרלוב%20%20T-1 (ואני מצטט "השמן T-1 15W40 מיועד לרכבים בהם נדרש שמן רב דרגתי"

* אגב הבקבוק שקניתי בכלל כסוף, ולא שחור

פורסם

אני רואה - המספרים די דומים (מה הפלא, מדובר בשמנים באותה הצמיגות, לכן התכונות אופייניות דומות).

אבל, משום מה צויין שסופרלוב T1 מתאים לרכבי בנזין עד 1985.

והכי חשוב, תראה במפרטים:

API CD/SF - סופרלוב T1.

מולטי פליט:

SAE 15W40

API CI-4/CH-4/CG-4/CF/SL

ACEA A3/B3/B4/E3/E5/E7

MB 229.1 / 228.3

CUMMINS CES 20076/20077/20078

VOLVO VDS 2/VDS 3

EURO 3/EURO 4

MAN 3275

MACK EO-M +/EO-N-+

Renault RLD

VW 505

MTU Type 2

בכוונה הדגשתי בכחול - אני לא יודע, האם יש לך ספר הרכב עם ציון מפרט השמנים המתאימים (API\ACEA). האם שמן במפרט SF מתאים? בעיקרון, האות השניה לפי א'-ב' באנגלית פירושה דרגת האיכות, ככל שהיא גבוהה יותר, השמן נחשב יותר איכותי. לכן המפרט SL (במולטי פליט) נחשב יותר איכותי.

אולי מישהו אחר יאשר, שהשמן שקנית מתאים לרכב שלך..

עריכה:

אל תערבב את שני השמנים - הם בדרגת איכות שונה (למעשה שונה מאוד):

אחד (מולטי פליט ) בדרגת איכות SL (אחת הגבוהות), השני (סופרלוב) בדרגת איכות SF (נמוכה מאוד, למעשה אין רכבי בנזין מודרניים שהדרגה הזאת מתאימה להם, לפי הוראות היצרן).

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

• תוכן חדש...