Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ADSL ללא קו טלפון

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5936 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בזק לא מתיימרים להיות הזולים יותר. הם מודעים לכך שבשיקלול הם יקרים יותר והם לא מסתירים זאת.

כשאתה מזמין מהוט רק קו אינטרנט, אתה משלם יותר מאשר אילו הזמנת קו אינטרנט + כבלים. במילים אחרות, חברת הוט משקללת במחיר חבילת הצפיה גם את מחיר התשתית. בהוט מי שיש לו כבלים או אינטרנט מקבל 20 שקל הנחה בחבילת הטלפוניה, ההנחה הזאת היא לא באמת הנחה, כי כבר גובים ממך בחבילה אחרת עבור תשתית.

הוט פשוט מציגים את התימחור שונה ולכן אתה לא מרגיש שיש לך אחזקת קו.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

• תגובות 39
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

את הבדל המחירים הבאתי רק כאינדיקציה לפער המחירים, ולא מדובר על כך שהם מתיימרים להיות זולים יותר או פחות, אבל בו נודה בזה ,יש בדיוק 2 חברות בארץ המספקות תשתית אינטרנט ובזק מנצלת זאת עקב המחוייבות להשתמש בקו הטל שלה לטובת קיום תשתית.

לגופו של עניין, היא מתנה שירות בשירות, דבר שיש לשלול אותו, היא לא נותנת שום מתנה כזו אוא אחרת אלה מחייבת לשלם כך או כך 25 ש"ח מיותרים שאין לאף צרכן אינטרנט גרידא צורך בהם.

אבל אני לא מודאג, ברגכ שחברת חשמל תיכנס למשחק, גם מהעץ הזה הם ירדו בדיוק כמו שהיה כאשר נחנשו שחקנים חדשים לשוק השיחות.

בן.

BENJ:

נ.ב- תיתפלאו מה סיאט איביזה 100 כ"ס יודעת לעשות

ROY:

אני באמת מתפלא. קפה אולי?
פורסם

בזמן שכתבת, ערכתי, קרא מחדש תגובתי הקודמת.

לענין המתנה - אני מגדיר זאת כמתנה למרות שברור שגם על המתנה שקיבלת במגה כבר שילמת בדרך אחרת בסל הקניות שלך.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם
אני לא מבין, יש לי הוים בבית שמיועד אך ורק ל-ADSL, אני משלם עליו 25 שקלים דמי אחזקה (לחודש נדמה לי), ובנוסף אני משלם לבזק תשלום על תשתית ADSL בהתאם למהירות שאני מעוניין בה.

יש אפשרות לבטל את הדמי אחזקה האלה או לא?

זה בדיוק העניין, שאתה לא יכול :|

למי שרשם על הוט, ידוע שלהוט יש אינטרנט ללא טלפון או טלוויזיה

אבל הוט הם בדיוק הבעיה, אני מעדיף לא להיות מחובר אליהם, למרות שאין הרבה ברירה

פורסם

ומה עם

availability, capacity, וכו' ?

בזק יותר יציבים משמעותית, וזה מוכח.

בנוסף בבזק יש לך קו עצמאי מול ה-DSLAM ואתה לא חולק קו עם אחרים כמו בשיטה מבוססת CMTS של HOT.

כך אתה מקבל את ה-5\8\50 מגה שלך לאורך כל שעות היות, ואין לך צניחה מאסיבית של קיבולת ורוחב פס בשעות העומס

אין מה לעשות על איכות יחסית (גם שם יש המון מה לשפר) משלמים יותר, זה המצב אלו החיים ככה זה בכל תחום.

זה בדיוק כמו ספקיות אינטרנט, מי שבוחר ספקית אינטרנט לפי מחיר הוא כנראה אדם שהאינטרנט שלו רחוק מלהיות חשוב לו,

הריי 29 או 34 שקל בחודש,

5 שקל הבדל ? 50 שקלים בשנה בערך, זה מה שמשנה את סדר החיים ?

לכל ספקית יתרונות וחסרונות, אדם צריך להתאים את אופי השימוש שלו ברשת ולהצליב עם היתרונות של החברות השונות

כך הוא יכול להגיע לחבילה שהיא מושלמת עבורו גם אם היא עולה 2 שקל יותר.

זאת דעתי בכל אופן

פורסם
שניכם טועים, תראו את הכתבה בתגובה השניה שלי, אפשר לקבל רק קו בשביל ADSL ללא שיחות, אבל העלות החודשית היא בדיוק כמו עלות של קו קל.

אותו מחיר, אחד עם קו, אחד בלי :?

הקו הקל היה עוד לפני שמשרד התקשורת הכריח את בזק לאפשר תשתית ADSL ללא קו

זה בעצם חיוב כפול, גם 25 על זה שיש לך את התשתית + תשלום רגיל על תשתית האינטרנט

:mm_yeah:

אז בוא נאי אציג לך קו מחשבה, אני רוצה מבזק רק ADSL ללא קו ושום דבר, רק תשתית אינטרנט, האם אני יכול?

כמובן שהתשובה לכך היא לא.

בו נשווה רגע בין עלות תשית 2.5 בזק להוט (ללקוח הרגיל ולא זה שיושב שעות רבות עם חברה על הקו):

בזק: 25 ש"ח אחזקת קו(פקטיבי, קל, עושה סלטות באויר זה לא משנה)+ 81.90( כמובן שניתן להשיג בפחות אבל הרוב משלמים ככה), סה"כ 25+82= 107 ש"ח.

הוט: 59 ש"ח.

בן.

הגזמת, בסופו של יום ולאחר שחקרתי את הנושא יסודי לא פעם, ההבדל בין בזק להוט יהיה ה25 ש"ח אחזקת קו קל (לדעתי זה מצחיק לא לקחת קו עם אופציה לחיוג, עד עכשיו הייתי שנתיים עם קו קל בלי מכשירי טלפון מחוברים בכלל,

וכעת כשאין לי יותר סלולרי מהעבודה , לפעמים יותר זול לי לחייג מהבזק.

האם זה שווה את ההפרש? בהחלט שווה. האינטרנט של הוט קטסטרופה ואני יודע על מה אני מדבר, הייתי מנוי שם משלב הניסוי ועד לפני שנתיים ב7 דירות שונות שמוקמו ב3 ערים שונות. השירות הטכני על הפנים, לא יודעים לפתור את התקלות ובדרך כלל גם פעם בכמה חודשים מנתקים אותך ב"טעות" ואז לוקח כמה ימים להחזיר את החיבור. פשוט NOT.

הזול עולה בסוף יקר,מי שמעדיף את זה ככה - שיבושם לו.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

benj - מספר דברים

1. הטלפון של הוט בניגוד לבזק , הוא טלפון על חשמל , ז"א שאם קורס החשמל בבית - אין טלפון

אצל בזק לא (למרות שזה לא כ"כ רלוונטי כי אף אחד לא מחזיק את הטלפונים הישנים כבר , אבל מי שכן מרוויח , כי טלפון אלחוטי מחובר לחשמל אז גם הוא נופל עם החשמל)

2. רשת האינטרנט של הוט היא משותפת , ז"א שאתה גולש -עד- 8 מגה ולא ב-8 מגה , דהיינו - בשעות העומס המהירות שלך צונחת פלאים.

3. במסלול הקו קל , אתה משלם 24.89 אג' לדקת שיחה עד 120 דקות , במחיר של 24.89 ש"ח לחודש , מסלול זה מוצע ללקוחות שלא מדברים הרבה או גולשים יותר ממה שמדברים. לעומת אחזקה רגילה של קו שעולה 53 ש"ח , לדעתי זו הוזלה משמעותית. מה לעשות שחייב קו טלפון בשביל ADSL , ויש דמי אחזקת קו , עד שזה לא ישתנה , זה המצב.

4. ברגע שעברת את ה120 דקות , לבזק יש דבר שנקרא "רשת הגנה" ז"א המחשב מחשב לך שני חשבוניות אחת עם קו רגיל אחת עם קו קל , ברגע שעברת בקו קל 120 דקות , בחריגה של יותר מ25 ש"ח בחשבון רגיל (בחישוב) אם החריגה מתבצעת אתה מקבל חשבון בחיוב של קו רגיל (דקת שיחה בשיא 11 אג' , בשפל 5) +25 ש"ח (תקרא לזה קנס אם אתה רוצה) שזה בעצם לא נותן לך חריגה גדולה מהחשבון ומציל אותך איכשהו. זה משתלם אם חרגת פעם פעמייםם אבל לא מספר פעמים

5. אני אישית מעדיף לשלם טיפה יותר יקר מהוט , אבל לקבל שירות מעל ומעבר , בלי המתנות מיותרות , ויחס טוב.

אה כן , ואפשרות להתנתק מתי שאני רוצה כי בזק לא מחזיקים בכח כמו שהוט מחזיקים.

9.5 שעות דייט ? בערך המערכת יחסים הכי ארוכה שלי
פורסם

maxcher,

כמו שאני הבנתי - תוספת 25 שקלים הם לא קנס, הם פשוט מעבירים אותך למצב חשבון רגיל.

במצב חשבון רגיל, אחזקת הקו היא כ- 50 ש"ח.

האם התכוונת שיש תשלום עבור הקו של 53 + 25 = 73 ש"ח :?:

.

פורסם

התקלת אותי

אני לא זוכר בדיוק.

אני אוכל לחזור אליך עם תשובה רק ביום שלישי הבא

או שאפשר מחר פשוט להתקשר ל199 ולבדוק.

9.5 שעות דייט ? בערך המערכת יחסים הכי ארוכה שלי
פורסם
:mm_yeah:

הגזמת, בסופו של יום ולאחר שחקרתי את הנושא יסודי לא פעם, ההבדל בין בזק להוט יהיה ה25 ש"ח אחזקת קו קל (לדעתי זה מצחיק לא לקחת קו עם אופציה לחיוג, עד עכשיו הייתי שנתיים עם קו קל בלי מכשירי טלפון מחוברים בכלל,

וכעת כשאין לי יותר סלולרי מהעבודה , לפעמים יותר זול לי לחייג מהבזק.

האם זה שווה את ההפרש? בהחלט שווה. האינטרנט של הוט קטסטרופה ואני יודע על מה אני מדבר, הייתי מנוי שם משלב הניסוי ועד לפני שנתיים ב7 דירות שונות שמוקמו ב3 ערים שונות. השירות הטכני על הפנים, לא יודעים לפתור את התקלות ובדרך כלל גם פעם בכמה חודשים מנתקים אותך ב"טעות" ואז לוקח כמה ימים להחזיר את החיבור. פשוט NOT.

הזול עולה בסוף יקר,מי שמעדיף את זה ככה - שיבושם לו.

לדעתי זה מצחיק שאם אני רוצה את בזק כספק תשתית , אני חייב את הטלפון שלהם, בוא נגיד ככה, אני מסתדר יופי טופי עם הסלולרי שלי, לא רוצה קו טל', אבל אם אני רוצה תשתית של בזק אז זה רק עם קו ולטעמי כמה שלא נייפה זאת ,זו התניית שירות בשירות ותו לא.

MAXCHER, תשים לב לא חוויתי דעתי על הטל שלהוט, כי לא מעניין אותי קו הטל' , אני מדבר על נטו אינטרנט ויותר מזה יש היום מספיק אופציות לשירות טל' קווי גם בלי הוט ובזק בצורה זולה משמעותית משניהם ולא, הוא לא מותנה בשירות כזה או אחר אלא שירות בפני עצמו, רוצה אינטרנט תיקח , רוצה טל' תיקח וכו'.

שלא תבינו אותי לא נכון, אני לא מעריץ בסתר את הוט ואין לי שום נגיעה אליהם, פרט לעבודה בדיוק כמו שיש לי עם בזק, לכאן ולכאן שמעתי תלונותאו מילים טובות אבל לגופו של עניין מה שבזק עושה זה ביזיון וזה מרתיח אותי.

אבל כמו שאמרתי, הם את המחיר של המהלך הזה ישלמו, ברגע שחברת החשמל תיכנס לשוק.

ודרך אגב, המחיר הרגיל ללקוח ב2.5 מגה בבזק הוא 81.90 בעוד בהוט הוא 59, מה לעשות שכדי להשוות בין המחירים יש להיתווכח עם בזק לא מעט ולא לכולם, כולל אותי יש כח להתווכח על כך והפלוס הגדול בהו אין שום התניה בשביל לקבל 2.5 ב59, ז"א 59 ש"ח נטו., האם התשתית שלהם פחות טובה, כבר שמעתי לכאן ולכאן.

בן.

BENJ:

ROY:

פורסם
,זו התניית שירות בשירות ותו לא.

בן.

אני רואה שאתה כל הזמן חוזר על המושג התניית שירות בשירות, ויוצא חוצץ מולו.

כל חברה בשוק מתנה שירות בשירות ככה זה עובד!

שהיום אתה מתחבר לנטוויז'ן כספק אינטרנט מחיר כוללים לך שירותי דואר אלקטרוני,

תמיכה טכנית, וערכים מוספים כאלו או אחרים בהתאם לחבילה ולמבצע.

בוא נגיד שחבילת 2.5 מגה עולה בנטוויז'ן 50 שקלים (אין לי מושג מה המחירים, אז אני הולך באיזור)

האם אני יכול להגיד לנטוויז'ן שמעו, לא רוצה תמיכה - אני איש SYSTEM ויודע טוב יותר מכל תומך שלא תביאו לי, ולא רוצה דואר אני גם ככה משתמש רק ב-GMAIL או שירות אחר, אני רוצה נטו יוזר אינטרנט בלי שום שירות היקפי סביבתי כזה או אחר ?

האם יש חבילה שכללת דבר כזה ועולה לי נגיד 20 שקלים לחודש עבור 2.5 מגה ?

אין דבר כזה !, ולכן נטוויז'ן כמו שאר ה-ISPים מתנים שירות בשירות.

הם מכריחים אותך לקחת דואר אלקטרוני ושירותי תמיכה שלא בטוח שאתה צריך, אם אתה מעוניין באינטרנט שלהם

בדיוק ככה בזק מכריחים אותך לקחת קו בשביל לקבל ADSL,

מנגד בהוט אתה לוקח חבילה שכללת תשתית, ותמיכה טכנית, אבל לא מקבל באמת תמיכה טכנית, אז יש פה שרות מותנה שדחפו לך בכח ואתה בכלל לא יכול ליישם אותו, כי המוקד שלהם מורכב מאנשים שלא יודעים מה ההבדל בין LAN ל-WAN, או מה ההבדל בין מגה ביט למגה בייט.

פורסם
אני רואה שאתה כל הזמן חוזר על המושג התניית שירות בשירות, ויוצא חוצץ מולו.

כל חברה בשוק מתנה שירות בשירות ככה זה עובד!

שהיום אתה מתחבר לנטוויז'ן כספק אינטרנט מחיר כוללים לך שירותי דואר אלקטרוני,

תמיכה טכנית, וערכים מוספים כאלו או אחרים בהתאם לחבילה ולמבצע.

.

אני מסוגל לקבל חלקית את מה שאתה אומר, אבל בו נהיה כנים, אל תשווה את התניית השירות שעושה בזק בכך שמכריחה אותך לקחת קו לבין השירותים של הדואר הלקטרוני והתמיכה הבאנלית שאתה מקבל מהספק, שהרי הם קיימים בכל החברות וביננו אתה לא משלם עליהם תוספת של שקל אחד מעבר למה שהיית משלם גם כך על החבילה.

סתם דוג', לנטוויז'ן הרי יש קו טל' מבוסס VOIP, תחשוב שהיו אומרים לך שאם רצונך בקו הזהז אתה חייו להיות לקוח של נטוויז'ן גם כספק כי אם לא , לא תוכל לקבל את השירות, מה שבפועל לא כך, רוצה קו טל' בבקשה ,רוצה אינטרנט בבקשה גם כן.

בזק אומרת חד וחלק שאם אתה רוצה תשית שיהיה לך קו, נקודה.

ואם זאת לא התניית שירות בשירות, אז אני לא יודע מה כן, וכן זה מרגיז אותי ואני אכן יוצא חוצץ נגד זה.

לגבי המקצועיות של הוט, זה כבר לא קשור לגופו של עניין, לי דווקא יצא להיתקל שם גם בחברה שיודעים את העבודה במסגרת עבודתי.

בן.

BENJ:

ROY:

פורסם

א.אתה לא מקבל שום תמיכה בחינם, יש חברה שוק שנקראת נדמה ל X-PHONE שמציעה יוזר ללא תמיכה ודואר והמחירים זולים ב-40 אחוז

ב.הסיבה היחידה שנטוויז'ן\בזק בינלאומי\012 לא מתנים VOB בחיבור DATA דרכם זה שיש דבר קטן

שנקרא ממונה על ההגבלים שאסר את זה, אחרת תהיה בטוח ששלושת החברות היו מבצעות התנייה כזאת.

על כל דבר יש מספר דרכים להסתכל, בזק מבחינתה אומרת ללקוח, שטכנולוגית כדי להביא לו ADSL הביתה היא צריכה שיהיה לו קו, וקו גורר עלויות תחזוקה שאם היא מוותרת עליהן היא בעצם מורידה מהרווחיות בפועל של ה-ADSL,

אתה יכול לקבל את זה, אתה יכול שלא, עובדתית משרד התקשורת על אף חוסר החיבה העמוקה שלו לבזק, וניסיון לחסום את החברה על מנת לחזק את התחרות במשק (מבורך!) כן קיבל את הגירסה הזאת.

צרכן שלא מקובלת עליו הדרך ואכן זאת זכותו המלאה, יש לו מתחרה בשוק בדמות HOT שמביאה לך אלטרנטיבות, אני אישית מכיר את HOT בצדדים מאוד שליליים, אם יש לך ניסיון חיובי איתם הרווחת, לי לצערי הרב אין כזה.

אגב ניתן לראות מגמה מאוד ברורה ויפה בשנים האחרונות, בה צרכן מוכן לשלם יותר עבור שירות טוב יותר, ואיכותי יותר, מקרה נוסף זה YES שלמרות שמחירה גבוה יותר מ-HOT ומבחינת צ'ופרים היא גמישה פחות עדיין שומרת על נתח שוק נאה.

פורסם

ב.הסיבה היחידה שנטוויז'ן\בזק בינלאומי\012 לא מתנים VOB בחיבור DATA דרכם זה שיש דבר קטן

שנקרא ממונה על ההגבלים שאסר את זה, אחרת תהיה בטוח ששלושת החברות היו מבצעות התנייה כזאת.

.

תתפלא אבל יש חברה בשוק שדווקא עושה זאת ומסתבר שאו שההגבל העיסקי לא תופס על כך או שהיא עוקפת אותו.

ולתופעה זו בדיוק אני משווה את מה שעושה בזק.

וכמו שכבר ציינתי, אין לי זיקה מיוחדת , לא להוט ולא לבזק, אני בעצמי עכשיו נמצא בדילמה למי מבין השתיים להתחבר ובמסגרת נסיוני האישי ,הן בעבודה והן בחיים הפרטיים ראיתי אנשים מרוצים/לא מרוצים מהשתיים.

בן.

BENJ:

ROY:

• תוכן חדש...